-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Молоко коров’яче питне пастеризоване з масовою часткою жиру 2,5 %
Джерело фінансування – Кошти місцевого бюджету
Завершена
453 600.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 300.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 300.00 UAH
Період уточнення:
11.03.2020 11:24 - 17.03.2020 11:29
Відповідь надана
Стосовно кваліфікації учасника
Номер:
e1e82afcb71048b4a118939940fa4dbf
Дата опублікування:
12.03.2020 14:47
Опис:
Відповідно до пп.а п. 6. Додатку 2 до тендерної документації Учасник, оператор ринку, повинен використовувати систему управління безпечністю харчових продуктів стосовно роздрібної та/або оптової торгівлі продуктами харчування. Для підтвердження необхідно надати в складі тендерної пропозиції копію діючого сертифікату ISO 22000:2019, що засвідчує використання учасником системи управління безпечністю харчових продуктів, який виданий Учаснику та чинний на момент подання пропозиції, а також у складі тендерної пропозиції надається копія діючого сертифікату ISO 22000:2019, що засвідчує використання виробником продукції системи управління безпечністю харчових продуктів, який виданий виробнику продукції та чинний на момент подання пропозиції, у разі якщо учасник не є безпосереднім виробником продукції.
Відповідно до Наказу ДП «УКР НДНЦ» від 31 жовтня 2019 № 340 «Про прийняття та скасування національних стандартів» На заміну ДСТУ ISO 22000: 2007 прийнятий національний стандарт ДСТУ ISO 22000: 2019. Сертифікат ДСТУ ISO 22000: 2007 на теперішній час є діючий, чинність його скасовується з 01 липня 2021 року.
Чи не заперечує замовник подання замість ДСТУ ISO 22000: 2019 діючий Сертифікат ДСТУ ISO 22000: 2007?
Відповідь:
Шановний учасник!
Тендерну документацію розроблено з дотриманням усіх вимог, установлених ст. 22 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі - Закон), та відповідно до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 13.04.2016 року № 680 «Про затвердження примірної тендерної документації».
Частиною 3 статті 22 Закону передбачено, що тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації.
Враховуючи обставини, що на виконання вимог Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року, а також Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» № 1602-VII від 20.09.2015 року, в тому числі, згідно Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 року «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» у 2017 році закінчився перехідний період для впровадження в робочі процеси харчових підприємств базової системи харчової безпеки НАССР. Відтак, діяльність учасника повинна відповідати системі НАССР - система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпеки харчових продуктів.
На підтвердження виконання зазначених вимог за тендерною документацією, учасники закупівлі як оператори ринку надання відповідних послуг, що складають предмет закупівлі повинні надати видані на їх ім’я (учасника) копію діючого сертифікату ISO 22000:2019 щодо управління безпечністю харчових продуктів по переробці молока, виробництва масла, сиру, спреду та морозива. З 1 грудня 2019 року наказом ДП «УКР НДНЦ» від 31 жовтня 2019 № 340 «Про прийняття та скасування національних стандартів» на заміну ДСТУ ISO 22000: 2007 прийнятий національний стандарт ДСТУ ISO 22000: 2019, який вимагається по даній закупівлі.
Також варто зазначити, що Закон України «Про публічні закупівлі» не передбачає норм, які обмежують право замовника вимагати від учасника документального підтвердження відповідності та компетентності учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам щодо предмета закупівлі.
Дата відповіді:
17.03.2020 10:04