• Відкриті торги з особливостями
  • Мультилотова
  • КЕП

ДК 021:2015 – 55321000-6 «Послуги з готування їжі» (Послуги з харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у закладах освіти, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Сарненського району Рівненської області)

Торги відмінено

67 920 354.00 UAH без ПДВ
Період уточнення: 12.09.2025 10:40 - 26.09.2025 00:00
Відповідь надана

Щодо потужностей.

Номер: 50edb93b0e324ad88d1d43bdd418f2be
Дата опублікування: 20.09.2025 09:55
Опис: У тендерній документації встановлена вимога надати: Документ (и), що підтверджує (ють) здійснення державної реєстрації виробничих потужностей у Сарненському районі Рівненської області. Кількість зареєстрованих потужностей має запевнити Замовника у спроможності Учасника надати послуги у обсягах та на умовах даної закупівлі. Просимо вас внести зміни та визначити яка кількість зареєстрованих потужностей може запевнити замовника у можливостях для забезпечення надання послуги.
Відповідь: Доброго дня! До тендерної документації будуть внесені зміни.
Дата відповіді: 23.09.2025 08:58
Відповідь надана

Хибне трактування норм харчування

Номер: 8f509eaf660f4a3f8631fbc21990879c
Дата опублікування: 19.09.2025 22:11
Опис: Відповідно до розділу «Інформація про необхідні якісні характеристики предмета закупівлі» Додатку 2 до ТД, Замовник вимагає, щоб послуги полягали у «забезпеченні одноразовим харчуванням обід, в межах виконання 30-35% добової норми харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305». Аналогічна вимога міститься у пункті 2.1 проєкту Договору (Додаток 3 до ТД). Зазначена вимога є некоректною, створює правову невизначеність та ґрунтується на хибному трактуванні положень Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 •Замовник встановлює вимогу до калорійності як відсоток від добової норми, що є грубою помилкою. Додатки 9 та 9-1 до Постанови № 305 встановлюють чіткі та вичерпні натуральні норми споживання основних груп харчових продуктів (у грамах) для організації одноразового харчування (сніданку, обіду). Саме ці норми є первинним інструментом для складання меню. Відсоткові показники є лише орієнтиром для загальної калорійності, а не інструментом для розрахунку ваги порцій. Відсоткові показники, наведені у Постанові № 305 (зокрема, 30-35% для обіду), є лише орієнтиром для визначення загальної енергетичної цінності (калорійності) прийому їжі відносно добової потреби, а не інструментом для розрахунку ваги продуктів. Замовник, встановлюючи вимогу у відсотках від добової норми, фактично підмінює поняття та ігнорує встановлені законодавством натуральні норми. Така вимога робить технічне завдання невизначеним. Учасник не може однозначно зрозуміти, як розрахувати вагу продуктів. Це перекладає на учасників обов'язок самостійно інтерпретувати розмиту вимогу, що унеможливлює об'єктивну оцінку пропозицій та порушує принципи прозорості та недискримінації.
Відповідь: Доброго дня! До тендерної документації будуть внесені зміни.
Дата відповіді: 23.09.2025 09:01
Відповідь надана

Підміна понять "сніданок" та "обід"

Номер: b9bd1ce3c509409782cf3c41202f3fb3
Дата опублікування: 19.09.2025 22:03
Опис: Згідно постанови № 305 одноразове гаряче харчування це сніданок - до 12 години 00 хвилин або обід з 12 години 00 хвилин відповідно до норм харчування. Тобто харчування, що буде надаватись дітям до 12:00, за своєю суттю є сніданком, а відповідно до сніданку мають застосовуватись норми додатку 9 до Постанови № 305. І вони кардинально відрізняються від норм харчування для обіду згідно додатку 9-1 до Постанови № 305. Роз’ясніть згідно якого з додатків 9 чи 9-1 будуть надаватись послуги а відповідно і розроблятись учасником чотиритижневе меню
Відповідь: Добрий день. Відповідно до тендерної документації та постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» вказано «послуги з харчування дітей по трьох вікових категоріях полягають у забезпеченні одноразовим харчуванням (обід)».
Дата відповіді: 23.09.2025 08:28
Відповідь надана

Стосовно умов ТД

Номер: 5fcdbd16cf7f4e8a9e9b7659597f1414
Дата опублікування: 19.09.2025 10:00
Опис: Шановний Замовнику! В Додатку 2 (Технічна специфікація) визначено, що "послуги з харчування дітей по трьох вікових категоріях полягають у забезпеченні одноразовим харчуванням обід), в межах виконання 30-35% добової медичної (фізіологічної) норми харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» ..." Однак, звертаємо Вашу увагу на те, що в 305 Постанові немає "добової медичної (фізіологічної) норми харчування". Таке поняття було в Постанові КМУ від 21 травня 1992 р. № 258, яка наразі не застосовується соцзахистами при проведенні закупівель. Відтак, просимо внести зміни до тендерної документації в цій частині. Крім того, згідно абз. 7 п.16 305 Постанови, "У закладах загальної середньої освіти для здобувачів освіти 1-11 (12) класів незалежно від навчальної зміни (у разі організації в закладі освіти змінного навчання) повинно бути організовано щонайменше одноразове гаряче харчування (сніданок - до 12 години 00 хвилин або обід з 12 години 00 хвилин) відповідно до норм харчування". Чи правильно ми розуміємо, що надання послуг (обід) повинно здійснюватись щодня після 12:00? Завчасно дякуємо за відповідь.
Відповідь: Добрий день! Відповідно до запитання «добової медичної (фізіологічної) норми харчування» до тендерної документації будуть внесені зміни. Також інформуємо що харчування повинно бути організовано, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
Дата відповіді: 19.09.2025 14:51
Відповідь надана

Щодо вартості харчування.

Номер: fc064fd467c948279255505d2fa20d0d
Дата опублікування: 17.09.2025 15:39
Опис: Шановний замовнику! Просимо вас надати роз'яснення яким чином та на підставі яких документів вами була визначена вартість послуги за один діто-день харчування? Згідно оголошення UA-2025-08-29-008585-a Закупівля на prozorro.gov.ua, послуги аналогічні за характеристиками та джерелом надходження фінансування визначені за вартістю 80,00 грн., 85,00 грн, 90,00 грн.
Відповідь: Добрий день! Ціна була обрахована виходячи з доведеної суми згідно до розподілу асигнувань на 2025 р. по КПКВК 2501530 “Соціальний захист громадян які потрапили у складні життєві обставини» від 22.08.2025 № 3094/0/25 в сумі 67 650 649,00 грн. та залишку на рахунку в сумі 269 705 грн. Враховано кількість дітей, що будуть харчуватися та кількість навчальних днів.
Дата відповіді: 18.09.2025 14:21
Відповідь надана

Щодо кваліфікаційних критеріїв.

Номер: 90ffcd137649454ca41f719b7f1dbaaa
Дата опублікування: 17.09.2025 15:19
Опис: Згідно вимог Тендерної документації "Виробничі та складські приміщення повинні бути оснащені технологічним і холодильним обладнанням, засобами вимірювання, малоцінним інвентарем, зокрема столовим і кухонним посудом а також кухонним інвентарем, що дозволить організувати процес харчування кількості учнів згідно технічного завдання." Просимо надати тлумачення, яка саме кількість обладнання, інвентарю та столового посуду необхідна для надання послуги?
Відповідь: Добрий день! Відповідно до вашого звернення повідомляємо, що приміщення повинні бути оснащені технологічним і холодильним обладнанням, засобами вимірювання, малоцінним інвентарем, зокрема столовим і кухонним посудом а також кухонним інвентарем в достатній кількості для забезпечення «Послуги з харчування дітей , потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у закладах освіти, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Сарненського району Рівненської області» та виходячи з кількості дітей охоплених цією послугою.
Дата відповіді: 18.09.2025 14:20
Відповідь надана

Кваліфікаційний критерій працівники

Номер: 4293f059e65c442d9ab2179caccf920d
Дата опублікування: 17.09.2025 11:47
Опис: У підпункті 1.2 додатку 1 до тендерної документації «Наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід», зазначено: «У довідці зазначається інформація щодо наявності працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, а саме:- кухонний персонал, у кількості не менше 50 працівників;- технолога (з вищою освітою за напрямом «Харчові технології» та досвідом роботи за спеціальністю неменше 3-х років). На підтвердження надати скан-копію з оригіналу диплому про освіту технолога та сканкопію трудової книжки для підтвердження відповідного досвіду роботи. З метою розширення кола учасників, просимо Замовника розглянути можливість внесення змін до тендерної документації в частині освіти технолога за напрямком «Харчові технології», у зав'язку з тим, що у дипломах про освіту минулих років ( старого зразка) не передбачено інформації про напрямок освіти.
Відповідь: Добрий день! До тендерної документації будуть внесені зміни.
Дата відповіді: 18.09.2025 14:18
Відповідь надана

Про залучених учасником співвиконавців

Номер: b96f65fb6bfe49beaf5092994e316a40
Дата опублікування: 17.09.2025 11:44
Опис: У абзаці другому підпункту 1.4 додатку 1 до тендерної документації «Наявність фінансової спроможності», зазначено: «У разі залучення учасником спроможностей співвиконавця (співвиконавців) для підтвердження своєї відповідності таким критеріям, як наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій та/або наявність працівників, які мають необхідні знання та досвід, учасник у складі тендерної пропозиції надає документальне підтвердження від співвиконавця (співвиконавців) інформації про відповідність цим критеріям відповідно до вимог пунктів 1.2 і 1.3 цього додатка». Звертаємо увагу про допущення помилки у посиланні Замовника на пункт 1.3 «Наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору (договорів)». Так, згідно статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі» , якщо для закупівлі робіт або послуг замовник встановлює кваліфікаційний критерій такий як наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій та/або наявність працівників, які мають необхідні знання та досвід, учасник може для підтвердження своєї відповідності такому критерію залучити спроможності інших суб’єктів господарювання як субпідрядників/співвиконавців. Отже, просимо Замовника розглянути можливість внесення змін до тендерної документації в частині надання «документального підтвердження від співвиконавця (співвиконавців) інформації про відповідність цим критеріям відповідно до вимог пунктів 1.1 і 1.2 цього додатка».
Відповідь: Добрий день! До тендерної документації будуть внесені зміни.
Дата відповіді: 18.09.2025 14:17
Відповідь надана

Кваліфікаційні критерії

Номер: 871fdde3bade4c1aa1a4bb979041f5a4
Дата опублікування: 17.09.2025 11:43
Опис: У абзаці першому підпункту 1.4 додатку 1 до тендерної документації «Наявність фінансової спроможності» зазначено про документи та/або інформацію, які підтверджують відповідність учасника встановленому кваліфікаційному критерію, а саме: «Сканований оригінал/копія «Звіту про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)» (Наказ Міністерства фінансів України 07.02.2013 № 73 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 лютого 2013 р. за № 336/22868) за звітний період 2023 та/або 2024 року. Фінансова спроможність визначається відповідно до поданого звіту за колонкою 2 000 (код рядка «Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)”, який має бути у розмірі не менше 5% очікуваної вартості предмету закупівлі. (для юридичних осіб)». З метою розширення кола учасників, просимо Замовника розглянути можливість внесення змін до п.п.1.4.додатку 1 до тендерної документації, в частині участі в закупівлі новостворених у 2025 році підприємств та підтвердження їх фінансової спроможності, шляхом надання проміжної фінансової звітності у поточному році (2025 рік).
Відповідь: Добрий день! До тендерної документації будуть внесені зміни.
Дата відповіді: 18.09.2025 14:16