-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
- 2
Консерви рибні «Скумбрія натуральна з додаванням олії»
Завершена
11 865 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 118 650.00 UAH
мін. крок: 1% або 118 650.00 UAH
Період уточнення:
09.02.2024 18:16 - 20.02.2024 12:00
Відповідь надана
Щодо технічних вимог до предмета закупівлі
Номер:
c923b627ce4249d0932e1074d8c08416
Дата опублікування:
19.02.2024 18:38
Опис:
Відповідно до Технічного опису предмета закупівлі, визначеного Додатком 2 до Оголошення, Товар – КОНСЕРВИ РИБНІ «СКУМБРІЯ НАТУРАЛЬНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ» повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (предмет закупівлі): ТУ У. При цьому Замовник не визначає жодних конкретних технічних вимог до предмета закупівлі, таких як розмір шматків риби, вміст олії тощо. Тобто, фактично переможець даної закупівлі має повне право поставити Товар, в споживчій тарі якого (жерстяній банці) буде знаходитись декілька грамів риби на біль ніж 400 грамів олії, або замість шматків риби помістити рибну стружку, обрізь, інші частини риби, абсолютно будь-що, за умови, що такий Товар буде відповідати ТУ У виробника. Просимо Замовника надати відповідь: чи дійсно Замовник за державні кошти планує закупити рибні консерви, які не будуть містити у собі жодних харчових складових? Чому Замовник не виставляє технічних вимог, при цьому чітко формує ціну на Товар?
Відповідь:
Виробник у своєму ТУ У може посилатися на чинні документи на даний вид товару такі як: ДСТУ або ГСТУ 15-70-2001 де зазначений відсоток масової частки шматків риби, відсоток вмісту олії та загальні вимоги до даної продукції.
Дата відповіді:
20.02.2024 11:58
Відповідь надана
Щодо конкретизації вимог Замовника та усунення невідповідностей
Номер:
d8eec004b25d4b89bc76458aca3e5326
Дата опублікування:
14.02.2024 18:28
Опис:
1. У технічних вимогах до предмета закупівлі, зазначених у Додатку 2 до Оголошення вказано, що Предмет закупівлі (харчовий продукт) повинен відповідати вимогам законодавства України про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, зокрема Законам України: «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», наказу МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», а також виданих відповідно до них нормативно-правових актів. Звертаємо увагу Замовника, що ЗУ "Про ветеринарну медицину" в поточній редакції не стосується харчових продуктів та на містить у собі жодних вимог чи норм щодо харчових продуктів. Просимо внести зміни шляхом виключення посилання на зазначений Закон у тексті Додатку 2 до Оголошення.
2. У технічних вимогах до предмета закупівлі, зазначених у Додатку 2 до Оголошення вказано, що маркування тари повинно відповідати вимогам Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 2639-VIII від 06.12.2018, вимогам ТУ У та іншим нормативно-правовим актам та документам щодо маркування. Просимо конкретизувати, яким саме " іншим нормативно-правовим актам та документам щодо маркування" повинен відповідати предмет закупівлі, та які документи будуть використовуватися Замовником при оцінці відповідності маркування.
Відповідь:
Замовником були внесені відповідні зміни.
Дата відповіді:
15.02.2024 18:17