-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
- 3
Консерви рибні «Сардини натуральні з добавленням олії»
Завершена
10 318 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 103 180.00 UAH
мін. крок: 1% або 103 180.00 UAH
Період уточнення:
09.02.2024 18:12 - 20.02.2024 12:00
Відповідь надана
Щодо технічних вимог до предмета закупівлі
Номер:
3a9e81dd10754239aa8b1f70479795ad
Дата опублікування:
19.02.2024 18:38
Опис:
Відповідно до Технічного опису предмета закупівлі, визначеного Додатком 2 до Оголошення, Товар – Предмет закупівлі – КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНИ НАТУРАЛЬНІ З ДОБАВЛЕННЯМ ОЛІЇ» повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (предмет закупівлі): ГСТУ 15-70-2001 «Консерви рибні натуральні та натуральні з добавленням олії». При цьому в ГСТУ 15-70-2001 не нормує кількість та розміри шматків або тушок риби в споживчій тарі (жерстяній банці), також у показнику «Порядок укладання» допускається закладення в банку не тільки шматків/тушок а й порцій риби, що фактично дає можливість виробнику додатково закладати дрібні порції м’яса риби. Також через відсутність посилань на діючі стандарти, ГСТУ 15-70-2001 несе суто інформативний характер, адже не містить у собі жодних норм, встановлених нормативними документами, усі ГОСТи та накази, зазначені в ГСТУ 15-70-2001 не діють на території України. Фактично для виготовлення таких консервів достатньо покласти в банку один шматок риби, який по довжині відповідає висоті банки, а решту додати на свій розсуд. Просимо Змовника надати відповідь: чи дійсно Замовник за державні кошти планує закупити рибні консерви без риби та чому Замовник не виставляє технічних вимог, при цьому чітко формує ціну на Товар?
Відповідь:
Відповідно ГСТУ 15-70-2001 згідно органолептичної таблиці № 3 пункту порядок укладення, риба повинна бути укладена поперечним зрізом до денця та кришки банки.
Висота кусків чи порції риби повинна бути рівна внітрішній висоті банки чи від 4 до 5 мм нижче від неї. Окремі куски риби можуть бути укладені у два ряди чи плазом.
Дата відповіді:
20.02.2024 11:58
Відповідь надана
Неактуальні посилання
Номер:
f145e2e0fc41435ebb6658215246de91
Дата опублікування:
14.02.2024 19:23
Опис:
У Додатку 2 до Оголошення Замовник посилається на ЗУ Про ветеринарну медицину, що на даний час не нормує будь-які положення про продукти харчування а стосується виключно ветеринарної медицини, ветеринарного забезпечення та ветеринарної практики. Також в частині пакування Замовник посилається на ГОСТ 11771, який не діє на території України, і ящики з гофрокартону не можуть бути використані для пакування товару відповідно до цього ГОСТу, він замінений на ДСТУ ГОСТ 9142:2019 Ящики з гофрованого картону. Загальні технічні умови (ГОСТ 9142-2014, IDT). В частині маркування замовник посилається на ДСТУ ГОСТ 7454-2007 та інші нормативно-правові акти та документи щодо маркування. ДСТУ ГОСТ 7454:2009 Консервы из бланшированной, подсушенной или подвяленной рыбы в масле. Технические условия (ГОСТ 7454-2007, IDT), на який посилається Замовник, не стосується предмета закупівлі. Також незрозуміло, на які ще документи посилається Замовник у наданому в Додатку 2 до Оголошення формулюванні. Просимо усунути вказані невідповідності.
Відповідь:
Замовником були внесені відповідні зміни.
Дата відповіді:
15.02.2024 18:37