-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Послуги з харчування пацієнтів
Завершена
15 200 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 152 000.00 UAH
мін. крок: 1% або 152 000.00 UAH
Період уточнення:
01.02.2024 16:06 - 16.02.2024 00:00
Відповідь надана
щодо органів з оцінки відповідності та дотримання чинного законодавства України
Номер:
8da8a17271d94ee3a25edb822fda96ee
Дата опублікування:
15.02.2024 12:10
Опис:
Доброго дня.
Відповідно до виправленої тендерної документації, яка розміщена 12 лютого 2024 року о 12:19 год., а саме, в Додатку 1 «Технічне завдання на закупівлю послуги з харчування пацієнтів згідно ДК 021:2015 Єдиний закупівельний словник код 55520000-1 - Кейтерингові послуги (код 55523000-2 Кейтерингові послуги для інших підприємств або установ) до тендерної документації, в пункті 10 Вимог , ви вказуєте на те, що у складі пропозиції учасники подають видані їм документи:
- сертифікати на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT),
- на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2018 (ISO 9001:2015, IDT),
- на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015);
- на систему управління охороною здоров’я та безпекою праці ДСТУ ISO 45001:2019 (ISO 45001:2018, IDT), та зазначаєте орган, яким повинні бути видані дані сертифікати, а саме, - органом з оцінки відповідності.
Відповідно до Закону України « Про технічні регламенти та оцінку відповідності» від 15.01.2015 р. № 124-Vlll - органом з оцінки відповідності - є орган (підприємство, установа, організація чи їх структурний підрозділ), що здійснює діяльність з оцінки відповідності, включаючи калібрування, випробування, сертифікацію та інспектування.
Окрім того, Національне агентство з акредитації України засвідчує компетентність , саме, органу з сертифікації, а не органу з оцінки відповідності.
Враховуючи вищезазначене, на сьогоднішній день, контроль з відповідності здійснюють органи сертифікації, а не органи з оцінки відповідності.
Вважаємо дану вимогу такою, що є дискримінаційною, та обмежує коло потенційних учасників, разом з тим дана вимога не відповідає нормам чинного законодавства України.
1. Просимо врахувати зауваження шляхом внесення змін до тендерної документації, а саме, п. 10 Вимоги до предмета закупівлі (інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі) Додатку 1 змінити: з «У складі пропозиції учасники подають видані їм документи:сертифікати на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2018 (ISO 9001:2015, IDT), на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015), на систему управління охороною здоров’я та безпекою праці ДСТУ ISO 45001:2019 (ISO 45001:2018, IDT), (сертифікати повинні бути видані органами з оцінки відповідності)» на «У складі пропозиції учасники подають видані їм документи:сертифікати на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2018 (ISO 9001:2015, IDT), на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015), на систему управління охороною здоров’я та безпекою праці ДСТУ ISO 45001:2019 (ISO 45001:2018, IDT), (сертифікати повинні бути видані органами сертифікації)» .
Відповідь:
Доброго дня!
В складі своєї тендерної пропозиції Учасник може надати чинні сертифікати відповідно до вимог наведених в Додатку 1 до Тендерної докумнтації видані згідно чинного законодавства, а також Лист-пояснення з підписом та печаткою (в разі наявності) уповноваженої особи з посиланням на нормативно-правові акти, щодо того, яким органом повинні бути видані сертифікати.
Дата відповіді:
16.02.2024 11:14
Відповідь надана
про меню
Номер:
0570364fffea4eb58cba5107216ca377
Дата опублікування:
08.02.2024 18:53
Опис:
Добрий день!
Предметом даної закупівлі є послуги з харчування пацієнтів. Згідно Додатку 2 інших індивідуальних характеристик не встановлено, окрім кількості ліжко/днів - 80 000.
В той же час, згідно п. 1 Додатку 1 вбачається, що такі послуги повинні надаватися з дотриманням вимог, зокрема, наказу МОЗ України «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.12.2013 за № 2205/24737. Цим наказом затверджені Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я (далі – Порядок) та Інструкція з організації лікувального харчування у закладах охорони здоров’я.
Згідно Порядку методологія системи лікувального харчування хворих передбачає, зокрема, різні раціони харчування відповідно до харчового статусу пацієнта (для дітей – відповідно до вікових груп) та профілю лікарні/відділення лікарні.
Враховуючи профіль Замовника, харчування пацієнтів повинно здійснюватися за раціонами в залежності від відповідної вікової групи, яких згідно Таблиці 2 Додатку 2 до Порядку передбачено п’ять. Кількість продуктів для кожної вікової групи відрізняється, при цьому суттєво для крайніх позицій (1-3 та 15-18 років).
Відповідно, кількість пацієнтів за відповідною віковою групою має суттєве значення як для складання меню, так і розрахунку харчового набору для відповідної вікової групи та формування в кінцевому рахунку ціни пропозиції.
Враховуючи зазначене, просимо роз’яснити:
1) як розподіляється послуга з харчування пацієнтів в кількості 80 000 ліжко/днів за кожною з п’яти вікових груп, передбачених Таблицею 2 Додатку 2 до Порядку;
2) чи достатньо буде для цілей виконання п. 1 Додатку 1 до Тендерної документації надати меню на будь-яку вікову групу (з п’яти) за вибором учасника.
Відповідь:
Доброго дня! Послуги повинні надаватися з дотриманням вимог, зокрема, наказу МОЗ України «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.12.2013 за № 2205/24737. Цим наказом затверджені Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я (далі – Порядок) та Інструкція з організації лікувального харчування у закладах охорони здоров’я. Згідно Порядку методологія системи лікувального харчування хворих передбачає, зокрема, різні раціони харчування відповідно до харчового статусу пацієнта (для дітей – відповідно до вікових груп) та профілю лікарні/відділення лікарні.
Повідомляємо про наступне: беручи до уваги статистичні дані щодо кількості пролікованих пацієнтів у 2023 році відповідно до вікових груп, послуга з харчування пацієнтів розподілялася наступним чином:
1. 1-3 роки — 1201 пацієнт (7037 л/д);
2. 3-6 років — 2442 пацієнти (14307 л/д);
3. 7-18 років — 7822 пацієнти (45828 л/д).
Враховуючи вище викладене звертаємо Вашу увагу, що надати точну інформацію щодо розподілу харчування по вікових групах у 2024 році, не маємо можливості адже не можемо прогнозувати вікову структуру госпіталізації та звернень за медичною допомогою.
Відповідно до пункту 9. Додатку 1 до Тендерної документації: Обсяг послуг на кожен день визначається представником Учасника за погодженням із представником Замовника відповідно до кількості фактично наявних пацієнтів шляхом подання представником Замовника заявок. Подання заявок здійснюється завчасно з відведенням достатнього строку для приготування їжі, але не пізніше, ніж за три години до початку харчування у відповідний день.
Також, просимо взяти до уваги проект договору про закупівлю викладений в тендерній документації за закупівлею Послуги з харчування пацієнтів, згідно ДК 021:2015 Єдиний закупівельний словник коду 55520000-1 Кейтерингові послуги (код 55523000-2 Кейтерингові послуги для інших підприємств або установ), згідно оголошення UA-2024-02-01-012897-a про проведення закупівлі, та звернути увагу на розділ VI Права та обов'язки cторін: пункту 6.3.4. Здійснювати харчування згідно кількості порцій, зазначених щоденно відповідальною особою Замовника.
Дата відповіді:
12.02.2024 12:24