• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП
  • 1

Хліб із борошна пшеничного вищого ґатунку, Хліб житньо-пшеничний із борошна вищого ґатунку та Паска (Кекс пасхальний) із борошна пшеничного вищого ґатунку

Категорія замовника: підприємства, установи, організації, зазначені у пункті 3 частини першої статті 2 ЗУ «Про публічні закупівлі»; Місце знаходження – 21037, м. Вінниця, вул. Пирогова, 109. Вид предмету закупівлі - Закупівля Товару.

Завершена

2 370 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 11 850.00 UAH
Період уточнення: 07.12.2023 09:47 - 12.12.2023 00:00
Відповідь надана

загальна

Номер: 2421d4256e4f471396d4bfed94a674a1
Дата опублікування: 10.12.2023 20:22
Опис: 1)Заявлений замовником виріб "Паска (кекс пасхальний)" це власна товарна назва продукту?Схожа товарна назва є у виробника саме з м.Віниця.Саме паска є обрядовим хлібом пов"язаним зі святом Великдень,а не кексом.Відповідно виготовляється згідно іншого ДСТУ."Пасху" святкують в іншій країні.2)Чи може учасник змінювати інгридієнти,які замовник вказав у якісних вимогах до предмету закупівлі,"Паска(Кекс пасхальний)ДСТУ 4505:2005,на інші?Яєчний порошок на яйця куручі харчові або меланж?Маргарин на масло вершкове?Дріжджі пресовані хлібопекарські на дріжджі рідкі хлібопекарські або дріжджі сухі хлібопекарські?Олію соняшникову на олію оливкову?
Відповідь: Доброго дня! Стосовно виробу «Паска (Кекс пасхальний)» повідомляємо, що Додатком 1 до Тендерної документації чітко визначено, що «до всіх посилань на конкретні торгівельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника – застосовується вираз «або еквівалент». Якщо учасником пропонується еквівалентний товар, вказується його повне найменування тип та марка».
Дата відповіді: 12.12.2023 10:40
Відповідь надана

загальне

Номер: 5b24fab77e234f05b8b6e482f36f2a5b
Дата опублікування: 08.12.2023 14:36
Опис: Звертаємо вашу увагу на те, що виробники при виготовленні товару, що є предметом даної закупівлі використовують нормативну документацію, а саме актуалізовані Державні стандарти України(ДСТУ) які чинні на всій території країни. Замовник на звернення про уточнення не надав інформації що до нормативної документації згідно якої можливе проведення випробувань товару, що є предметом закупівлі на кількість мезофільних, аеробних та факультативно-аеробних мікроорганізмів. Натомість надав посилання про методи, методики визначення інших мікроорганізмів та хімічних елементів. ДСТУ 4583:2006 «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна», чітко регламентує відповідність продукту органолептичним, фізико-хімічним показникам та допустимі норми токсичних елементів та мікотоксинів з наведенням у таблицях числових значень допустимих рівнів(таблиця1,таблиця2,таблиця3 ДСТУ 4583:2006).Допустимі рівні пестицидів регламентовано МТБ 5061(5),радіологічні показники-згідно з ДР(6).У пункті 4.5 ДСТУ 4583:2006 «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна» зазначено, що «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна(З ТЕРМІНОМ ПРИДАТНОСТІ ДО СПОЖИВАННЯ ПОНАД ТРИ ДОБИ)контролюють за мікробіологічними показниками, які в кінці установленого терміну придатності до споживання зазначено в таблиці 4 ДСТУ 4583:2006».Наведена таблиця регламентує граничний вміст кількості тільки мезофільних аеробних мікроорганізмів, пліснявих грибів для виробів з додаванням та без додавання сушених фруктів, ягід та горіхів. У пункті 8 «Методи контролю», підпункті 8.2 «Контролювання показників безпеки», абзац 8.2.4 «Мікробіологічні показники для виробів з терміном придатності до споживання понад 3(три) доби». Замовником у додатку 3 до тендерної документації в вимогах вказаний предмет закупівлі як ,Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту. Згідно ДСТУ 4583:2006 підпункту 9.2 Термін придатності до споживання (термін реалізації у роздрібній торговельній мережі)з моменту виймання з печі хліба без упаковки із житнього сіяного борошна та суміші житнього сіяного з сортовим пшеничним борошном — не більше ніж 24 год, інших видів хліба без упаковки -не більше ніж 36 год; упакованого хліба — не більше ніж 72 год. Тобто, товар який є предметом закупівлі, Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту, не може досліджуватись на вміст мікробіологічних показників які вимагає замовник, адже має терміни придатності до споживання менші ніж встановлені ДСТУ 4583:2006 для проведення таких випробувань і не має регламентованих норм граничного вмісту. Тому вважаємо вимогу про надання протоколів випробувань на вміст мікробіологічних показників не обґрунтованою, дискримінаційною та такою, що може бути використана для ускладнення участі зацікавлених постачальників в процедурі закупівлі і вимагаємо внесення змін у вимоги до предмету закупівлі.
Відповідь: Доброго дня! Відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовнику надано право зазначати у тендерній документації інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі), інформацію про маркування, протоколи випробувань або сертифікати, що підтверджують відповідність предмета закупівлі встановленим замовником вимогам, тощо. Тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації. Замовником в складі тендерної документації зазначено вимогу щодо надання протоколів випробовувань, зокрема щодо мікробіологічних показників (в т.ч. мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів (КМАФАМ), про що передбачено Національним стандартом України, а саме ДСТУ 8446:2015. В свою чергу, гігієнічні нормативи за мікробіологічними показниками включають контроль наявності мікроорганізмів, до яких відносять мезофільні аеробні й факультативно-анаеробні мікроорганізми – КМАФАнМ. Документальним підтвердженням проведення випробовувань, є протоколи, складені відповідними лабораторіями. Слід зазначити, що проведення таких випробовувань є доступним, оскільки їх здійснює значна кількість лабораторій, з переліком яких також можна ознайомитись на сайті Національного агентства з акредитації України. Таким чином, керуючись правом, наданим чинним законодавством, з метою забезпечення якісного та безпечного для здоров’я споживачів постачання продукції (предмету закупівлі), Замовником включено до документацію вещезазначену вимогу.
Дата відповіді: 10.12.2023 16:27
Відповідь надана

Загальне

Номер: 7775dfe2dd964dedbf41fcfbde7b0651
Дата опублікування: 07.12.2023 12:35
Опис: В додатку 1 відсутні посилання на ДСТУ хліба.
Відповідь: Доброго дня! Відповідно до п.1 Додатку №1 до тендерної документації зазначено, що якість продукції повинна відповідати діючим на момент проведення закупівлі ДСТУ.
Дата відповіді: 07.12.2023 14:30
Відповідь надана

Загальне

Номер: f1b7d92ac7d74daf8ef7a51365a0235c
Дата опублікування: 07.12.2023 11:33
Опис: Доброго дня! Просимо надати інформацію щодо предмету закупівлі - п. 4 Тендерної документації та ДСТУ предмета закупівлі, а саме: Хліб із борошна пшеничного вищого гатунку, Хліб житньо-пшеничний із борошна вищого гатунку, паска (кекс пасхальний). Дякую.
Відповідь: Доброго дня! Уся інформація щодо предмету закупівлі викладена у Додатку №1 (Тех. вимоги) до тендерної документації.
Дата відповіді: 07.12.2023 12:02