-
Відкриті торги з публікацією англійською мовою
-
Безлотова
-
КЕП
Послуги з організації гарячого харчування учнів: 6 разове денне харчування учнів та дітей в навчальний та канікулярний періоди, протягом 7 днів на тиждень у зміну Services of organization of the hot food of the schoolchildren: six-time food of schoolchildren and children during 7 days in the periods of study and holiday.
Торги відмінено
3 206 916.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 16 034.58 UAH
мін. крок: 0.5% або 16 034.58 UAH
Період оскарження:
16.12.2016 16:00 - 23.01.2017 00:00
Вимога
Є відповідь
Невідповідність меню
Номер:
35025bf32afb425d95f98f5cd787ee25
Ідентифікатор запиту:
UA-2016-12-16-001833-b.b1
Назва:
Невідповідність меню
Вимога:
Прошу надати роз’яснення щодо деяких питань, що стосуються складання меню, а саме:
1.При складанні меню вами порушені вимоги Наказу Міністерства охорони здоров’я України № 144 від 20.02.2013 року «Про затвердження державних санітарних норм та правил «гігієнічні вимоги до улаштування, утримання і режиму спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та навчально-реабілітаційних центрів», на дотримання якого ви посилаєтесь в ДКТ (Додаток 1 до ТД пункт 3)
пункт 8.11: «Забороняється приймати до харчоблоку продукти сирокопчені м’ясні гастрономічні вироби та ковбаси:»
1.1.В наданому вами меню включена ковбаса сирокопчена в 16-ти днях з 21 -го
пункт 8.11: «Забороняється виготовлення складних салатів (більше трьох складників):»
1.2.В меню включено складний салат, який містять більше трьох складників.
Салат з варених овочів №10 Снігур, 1988 р. -5 складників;
Окрім того, вихід салату вказано: 80/100?
1.3.Згідно Наказу Міністерства охорони здоров’я України № 144 від 20.02.2013 року пункт 8.4. «Меню розробляється дієтсестрою та узгоджується керівником спеціальної школи (школи-інтернату)» пункт 8.1. «повинні дотримуватися норм харчування для учнів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591», тому в меню, яке розміщене в ДКТ, необхідно конкретно вказати номера рецептур кожної страви, які включені в меню, так як рецептури одних і тих страв в указаних вами Збірниках значно різняться.
Рецептури наступних страв містяться в обох Збірника:
Салат з капусти білокачанної, Ікра кабачкова, Ікра з буряка, Борщ український, Суп овочевий, Риба \ філе\ смажена, Котлета рибна, Бефстроганов, Гуляш з яловичини, Плов з яловичини, Печеня по – домашньому, Капуста тушкована, Компот (з с\ фруктів або фруктів), Оладки з молоком згущеним.
2. В меню включені страви та вироби, рецептур яких немає ні в одному з указаних вами Збірниках: Буряк припущений, Бісквітний рулет з повидлом та помадкою (в Снигур М.И. без помадки), а також : Здоба, Здоба з повидлом, Здоба з родзинками – назва страв в меню повинна відповідати назві страв в Збірнику.
3. «Тефтеля з яловичини» вказано вихід 60, 80 – не вказана маса соусу.
4.В меню включені страви: Салат з капусти білокачанної, готувати який з 01 березня заборонено, Вінегрет овочевий, який можна готувати з 15 жовтня по15 квітня, Бутерброди з маслом та оселедцем, які заборонено готувати з 01.04. по 30.09, включено Кисіль з вишні або сливи, але заміна по сезону не вказана. (Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України №298/227 від 17.04.2006 року), на дотримання якої ви посилаєтесь в ДКТ (Додаток 1 до ТД)
Разом з тим, в ДКТ пункт 6 вказано: «Виконавець зобов’язаний забезпечити неухильне дотримання меню-вимоги, технологічних карт приготування страв, приготування їжі високої якості. Вносити зміни в меню категорично заборонено»
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
21.12.2016 08:45
Вирішення:
Заклад багатопрофільний, приймає дітей пільгових категорій та разновікової групи, потребуючих особливої уваги та соціального захисту, не застосовуються грошова норма вартості харчування як для ЗОСШ, харчування відрізняється від харчування в ЗОСШ та ДНЗ, при організації харчування та складання меню застосовуються норми як загального так і спеціального характеру.
п1 меню погоджуються дер.сан.епідем.установою, в залежності від сезону. Ковбаса с/к, салати, венегрети які включені в меню затвердженого у відповідності до вимог та рекомендацій ДСаНПіН. 5.5.5.23-29 п.8.9.салати готуються у холодному цеху при застосуванні спеціального інвентаря, в п.8.10.перераховані продукти, які заборонено до вживання при харчуванні;
п2 у збірнику рецептур є рецептура тіста здобного дріжджового, тісто з якого виготовляються вироби з різними начинками;
п3 тефтеля з яловичини, маса соуса не зазначена, так як соус відсутній, тефтеля готується на пару;
п4 в залежності від сезону проводиться заміна салатів з урахуванням білків, жирів, вуглеводів, енергоцінності, складником салатів є основні інгрідієнти, лімонна кислота та олія – заправка;
п5 виконавецям(постачальникам послуг) заборонено проводити та вносити будь які зміни (заміна страв, продуктів) до меню на свій росуд без узгодження таких змін (заміна страв, продуктів) з замовником, усі сезоні та інши зміни (заміна страв, продуктів) до меню вносяться замовником з погодженням СЕС, при цьому зміни (заміна страв, продуктів) вносяться тільки для поліпшення якості харчування без цінової зміни загальної вартості послуг. У ТД Зазначено що Виконавець не має права вносити зміни. При виконанні договору у разі необхідності будь яких змін до договору, вони вносятся у випадках яки передбачени Законом Про публічні закупівлі.
Технологічні карти розробляються та оформлюються постачальником послуг, а замовником перевіряється їх відповідність нормативно правовим актам, грамотно розроблені тех.картки свідчать про спроможність постачальника якісному наданню послуг та досвіду виконання договорів.
Статус вимоги:
Задоволено