• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Крупа пшенична, Крупа ячнєва, Крупа перлова, Крупа гречана, Пшоно, Рис, Борошно пшеничне, Вівсяні пластівці

на 2021 РІК; для закладів освіти м. Рубіжне, у зв'язку із відміною всіх пропозицій закупівлі UA-2020-12-31-003753-c Відповідно до Наказу Мінекономіки від 11.06.2020 № 1082 Пшоно 15610000-7 Крупа гречана 15610000-7 Крупа ячнєва 15610000-7 Крупа пшенична 15610000-7 Рис 15611000-4 Борошно пшеничне 15612100-2 Вівсяні пластівці 15613380-5

Торги відмінено

649 819.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 3 249.10 UAH
Період уточнення: 11.02.2021 08:52 - 17.02.2021 00:00
Відповідь надана

Вимога

Номер: 91b89a9dbe0f4f52a9f393a8742227e0
Дата опублікування: 15.02.2021 16:26
Опис: 11,02,2021 року Мною був зроблений запит начальнику головного управління держпродспоживслужби щодовідповідності Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» вимог у тендерній документації замовника – Управління освіти Рубіжанської міської ради Луганської області наступного: Обов’язкова «наявність сертифікатів відповідності вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів», надати атестат акредитації органу з оцінки відповідності, який видав сертифікат ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)». 12,02,2021 я отримала відповідь від Держпродспоживслужби №01-11/363 яка містить наступне: -Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи забов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та заканом України. Згідно ч.7 ст.21 Закону України сертифікація постійно діючих прооцедур. заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов'язковою. Оригінал запиту та відповідь Держпродспоживслужби відправляю на запит замовника. ВИМОГА щодо усунення невідповідностей тендерної документації вимогам Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Тендерною документацією частиною 2 пунктом 2.2. підпунктом 3 встановлено, що «на підтвердження відповідності критерію наявність сертифікатів відповідності вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів», надати атестат акредидації органу з оцінки відповідності, який видав сертифікат ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)». Вимога надати атестат акредидації органу з оцінки відповідності, який видав сертифікат ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) на відповідає ч. 7 ст. 21 Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою. У разі наявності у оператора ринку сертифікату щодо дотримання вимог національного стандарту ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу», наявність атестату акредитації органу з оцінки відповідності, який видав зазначений сертифікат харчовим законодавством України не передбачено. Відповідно до частини 1 пункту 1.6. Інструкції з підготовки тендерних пропозицій «Документи, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, не подаються ними у складі тендерної пропозиції.» Відповідно до частини 4 статті 22 Закону «Тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників,» Відповідно до частини 4 статті 5 Закону «Замовники не мають права встановлювати жодних дискримінаційних вимог до учасників». Враховуючи зазначене вище та відсутність у діючому законодавстві України обов’язкової наявності атестату акредитації органу з оцінки відповідності, який видав сертифікат щодо дотримання вимог національного стандарту ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), просимо внести зміни у тендерну документацію у відповідності до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), не є обов’язковою. Законодавством прописана лише вимога щодо запровадження НАССР на підприємства з виробництва харчових продуктів, але немає вимоги щодо отримання сертифікату НАССР.
Відповідь: Дякуємо за запитання. Ваше питання буде опрацьоване і прийняте відповідне рішення.
Дата відповіді: 16.02.2021 19:38