• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Послуги з організації харчування (сніданків) для учнів 1-4 класів, а також для пільгового контингенту

Тендерні пропозиції повинні бути складені українською мовою, деталі п.7 Розділ І. "Загальні положення" тендерної документації

Завершена

3 768 320.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 18 841.60 UAH
Період уточнення: 16.01.2021 15:26 - 22.01.2021 00:00
Відповідь надана

Щодо предмета закупівлі

Номер: d5ed4cdf12fa4103836f71727297bbab
Дата опублікування: 21.01.2021 21:32
Опис: Відповідно до тендерної документації Послуги Виконавцем надаються виключно в приміщеннях їдалень та харчоблоків наступних навчальних закладів: 1) Нерубайська ЗОШ №2 I-III ступенів: вул.Зелена, 5а, с.Нерубайське, Одеська область, 65092 2) Нерубайський НВК «школа-гімназія»: вул.Педагогічна, 21, с.Нерубайське, Одеська область, 67661 Для надання послуг при укладанні договору про закупівлю послуг приміщення харчоблоків передаються в оренду. Отже за змістом тендерної документації предметом закупівлі є "Послуги їдалень" код ДК 021:2015-55510000-8. Однак тендерною документацією визначено, що здійснюються послуги за кодом ДК 021:2015 - 55520000-1 —Кейтерингові послуги (Послуги з організації харчування (сніданків) для учнів 1-4 класів, а також для пільгового контингенту), що в свою чергу також передбачено додатком 1 до тендерної документації, а саме Приготування їжі не здійснюється за наступними адресами: 1) Нерубайський НВК «школа-гімназія»: пл. Партизан, 2, с.Нерубайське, Одеська область, 67661; 2) Великобалківська ЗОШ І-ІІ ступенів: вул. Центральна, 37, село Велика Балка Біляївський район, Одеська область, 67662; 3) Холоднобалківська ЗОШ І-ІІІ ступенів: вул. Шкільна, 15, с. Холодна Балка, Біляївський р-н, Одеська область, 67660. Страви за зазначеними адресами доставляються готовими до вживання. Доставка готових страв до приміщення навчального закладу здійснюється учасником у спеціальних термоконтейнерах. Учасник повинен забезпечити місце надання послуг усім необхідним одноразовим посудом для організації харчуванням учнів 1 - 4 класів та пільгового контингенту. Таким чином, замовник не правильно визначив предмет закупівлі, чим порушив НАКАЗ від 15.04.2020 № 708 Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі, а саме пункт 3 Порядку визначення предмета закупівлі, згідно якого Предмет закупівлі товарів і послуг визначається замовником згідно з пунктами 21 і 34 частини першої статті 1 Закону та за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника. Враховуючи зазначене, з метою дотримання норм діючого законодавства прошу внести зміни до тендерної документації та визначити предмет закупівлі у відповідності до НАКАЗУ від 15.04.2020 № 708.
Відповідь: Доброго дня! Відповідно до п. 21 ст. 1 Закону України «Про публічні закупівлі» «послуги – це будь-який предмет закупівлі, крім товарів і робіт, зокрема транспортні послуги, освоєння технологій, наукові дослідження, науково-дослідні або дослідно-конструкторські розробки, медичне та побутове обслуговування, найм (оренда), а також фінансові та консультаційні послуги, поточний ремонт». Також, в Оголошенні про проведення відкритих торгів, на сайті Прозорро вказано додатковий класифікатор ДК 021:2015: 55523100-3 — Послуги з організації шкільного харчування. Отже, предмет закупівлі визначено вірно. Дякуємо за запитання!
Дата відповіді: 26.01.2021 11:10
Відповідь надана

Щодо акту Держпродспоживслужби

Номер: 95678fdb4a084826a9260bd526693aa7
Дата опублікування: 21.01.2021 21:03
Опис: Пунктами 11,12 Розділу ІІІ ТД, визначено щодо обов'язковості надання учасником актів перевірки Держпродспоживслужбою, виданих не раніше ІІ півріччя 2020 року. Дана вимоза замовника є абсолютно дискримінаційною, оскільки учасник не може змусити контролюючий орган - Держпродспоживслужбу, здійснити перевірку саме учасника, в у визначений замовником період. Держпродспоживслужба діє за власним планом перевірок, до яких потенційні учасники не могли потрапити у ІІ півріччі 2020 року через обмежувальні заходи спричинені через пандемією Ковід-19. За таких обставин замовник свідомо звужує потенційну кількість учасників в даній закупівлі. Враховуючи вищевикладене прошу внести зміни до ТД та виключити п. 11,12 Розділу ІІІ ТД.
Відповідь: Доброго дня! В Україні карантин, спричинений коронавірусом COVID-19, розпочався з березня 2020 року (І півріччя 2020р.), проте, всі підприємства, які надавали послуги з організації харчування продовжили здійснювати свою діяльність вже з вересня 2020 року і повинні були пройти контроль Держпродспоживслужби з питань додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти. Також, Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачений позаплановий тип перевірки. Враховуючи те, що послуги з організації харчування будуть надаватися учням, підприємство, що планує надавати такі послуги обов’язково повинно відповідати вимогам Держпродспоживслужби і пройти її інспектування за останні пів року. Дякуємо за запитання!
Дата відповіді: 26.01.2021 11:09
Відповідь надана

Щодо матеріально-технічної бази

Номер: d6dafafcecc14a3da5560c9dcadf320e
Дата опублікування: 21.01.2021 19:37
Опис: За даною процедурою закуповуються з організації харчування (сніданків) для учнів 1-4 класів, а також для пільгового контингенту. Послуги Виконавцем надаються виключно в приміщеннях їдалень та харчоблоків наступних навчальних закладів: 1) Нерубайська ЗОШ №2 I-III ступенів: вул.Зелена, 5а, с.Нерубайське, Одеська область, 65092 2) Нерубайський НВК «школа-гімназія»: вул.Педагогічна, 21, с.Нерубайське, Одеська область, 67661 Для надання послуг при укладанні договору про закупівлю послуг приміщення харчоблоків передаються в оренду. Тобто учасник у разі визначення його переможцем закупівлі має укласти договори оренди харчоблоків на кожний навчальний заклад? Оскільки тендерна документація та проект договору не містить умов про порядок чи процедуру взаємодії між учасником та замовником щодо використання приміщень у навчальних закладах, просимо роз’яснити: - Хто виступає орендодавцем за надання таких приміщень у користування? - На яких умовах будуть надаватись такі приміщення учаснику? - який розмір орендної плати? на який строк строк укладається договір? Чи буде дотримаватись процедура передачі майна в оренду на умовах конкурсу, передбаченого Законом України «Про оренду державного та комунального майна» ? - Чи обладнані приміщення, де буде здійснюватися приготування їжі, відповідними засобами для приготування їжі (плити, духовки тощо) та зберігання продуктів (холодильники, морозильні шафи тощо), який стан такого обладнання? - Чи буде передаватися обладнання учаснику та яких умовах?
Відповідь: Доброго дня! Оренда приміщення буде здійснюватися відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Харчоблоки та обладнання в них заходяться в задовільному стані. В Нерубайській ЗОШ №2 I-III ступенів наявне таке обладнання: електроплита 4-х комфорочна -2 шт., стіл - 2 шт., холодильник побутовий - 1 шт., алюмінієва мийка -2 шт., охолоджуюча камера (до 10 м3) - 1 шт.; в Нерубайському НВК: електроплита 4-х комфорочна - 1 шт., стіл - 3 шт., мийка глибока - 1 шт. Дякуємо за запитання!
Дата відповіді: 26.01.2021 11:08
Відповідь надана

Щодо експлуатацыйного дозволу

Номер: b0c548f776cd40e2853dd92ef423d670
Дата опублікування: 21.01.2021 19:18
Опис: Згідно п.9 Розділу ІІІ ТД, учасник повинен надати сканований оригінал або завірену копію експлуатаційного дозволу, що виданий оператору ринку згідно вимог ч.1 ст.23 Закону "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". Відповідно до Технічних вимог Додатку " 1 до ТД Виконавець для здійснення приготування їжі та безпосереднього харчування учнів у Нерубайському НВК "школа-гімназія", Нерубайській ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів, дана вимога надалі за текстом також повторюється, а саме Послуги Виконавцем надаються виключно в приміщеннях їдалень та харчоблоків наступних навчальних закладів: 1) Нерубайська ЗОШ №2 I-III ступенів: вул.Зелена, 5а, с.Нерубайське, Одеська область, 65092 2) Нерубайський НВК «школа-гімназія»: вул.Педагогічна, 21, с.Нерубайське, Одеська область, 67661 Для надання послуг при укладанні договору про закупівлю послуг приміщення харчоблоків передаються в оренду. Необхідно зауважити, що згідно ч. 3 ст. 23 Закону "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" Особи, зазначені у частині першій цієї статті, зобов’язані отримати експлуатаційний дозвіл на кожну окрему потужність до початку її експлуатації. Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку. Таким чином замовником встановлена дискримінаційна вимога щодо учасника, оскільки територіальний орган Держпроспоживслужби не має підстав для надання експлуатаційного дозволу за адресою навчального закладу без документу використання майна харчоблоку, зокрема договору оренди. Отже учасник може надати експлуатаційний дозвіл лише на об'єкт де буде здійснюватись виробництво харчових продуктів (Нерубайська ЗОШ №2 I-III ст, Нерубайський НВК «школа-гімназія»), проте без доказу використання (оренди) цього об'єкту (хорчоблоку), вимога щодо надання експлуатаційного дозволу у такій редакції ТД є не законною. З цих підстав прошу надати відповідь, а також внести відповідні зміни до ТД.
Відповідь: Доброго дня! Відповідно до п. 21 ст. 1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» «експлуатаційний дозвіл - документ дозвільного характеру, що видається територіальним органом компетентного органу операторові ринку за результатами інспектування його потужності та посвідчує право оператора ринку здійснювати визначену цим Законом діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження;». Експлуатаційний дозвіл видається на складські приміщення з холодильним обладнанням і при наданні кейтерингових послуг вся продукція до моменту постачання зберігається на складських приміщеннях учасника, про відповідність яких і свідчить експлуатаційний дозвіл. Дякуємо за запитання!
Дата відповіді: 26.01.2021 11:07