• Відкриті торги
  • Однолотова
  • КЕП

Сирні продукти

Сир сичужний твердий ж. не нижче 45%, фасований від 0,3 кг до 2 кг Сир кисломолочний ж. не нижче 9% фасований 200 гр.

Завершена

2 736 500.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 13 682.50 UAH
Період уточнення: 11.12.2020 11:11 - 17.12.2020 00:00
Відповідь надана

ПИТАННЯ

Номер: 599a8504ec824de79d1821bd7b7f4dc9
Дата опублікування: 15.12.2020 13:23
Опис: Відповідно до додатку 3 ТД замовник вимагає, від Учасників надати в складі своїх пропозицій сертифікати, що підтверджують застосування учасником вимог ДСТУ ISO 22000:2019, ДСТУ ISO 9001:2015, ДСТУ ISO 9001:2018 з обовязковим зазначенням виду діяльності на виробника: виробництво, зберігання, торгівля, транспортування; на Учасника, який не є виробником: складування, зберігання, торгівля, транспортування харчовими продуктами). Слід зазначити, що виробникта/або постачальник не зобовязанний займатись транспортними послугами чи послугами зберігання. Адже дані види діяльності мають на увазі під собою інші види послуг/робіт, які не мають відношення до предмету закупівлі. В свою чергу оптова торгівля продуктами харчування підпорядковує під собою транспортування й зберігання продуктів харчування. Замовник же має можливість перевірити спроможність Учасників здійснити транспортування /зберігання продуктів харчування дослідивши відповідні договори/документи на скаладські приміщення та/або транспортні засоби. Таким чином вимагаємо видали з вимог ТД обовязкове значення у вище зазначених сертифікатах види діяльності транспортування та зберігання, адже така вимога скорочує кількість учасників які мають намір, але не можуть прийняти участь у закупівлі через те, що не займаються послугами з перевезення та/або складським господарством
Відповідь: Дякуємо за звернення. Оскільки продукти харчування закуповуються для дітей шкільного та дошкільного віку, то Замовник повинен бути впевненим в правильному температурному зберіганні та транспортуванні до закладів освіти району. Оскільки замовник може бути як місцевим, так й з іншого регіону. У кожного виду товару (продукту харчування) є свій температурний режим. Тому в з'язку з введенням НАССР такі вимоги є обов'язковими. і не звужує кола людей Учасників, оскільки це стосується безпечності харчування дітей.
Дата відповіді: 17.12.2020 13:22