-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Код ДК 021:2015 : 15840000-8 Какао; шоколад та цукрові кондитерські вироби (Новорічні подарунки)
Завершена
199 900.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 999.50 UAH
мін. крок: 0.5% або 999.50 UAH
Період уточнення:
04.11.2020 18:56 - 10.11.2020 18:52
Відповідь надана
щодо технічних вимог і документації
Номер:
d2a3659a90b94b1c84ae9c3bfe5911a1
Дата опублікування:
05.11.2020 20:41
Опис:
Шановний замовнику, уважно вивчивши тендерну документацію, маємо потребу в поясненнях:
1. В додатку 4 зазначено кількість 4250шт, а в оголошенні 1738шт. Ви, будьласка, визначтесь.
2. Вимоги до картону длч споживчого пакування.
Жодної вимоги до картонної подарункової коробки, в яку будуть насипані цукерки - Немає ні марки, ні класифікації, ні щільності бажаного картону, але Вас дійсно цікавить жорсткість у поперечному та машинному напрямах гофротари, в якій ці подарунки будуть перевозитись?
3. У Додатку 2 до Тендерної Документації, «Перелік документів для підтвердження відповідності учасника кваліфікаційним критеріям та іншим вимогам Замовника», Замовник вимагає надати цілу низку (на 2 сторінки) сертифікатів, - «Сертифікати на систему менеджменту якості виробництва згідно з міжнародним стандартом ISO 14001 : 2015 (ISO 14001 : 2015. IDT, а також систему харчової безпечності ISO 22000 : 2007 (ISO 22000 : 2005. IDT), дійсний на момент відкриття тендерної пропозиції, інші документи щодо підтвердження впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) згідно із Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», дійсні на дату проведення тендеру.
АЛЕ, Якщо Учасник, не є виробником кондитерських виробів, що входять до складу новорічного подарунку, то він не має доступ до цих документів.
Такі вимоги ТД Замовника є дискримінаційними і порушують вимоги п. 4 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про публічні закупівлі», адже НЕ Виробники кондитерських виробів не в змозі надати в складі своєї Тендерної Пропозиції – «Сертифікати на систему менеджменту якості виробництва згідно з міжнародним стандартом ISO 9001:2015, а також систему харчової безпечності по схемі сертифікації FSSC 22000, або ISO 22000:2005, ISO/ТS 22002-1:2009 та додаткові вимоги FSSC 22000 – виробника.
Маємо питання по більшості вимог ТД, що носять дискримінаційний характер
АЛЕ ГОЛОВНЕ ПИТАННЯ: чи правильно ми вас зрозуміли? ВИ УМИСНО ОБМЕЖУЄТЕ КІЛЬКІСТЬ ПОТЕНЦІЙНИХ УЧАСНИКІВ ТОРГІВ?
Відповідь:
Шановний Учаснику!
1. Дякуємо за пильність, Замовник уточнює, що замовлює 1738 шт.,як це зазначено саме в оголошенні про закупівлю.
2. Посилання на марку, класифікацію та щільність є дискримінаційною вимогою, бо зазначення цих параметрів призведе до посилання на певного виробника. Посилання на жорсткість у поперечному напрямі та жорсткість у машинному напрямі - це супротив згинанню та деформацїї споживчого пакування. Замовнику важливо у якій тарі будуть перевозити подарунки, бо важливим є забезпечення збереженості цілісності подарунка від можливих під час зберігання, транспортування та реалізації деформацій. Також Замовником зазначено в Оголошенні, що Цукрові кондитерські вироби (новорічні подарунки) мають бути розфасовані у індивідуальну упаковку, яка забезпечує цілісність кондитерських виробів під час зберігання, транспортування та реалізації, з малюнком на новорічну тематику. Замовник вважає таке формулювання достатнім в інформативному плані, що також не дає дискримінувати інших потенційних учасників.
3. Доводимо до Вашого відома, що вступив в силу Закон України № 771/97-ВР від 23.12.1997 року «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, згідно з Наказом Мінагрополітики України № 590 від 01.10.2012 року «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), згідно якого для операторів ринку, що проводять свою діяльність пов’язану з харчовими продуктами є обов’язковим до 20.09.2019 року запровадження Системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР) по міжнародному стандарту ДСТУ ISO 22000 : 2007 (ISO 22000 : 2005. IDT), яка дозволяє контролювати усі небезпечні фактори, які можуть бути у харчовому продукті. Основним завданням у розвитку промисловості є підвищення конкурентоспроможності продукції, посилення інноваційної спрямованості шляхом впровадження систем управління якістю, які забезпечують якість продукції на всіх етапах і сприяють підвищенню результативності роботи підприємств. Такою системою управління безпечністю харчових продуктів, яка довела свою ефективність та є прийнятою на міжнародному рівні, є система НАССР по міжнародному стандарту ДСТУ ISO 22000 : 2007 (ISO 22000 : 2005. IDT). Впроваження системи НАССР по міжнародному стандарту ДСТУ ISO 22000 : 2007 (ISO 22000 : 2005. IDT) на підприємстві – надійне свідоцтво того, що оператор ринку, що здійснює свою діяльність пов’язану з харчовими продуктами забезпечує всі умови, які гарантують безпечність та якість продукції, яка надходить до кінцевого споживача. До речі, наявність впровадженої системи управління безпечністю харчових продуктів – це обов’язкова умова участі в тендерних закупівлях, що проводяться Міністерством оборони України та Міністерством освіти і науки України.
Пісочинська селищна рада, як Замовник дбає про якість продукції, що надходить до кінцевого споживача та дотримується чинних Законів України сфері харчування.
Отримання сертифікату по міжнародному стандарту ДСТУ ISO 22000 : 2007 (ISO 22000 : 2005. IDT) та впровадження системи НАССР стосується не тільки виробників, а й всіх операторів ринку, що провадять свою діяльність, пов’язану з продуктами харчування. Замовник має бути певен, що продукція, яка ним закуповуватиметься буде якісною, адже кінцевим споживачем є діти.
Щодо надання сертифікату ДСТУ ISO 14001 : 2015 (ISO 14001 : 2015. IDT). По-перше, Замовник вимагає надання сертифікату на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001 : 2015 (ISO 14001 : 2015. IDT) «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування», а не на на систему менеджменту якості виробництва згідно з міжнародним стандартом ISO 14001 : 2015 (ISO 14001 : 2015. IDT). До системи менеджменту якості виробництва згідно з міжнародним стандартом відноситься ДСТУ ISO 9001:2015. (ISO 9001:2015, IDT), про що в Оголошенні Замовника не йдеться. По-друге, надання сертифікату ДСТУ ISO 14001 : 2015 (ISO 14001 : 2015. IDT). Замовник вимагає надання сертифікату на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001 : 2015 (ISO 14001 : 2015. IDT) «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування» для того, що б зменшити вплив діяльності організацій на навколишнє середовище. Крім того, організації зможуть поліпшити свою діяльність в рамках екологічних стандартів, вони так само отримують ряд економічних переваг, в тому числі підвищений рівень відповідності законодавчим і правовим вимогам за рахунок використання стандарту ISO, а саме :
1) знизити ризики нормативних та екологічних штрафів і підвищуючи ефективність організації, що в свою чергу веде до скорочення відходів і використовуваних ресурсів, організація може знизити виробничі витрати;
2) так як стандарт визнаний на міжнародному рівні, багато організацій по всьому світу можуть сертифікуватися на відповідність ISO 14001, опускаючи багаторазову сертифікацію на різні стандарти.
3) за останнє десятиліття спостерігається обурення споживачів по відношенню до організацій. Споживачі все частіше вимагають установку більш суворих екологічних норм, що означає необхідність впровадження стандарту ISO 14001 для довгострокової життєздатності бізнесу.
Також Замовник, дотримується всіх екологічних норм, що діють наразі на території України, в тому числі ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» та також вимагає дотримання і учасників процедури закупівлі, саме для цього вимагається надання сертифікат на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001 : 2015 (ISO 14001 : 2015. IDT) «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування», який на думку Замовника, має отримувати як крупний бізнес так і середній та малий.
Дата відповіді:
06.11.2020 14:53