• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Продукти харчування та сушені продукти різні (набори готових продуктів, в т. ч. заморожених)

Продуктовий набір–готова для вживання їжа (сніданок, обід, вечеря) для 3-х разового гарячого харчування спецконтингенту, що утримується в ІТТ, яка за калорійністю та складом відповідає вимогам Норми №3 (на одну особу на добу,грамів), згідно Постанові КМУ від 16.06.1992р. №336, а за потреби,в передбачених чинним законодавством України випадках, відповідно до Норми7 для осіб,що постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС (на одну особу на добу,грамів),(за винятком хлібобулочних виробів)

Торги не відбулися

650 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.3% або 1 950.00 UAH
Період уточнення: 15.02.2017 12:04 - 21.02.2017 09:00
Відповідь надана

Морозильні камени

Номер: dfc7475b525f4d22bcb7e9ff5a5b2e30
Дата опублікування: 20.02.2017 11:50
Опис: Переможець торгів повинен надати замовнику в оренду морозильні камери (- 18 градусів) для зберігання готових заморожених продуктових наборів. Учасник в складі тендерної пропозиції повинен надати документальне підтвердження наявності морозильних камер; Питання: Чи підтверджувати можливість надання в оренду морозильних камер, якщо для постачання пропонується стерилізовані продукти та продукти, що не вимагають особливих (до -18 градусів) температурних режимів?
Відповідь: У разі постачання лише продуктових наборів, виготовлених методом стерилізації, учасник надає пояснення, що для продукції, яка ним пропонується зберігання у морозильних камерах не вимагається.
Дата відповіді: 23.02.2017 13:53
Відповідь надана

Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі 

Номер: b212108db01a427489328c7a40eb0ad3
Дата опублікування: 20.02.2017 11:50
Опис: 3. Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі  Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозиції документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі. Якісні характеристики: 1. Учасник повинен надати два зразки триденного меню (заморожені набори та набори у м’якому пакуванні) трьохразового харчування у розрізі категорій утримуваних та згідно з вимогами норм (№3, 7, 9), затверджених постановою КМУ від 16.06.1992 № 336 «Про норми харчування осіб, які тримаються в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби, ізоляторах тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках та інших приймальниках Національної поліції» (зі змінами і доповненнями). Питання: Чи означає ця вимога, що учасники мають запропонувати обов’язково обидва види продукції - заморожені та стерилізовані, й у разі пропозиції лише одного з видів продукції учасник буде дискваліфікований? Що мається на увазі – зразки триденного меню у паперовому вигляді, або саме зразки продукції?
Відповідь: Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозиції зразки трьоденного меню в документальному вигляді. У разі якщо учасником пропонуються продуктові набори двох видів зберігання (заморожені та стерилізовані) надаються по одному зразку триденного меню на кожний вид. Якщо учасникам пропонується один вид продукції (або заморожені, або стерилізовані) до складу тендерної пропозиції учасник надає один зразок триденного меню.
Дата відповіді: 23.02.2017 13:53
Відповідь надана

Власний транспорт

Номер: 2331eb2f22e44f2ca8a35466b13af2e5
Дата опублікування: 20.02.2017 11:47
Опис: Тендерна документація передбачає, що учасник має подати у складі пропозиції: - Копію свідоцтва про реєстрацію автотранспортного засобу, якими планується постачання (у випадку відсутності власного автотранспорту також надається копія договору оренди автотранспорту). - Копію договору на санітарну обробку автотранспортних засобів та документ, який підтверджує проходження санітарної обробки автотранспортних засобів з визначенням дат проходження обробки. Питання: Чинне законодавство дозволяє здійснювати постачання продуктів харчування не тільки власним або орендованим транспортом, але й транспортом залученим на підставі договорів разового або багаторазового перевезення вантажу. На підставі чого й у зв’язку з чим замовник обмежує учасників у способах виконання договору, вимагаючи наявність власного або орендованого автотранспорту та копію свідоцтва про реєстрацію цього транспорту, рівно як й документів про санобробку цього транспорту. Вимога надати такі документи є логічною та законною на момент постачання товару в межах контролю якості виконання договору, але не на момент проведення закупівлі?
Відповідь: У разі залучення залучення транспорту на підставі договорів разового або багаторазового перевезення вантажу, у складі тендерної документації учасник подає копію відповідного договору або договорів про перевезення вантажу.
Дата відповіді: 23.02.2017 13:53
Відповідь надана

Документи на транспорт

Номер: 1879211399d24c05a57c30a32549c812
Дата опублікування: 20.02.2017 11:46
Опис: Тендерна документація передбачає, що учасник у складі тендерної пропозиції має подати: - Довідку в довільній формі про наявність у Учасника спеціалізованого автотранспорту, який підтримує температурний режим -18 градусів, його кількість та характеристики (вантажопідйомність, температурний режим тощо). Питання: Чи необхідно подавати цю довідку, якщо для постачання пропонується стерилізовані продукти та продукти, що не вимагають особливих (до -18 градусів) температурних режимів?
Відповідь: Якщо для постачання пропонується стерилізовані продукти та продукти, що не вимагають особливих (до -18 градусів) температурних режимів, в складі тендерної документації учасник подає пояснення, що запропонована ним продукція не вимагає зберігання та транспортування в умовах низьких температурних режимів отже і наявності спеціалізованого автотранспорту який підтримує температурний режим -18 градусів.
Дата відповіді: 23.02.2017 13:52
Відповідь надана

Сертифікація систем управлінняякістю та безпечністю

Номер: 3014f2a6da2547d39f0c046f97f2715f
Дата опублікування: 20.02.2017 11:42
Опис: Тендерна документація вимагає долучення до тендерної пропозиції учасників : - Сертифікату, яким посвідчується, що процес виготовлення готових продуктів та напівфабрикатів відповідає ДСТУ ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008, IDT) Система управління якістю. Вимоги. - Сертифікату, яким посвідчується, що процес системи управління безпечністю відповідає ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT). Законом України "Про публічнф закупівлі" встановлено, що Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв: • наявність обладнання та матеріально-технічної бази; • наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; • наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору. Документи, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, не подаються ними у складі тендерної пропозиції та не вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі). Відсутність документів, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, у складі тендерної пропозиції не може бути підставою для її відхилення замовником. Виробництво продуктів харчування регулюється Законом України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. При цьому, сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою. Отже, законодавством України не встановолено обов'язку операторів ринку у проведенні сертифікації (отримання сертифікату від уповноважених органів сертифікації) за ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) та ДСТУ ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008, IDT). Зважаючи на викладене, вимога щодо долучення до тендерної пропозиції цих документів суперечить законодавствуУкраїни. Замовник має право вимагати від учасника підтвердження того, що на виробництві впроваджено постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Однак, таке підтвердження не обовязково має бути у формі сертифікату. Фактично достатнім підтвердженням вважається довідка від виробника продуктів харчування про те, що на підприємтсві впроваджено постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Відповідь: Протягом дня до тендерної документації будуть внесені відповідні зміни. Учасник може надати копії Сертифікату, яким посвідчується, що процес виготовлення готових продуктів та напівфабрикатів відповідає ДСТУ ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008, IDT) Система управління якістю. Вимоги. та Сертифікату, яким посвідчується, що процес системи управління безпечністю відповідає ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) або Довідку чи інший документ від виробника готових продуктів (страв), що засвідчує те що, на виробництві запроваджено та використовується постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Дата відповіді: 23.02.2017 13:51
Відповідь надана

Експлуатаційний дозвіл

Номер: d473ce87e3974c338083a706b20cc339
Дата опублікування: 20.02.2017 11:31
Опис: Тендерна документація вимагає долуення до пропозиції Експлуатаційного дозволу на потужності (об’єкти) на яких виготовляються запропоновані товари та Інформація про реєстрацію потужностей у державному реєстрі потужностей та їх особистий реєстраційний номер (згідно ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») Питання: В набори продуктів окрім готових страв входять також й інші продукти (чай, цукор тощо). Чи необхідно подавати зазначену вище інформацію щодо всіх виробничих потужностей, на яких виробляються всі продукти харчування, що планується постачати?
Відповідь: Відповідно до статті 23 Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. Отже, учасники мають надати копію експлуатаційних дозволів на виробництво продукції тваринного походження (тобто готові страви). Відповідно до ст. 25 цього ж Закону, оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Отже, якщо учасник не є виробником продукції, що постачається, то додатково до копії експлуатаційного дозволу виробника на виробництво продукції тваринного походження учасник має також додати до тендерної пропозиції інформацію про про реєстрацію потужностей безпосередньо учасника у державному реєстрі потужностей та їх особистий реєстраційний номер.
Дата відповіді: 23.02.2017 13:50
Відповідь надана

Уточнення предмету закупівлі

Номер: 9c856806c4c24a02a991287a8c12f2c5
Дата опублікування: 20.02.2017 11:29
Опис: В технічних вимогах до предмету закупівлі зазначено: Предмет закупівлі: Продуктові набори двох типів зберігання: - заморожена готова для вживання їжа та вакуумно запакована (сніданок, обід, вечеря), яка при розмороженні зберігає органолептичні властивості, з тривалим строком зберігання (не менше 5 місяців); - готова до вживання їжа (сніданок, обід, вечеря), виготовлена методом стерилізації, запакована в м’яке харчове пакування з тривалим строком зберігання (не менше 11 місяців), яка не потребує додаткової термічної обробки, окрім розігріву, та не потребує особливих умов зберігання (від +2С до +25С). Питання: чи зобов’язаний учасник постачати продуктові набори обох видів (заморожені та стерилізовані), чи може запропонувати набори одного виду (або заморожені, або стерилізовані) на свій вибір? Якщо обох видів - в якій пропорції мають постачатися набори. Скільки заморожених й скільки стерилізованих? Чи необхідно зазначати окрему ціну на заморожені набори та окрему ціну на стерилізовані? Чи враховує замовник при визначені найбільш вигідної пропозиції, що стерилізовані набори продуктів не вимагають від замовника додаткових витрат на зберігання (оплату електроенергії для морозильних камер)?
Відповідь: Учасник може запропонувати продуктові набори одного виду зберігання – або заморожені, або вакуумно упаковані.
Дата відповіді: 23.02.2017 13:49