-
Відкриті торги з публікацією англійською мовою
-
Безлотова
-
КЕП
Кейтерингові послуги (послуги з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Маневицького району Волинської області)
Торги не відбулися
9 397 200.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 46 986.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 46 986.00 UAH
Період уточнення:
10.09.2020 12:06 - 03.10.2020 00:00
Відповідь надана
Роз'яснення окремих пунктів ТД
Номер:
8274d05a30574336acd8ba6e74e51959
Дата опублікування:
01.10.2020 23:56
Опис:
Шановний Замовнику,
За даною процедурою закуповуються Кейтерингові послуги. Послуги кейтерингу розрізняють, зокрема, за місцем та способом надання послуг, напр., приготування їжі в приміщенні або ж приготування їжі поза приміщенням, при цьому згідно Додатку 2 місцем надання послуг є кожен з навчальних закладів, зазначених у переліку.
Оскільки тендерна документація та проект договору не містить умов про порядок чи процедуру взаємодії між учасником та замовником щодо використання приміщень у навчальних закладах, де буде здійснюватися приготування їжі та безпосереднє харчування дітей, просимо роз’яснити:
- Хто відповідальний за надання таких приміщень у користування?
- На яких умовах будуть надаватись такі приміщення учаснику?
- Якщо на умовах оренди, то яким чином вирішується питання узгодження строків надання послуг з харчування з етапністю передачі майна в оренду, передбаченого Законом України «Про оренду державного та комунального майна» № 157-IX від 03.10.2019р.?
- Чи обладнані приміщення, де буде здійснюватися приготування їжі, відповідними засобами для приготування їжі (плити, духовки тощо) та зберігання продуктів (холодильники, морозильні шафи тощо), який стан такого обладнання?
- На яких умовах буде передаватися обладнання учаснику?
Дякуємо.
Відповідь:
Повідомляємо, шо відповідно до пункт 5 розділу ІІІ тендерної документації замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям, а саме наявність обладнання та метеріально-технічної бази з подальшим уточненням підтвердження вказаної інформації.
При чому додатком 2 тендерної документації передбачено саме місце надання послуг з харчування, та не вимагається приготування їжі саме в навчальних закладах.
Згідно з абзацом 2 частини 7 статті 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту» відповідальність за організацію харчування учнів у закладах освіти незалежно від підпорядкування, типу і форми власності, додержання вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність та якість харчових продуктів покладається на засновників та керівників відповідних закладів освіти.
Згідно пункту 6 частини 1 статті 1 Закону України «Про повну загальну середню освіту» засновник закладу загальної середньої освіти - орган державної влади від імені держави, відповідна рада від імені територіальної громади (громад), фізична та/або юридична особа, рішенням та за рахунок майна яких засновано заклад загальної середньої освіти або які в інший спосіб відповідно до законодавства набули прав і обов’язків засновника.
Таким чином, задля вирішення питань з отримання приміщень навчальних закладів у користування на умовах оренди, узгодження самих умови оренди, відповідних засобів для приготування їжі, зберігання продуктів, передачу певного обладнання Вам необхідно звертатись до їх засновників та керівників, а саме до Маневицької районної ради, Прилісненської сільської ради, керівників навчальних закладів.
Дата відповіді:
05.10.2020 08:49