• Відкриті торги з публікацією англійською мовою
  • Мультилотова
  • КЕП

код 10.51.4 (15540000-5) - сир сичужний та кисломолочний сир (сир твердий (масова частка жиру, % – 45), сир кисломолочний (масова частка жиру, % – від 9 до 18))

Торги не відбулися

6 912 752.32 UAH з ПДВ
мін. крок: 0% або 899.60 UAH
Період уточнення: 23.11.2016 17:56 - 16.12.2016 18:00
Відповідь надана

транспорт

Номер: dcff75302c054902a4543ae9f9dac192
Дата опублікування: 30.11.2016 11:51
Опис: документацією вимагається надання документу про санобробку у листопаді 2016. Якщо спеціальний транспорт новий, реєструється у грудні 2016, чи можуть бути надані документи про санобробку протягом грудня 2016?
Відповідь: Так, можуть бути надані документи, що підтверджують проведення санітарної обробки зазначених транспортних засобів у грудні 2016 року, разом з листом-поясненням щодо ненадання документів, що підтверджують проведення санітарної обробки зазначених транспортних засобів у листопаді 2016 року.
Дата відповіді: 05.12.2016 17:30
Відповідь надана

питання по кваліфікації

Номер: 9ef9ef02a8ba4362b58be528a73ec2a6
Дата опублікування: 30.11.2016 08:20
Опис: Відповідно до ст. 25 ЗУ Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, Оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Оскільки тендерною документацію вимагається надання експлуатаційного дозволу (оскільки закуповуються продукти, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C), приймати участь у тендері можуть тільки ті учасники, які мають експлуатаційний дозвіл, відповідно, державна реєстрація потужностей не є обов'язковою. Крім того, Держпродспоживслужба у Запорізькій області проводить лише реєстрацію потужностей для перевезення продуктів харчування, які можуть зберігатися при температурі вище 10 °C. Будь ласка, надайте роз'яснення з данного питання
Відповідь: Департамент освіти і науки Запорізької міської ради повідомляє, що відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів регулюються Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (далі – Закон). Відповідно до статті 23 Закону експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. Зазначений обов’язок не поширюється на операторів ринку, які провадять діяльність, пов’язану з первинним виробництвом та/або транспортуванням та/або зберіганням та/або продажем харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною. Також, даною статтею визначено інші випадки, при яких не обов’язкове отримання дозволів.Відповідно до статті 25 Закону оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. При цьому, Законом визначено, що потужності – це споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів. Таким чином, у разі наявності потужностей, які призначені для обігу харчових продуктів, зокрема транспортних засобів, вони підлягають державній реєстрації. Водночас, державна реєстрація потужностей здійснюється компетентним органом шляхом внесення відповідної інформації до реєстру на безоплатній основі. Крім цього, зазначаємо, що надання роз’яснень з даних питань не є компетенцією департаменту освіти і науки Запорізької міської ради. Дані функції покладені на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
Дата відповіді: 05.12.2016 17:29