-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Засіб для видалення іржі, вапняного нальоту, сечового каменю
Торги не відбулися
718 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 3 590.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 3 590.00 UAH
Період уточнення:
13.04.2020 14:25 - 18.04.2020 15:00
Відповідь надана
Невідповідність вимог чинному законодавству
Номер:
70ec1631e91e47de8ae8dd6fb945f9ca
Дата опублікування:
16.04.2020 15:11
Опис:
Доброго дня! по-перше, в тендерній документації наявна вимога щодо надання на продукцію сертифікатів ISO 14001 та ISO 22000. Зазначаємо, що такі сертифікати не видаються на продукцію, а видаються на юридичну особу (постачальника чи виробника). Отже жоден учасник не зможе прийняти участь у вашому тендері, через те, що не зможе надати такі сертифікати на продукцію і ви, керуючись чинним законодавством вимушені будете всіх відхилити. По-друге, сертифікат ISO 22000 - це сертифікат НАССР (аналіз ризиків та критичних контрольних точок). Він стосується продуктів харчування, а не побутової хімії. Система НАССР контролює не кінцевий результат (готову продукцію - їжу), а весь виробничий та продуктовий ланцюг, починаючи від процесу приймання сировини і до споживання продукту. Але цей сертифікат не стосується побутової хімії. В звязку з цим, просимо внести зміни до ТД і привести їх у відповідність до чинного законодавства.
Відповідь:
Шановний Учаснику! Щодо вашого питання повідомляємо наступне.
1. Тендерна документація не передбачає надання сертифікатів ISO 14001 та ISO 22000 безпосередньо на продукцію, достатньою умовою є надання сертифікатів виробника продукції.
2. Відповідно до ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані, зокрема, розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Виходячи з визначень термінів «виробництво», «обіг», «оператор ринку харчових продуктів», «потужності» діяльність навчальних закладів з утримання харчоблоків відносить їх до операторів ринку харчових продуктів. Докладніше тут: http://dpssmk.gov.ua/uvaha-do-vidoma-kerivnykiv-zakladiv-osvity-okhorony-zdorov-ia-ta-sotsial-noho-obsluhovuvannia-shchodo-vprovadzhennia-systemy-nassr/, https://www.facebook.com/kyivosvita/posts/3253435814728214/ .
ДСТУ ISO 22000:2007 (https://test1.haccp.center/assets/files/DSTU_ISO_22000-2007.pdf) має таку повну назву: “Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга”.
У цьому стандарті підприємства громадського харчування та виробники мийних та дезінфікувальних засобів зазначені як учасники харчового ланцюгу (див. Рисунок 1, що наведений у вступі до цього стандарту).
Дата відповіді:
22.04.2020 12:06