• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Проведення лабораторних випробовувань, вимірювань, досліджень та експертиз під час здійснення державного контролю (нагляду) проб змивів з об’єктів, що контактують з харчовими продуктами

Завершена

80 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 400.00 UAH
Період уточнення: 11.02.2020 16:21 - 17.02.2020 00:00
Відповідь надана

внесення змін

Номер: 6790cdb233294fd2afe716e11b4e392e
Дата опублікування: 14.02.2020 16:21
Опис: Відповідно до п.2 “Порядку унесення змін та надання роз'яснень до тендерної документації”: “Проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертиз під час здійснення державного контрою (нагляду) проб змивів з об'єктів, що контактують з харчовими продуктами” просимо внести зміни до технічного завдання на проведення лабораторних послуг з досліджень, а саме показників що досліджуються (вимірюються): - вилучити дослідження на колі-титр, оскільки “колі-титр — це найменша кількість досліджувального об'єкту в якій містяться БГКП” відповідно до “Методические указания до санитарно-бактериологическому контролю на предприятиях общественного питания и торговли пищевыми продуктами” № 2657 від 31.12.1982р., а визначення БГКП є наступним досліджувальним елементом у технічному завданні вказаної тендерної документації. Крім того, дослідження на колі- титр є одним із складових методів визначення БГКП відповідно до МУ 2657. - вилучити дослідження на Listeria monocytogenes, оскільки вказаний показник визначається лише у харчових продуктах та продовольчій сировині відповідно до наказів МОЗ України від 11.08.2006р. № 558, 559 і не нормується для проб змивів з об'єктів.
Відповідь: Проведення лабораторних випробовувань, вимірювань, досліджень та експертиз під час здійснення державного контролю (нагляду) проб змивів об’єктів, що контактують з харчовими продуктами: Відповідно до чинного наказу МОЗ України від 19.07.2012 № 548 «Про затвердження Мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів» відбір зразків на наявність Listeria monocytogenes проводиться у виробничих зонах та з обладнання. Відповідно до п. 1.5 наказ МОЗ України від 11.08.2006 N 559 (статус якого не визначений) Про затвердження методичних вказівок "Організація контролю і методи виявлення бактерій Listeria monocytogenes у харчових продуктах та продовольчій сировині" – застосовуються при дослідженні харчових продуктів і продовольчої сировини у ході проведення протиепідемічних заходів при виникненні спалахів харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій, а також при здійсненні державного санітарно-епідеміологічного нагляду. Наказ МОЗ України 11.08.2006 N 558 (втратив чинність відповідно до наказу МОЗ України від 06.08.2010 N 660) Про затвердження "Гігієнічних нормативів вмісту бактерій Listeria monocytogenes у харчових продуктах а продовольчій сировині" відповідно до п 1.3 поширювався на органи і заклади Державної санітарно-епідеміологічної служби України) Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 січня 2016 р. № 94-р з 1 січня 2017 року визнано такими, що втратили чинність, акти санітарного законодавства, видані центральними органами виконавчої влади Української РСР, в тому числі їх посадовими особами, якими затверджено санітарні, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні, санітарно-епідем4і,0ологічні, протиепідемічні, гігієнічні правила і норми, державні санітарно-епідеміологічні нормативи та санітарні регламенти (видані до 24 серпня 1991 року). Та визнано такими, що не застосовуються на території України, акти санітарного законодавства, видані центральними органами виконавчої влади СРСР, в тому числі їх посадовими особами, якими затверджено санітарні, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні, санітарно-епідеміологічні, протиепідемічні, гігієнічні правила і норми, державні санітарно-епідеміологічні нормативи та санітарні регламенти (видані до 24 серпня 1991 року).
Дата відповіді: 17.02.2020 17:08