-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Напівфабрикат крупно кусковий натуральний з яловичини заморожений 1 гатунку, заморожена чверть курчат бройлерів
Завершена
574 600.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 5 746.00 UAH
мін. крок: 1% або 5 746.00 UAH
Період уточнення:
15.01.2020 16:11 - 23.01.2020 16:16
Відповідь надана
На що Ви готували тендерну документацію
Номер:
4a7c5d79a37a420db4e82470cdc76bc4
Дата опублікування:
17.01.2020 18:49
Опис:
У додатку 2 до тендерної документації «ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ КВАЛІФІКАЦІЙНИМ КРИТЕРІЯМ, ВІДПОВІДНО ДО СТАТТІ 16 ЗАКОНУ» п.1.1 та п. 3.1. Ви вимагаєте наявність певної кількості працівників на автотранспортні засоби для надання послуги з перевезення вантажним автотранспортом товару.
Прошу надати відповідь на питання-на що Ви готували тендерну документацію: на закупівлю товару-продуктів харчування або на надання послуг з перевезення вантажним автотранспортом?
Відповідь:
Враховуючи специфіку закладів освіти та у зв’язку з тим, що існують певні санітарно-епідеміологічні вимоги щодо організації харчування в закладах освіти, закріплені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997р. (далі - Закон) та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), постачання продуктів харчування повинно здійснюватися спеціальним автотранспортом.
Дата відповіді:
21.01.2020 16:20
Відповідь надана
На що проводився тендер?
Номер:
a7057feb8480440da44b504fc3dec498
Дата опублікування:
17.01.2020 18:47
Опис:
Прошу надати відповідь на питання:на що Ви проводити тендер? На закупівлю товару-предмету закупівлі або на надання послуг з перевезення вантажним автотранспортом?
Відповідь:
Враховуючи специфіку закладів освіти та у зв’язку з тим, що існують певні санітарно-епідеміологічні вимоги щодо організації харчування в закладах освіти, закріплені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997р. (далі - Закон) та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), постачання продуктів харчування повинно здійснюватися спеціальним автотранспортом.
Дата відповіді:
21.01.2020 16:19
Відповідь надана
Про стаж роботи працівників
Номер:
11e968daea02416596aa00336d03e9be
Дата опублікування:
17.01.2020 18:46
Опис:
У додатку 2 до тендерної документації «ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ КВАЛІФІКАЦІЙНИМ КРИТЕРІЯМ, ВІДПОВІДНО ДО СТАТТІ 16 ЗАКОНУ» у п.1.1 Ви вимагаєте від Учасника наявність інформаційної довідки про наявність працівників (водіїв автотранспортних засобів, експедиторів транспортних, вантажників, комплектувальників), які мають стаж роботи не менше трьох місяців на останньому місці роботи та - податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб і сум утриманого з них податку за третій квартал 2019 року, з позначками отримання контролюючим органом або наданням відповідного підтверджуючого документу, згідно порядку підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку. Податковий розрахунок має містити дані про вказаних в п.1.1. ч. 1 додатку № 2 до ТД працівників.
У п.2 ст.16 ЗУ «Про публічні закупівлі» сказано про «наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід». Таким чином у Законі відсутні вимоги до певного стажу роботи працівників.
Яким чином певний стаж роботи терміном не менше трьох місяців водія, експедитора транспортного, вантажника та комплектувальника впливає на якість та безпеку відвантаженої продукції-продуктів харчування? Також прошу пояснити взаємозв'язок між трьохмісячним стажем працівників на одному підприємстві та якістю та безпекою товару-продуктів харчування?
Відповідь:
Працівники, за участі яких буде здійснюватись обіг предмету закупівлі, повинні мати стаж роботи за вказаними посадами не менше трьох місяців на останньому місці роботи, оскільки це є мінімальним строком, при якому дані про працівника будуть відображені в податковій звітності, яка вимагається в цій тендерній документації
Дата відповіді:
21.01.2020 16:18
Відповідь надана
Про обов'язкове надання актів дезінфекції автомобілів
Номер:
ae032832cf1b4e16a22dbbac8deccec3
Дата опублікування:
16.01.2020 16:27
Опис:
У додатку 2 до тендерної документації «ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ КВАЛІФІКАЦІЙНИМ КРИТЕРІЯМ, ВІДПОВІДНО ДО СТАТТІ 16 ЗАКОНУ» у п.3.4. Ви вимагаєте Учаснику надати акт (-и) виконаних робіт з дезінфекції транспортних засобів, якими буде здійснюватися поставка предмету закупівлі, за останні два місяці до дати подання тендерної пропозиції, які регламентувались п. 192 «Санітарні правила для підприємств продовольчої торгівлі (СанПиН 5781-91).
Питання щодо обов’язкової наявності оформлення актів виконаних робіт та надання їх на будь-яку вимогу дієтсестер, комірників та у тендерній документації санітарними правилами не визначені. СанПиН 5781-91 на теперішній час не діє (відмінений). Також у ст.16 ЗУ «Про публічні закупівлі» відсутні вимоги щодо обов’язкового надання актів виконаних робіт з дезінфекції транспортних засобів.
Відповідь:
Транспортний засіб, який задіюється Учасником на будь-якій стадії виробництва та/або в обігу предмету закупівлі повинен відповідати загальним гігієнічним вимогам щодо поводження з харчовими продуктами, закріплених Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997р. (далі - Закон) та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», тому для підтвердження періодичної дезінфекції транспортного засобу, Учасник повинен надати акти виконаних робіт в яких зазначено дату, коли саме проводилися відповідні послуги..
Дата відповіді:
21.01.2020 16:17
Відповідь надана
Про накази про прийняття на роботу працівників
Номер:
c83cba734fde4dbab6131d7a664be39d
Дата опублікування:
16.01.2020 16:04
Опис:
У додатку 2 до тендерної документації «ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ КВАЛІФІКАЦІЙНИМ КРИТЕРІЯМ, ВІДПОВІДНО ДО СТАТТІ 16 ЗАКОНУ» у п.1.5. Ви вимагаєте Учаснику надати накази про прийняття на роботу працівників, коли у трудовому договорі, у трудовій книжці, у повідомленні про прийнятті на роботу всі данні про працівника є у наявності.
Навіщо Ви вимагаєте в тендерної документації кілька документів, які дублюють один одного?
Відповідь:
Відповідно до ч. 3 ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Дата відповіді:
21.01.2020 16:16
Відповідь надана
Про обов'язкове гігієничне навчання працівників Учасника
Номер:
684a6a09a1254cda954c28ffe58d48cf
Дата опублікування:
16.01.2020 15:43
Опис:
У додатку 2 до тендерної документації «ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ КВАЛІФІКАЦІЙНИМ КРИТЕРІЯМ, ВІДПОВІДНО ДО СТАТТІ 16 ЗАКОНУ» у п.1.5. Ви вимагаєте Учаснику надати документи про проходження навчання працівників (зазначених у п. 1.1 ч. 1 Додатку № 2 до ТД) з питань гігієни персоналу та гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів, що засвідчують дату та періодичність проведення навчання. Санітарні правила для підприємств продовольчої торгівлі (СанПиН 5781-91)-відмінені.
Прошу надати відповідь згідно якого діючого законодавства Ви вимагаєте наявність обов’язкового проходження навчання працівників з питань гігієни персоналу та гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів?
Відповідь:
Вимога «про проходження навчання працівників (зазначених у п. 1.1 ч. 1 Додатку № 2 до ТД) з питань гігієни персоналу та гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів, що засвідчують дату та періодичність проведення навчання» внесена до тендерної документації, згідно із Законом України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та розділу V «Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» затверджених Наказом Мінагрополітики та продовольства України № 590 від 01.10.2012р.
Дата відповіді:
21.01.2020 16:14
Відповідь надана
Про кількість працівників
Номер:
31a57b5546104191926c322a093721bd
Дата опублікування:
16.01.2020 15:23
Опис:
У додатку 2 до тендерної документації «ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ КВАЛІФІКАЦІЙНИМ КРИТЕРІЯМ, ВІДПОВІДНО ДО СТАТТІ 16 ЗАКОНУ» у п.1.1. Ви вимагаєте Учаснику надати інформаційну довідку про наявність працівників (водіїв автотранспортних засобів, експедиторів транспортних, вантажників, комплектувальників) згідно Абз. 3 частини другої статті 16 ЗУ «Про публічні закупівлі», а саме, -«наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід». Тобто обов'язкова наявність чотирьох робітників на один автотранспортний засіб.
У ч.3.ст.16 ЗУ «Про публічні закупівлі» відсутні вимоги щодо обов’язкової кількості осіб, які виконують вантажно-розвантажувальні роботи, водіїв автотранспортних засобів, експедиторів транспортних, комплектувальників. Головна вимога ч.3 ст.16 Закону- наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, а не їх кількість… Господарюючий суб'єкт на підставі комерційного розрахунку, а також ст.42 Конституції України, ст.44 ст.64 Господарчого Кодексу, ст.21 Кодексу про працю, та інших нормативних актів, самостійно визначає кількість автотранспортних засобів, а також кількість працівників, які будуть задіяні в доставці та фасуванні товару.
На підставі вищезазначеного, прошу надати відповідь згідно якого Закону України або нормативного акту Ви вимагаєте таку кількість працівників (водіїв автотранспортних засобів, експедиторів транспортних, вантажників, комплектувальників) на один автомобіль?
Відповідь:
Будуть внесені відповідні зміни до тендерної документації
Дата відповіді:
21.01.2020 14:14