• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Сирні продукти

Сирні продукти код по ДК 021:2015 –15540000-5 (М'який сир кисломолочний фасований по 0,4 кг, 1,0 кг, 3 кг, жирністю 9% )

Завершена

680 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 3 400.00 UAH
Період уточнення: 11.01.2020 17:59 - 22.01.2020 09:00
Відповідь надана

Стосовно сертифікату

Номер: 21844271c4f34d0889c12bedf2efcfae
Дата опублікування: 16.01.2020 18:19
Опис: В п. 11.1 Додатку 2 тендерної документації зазначено, що Учасник повинен надати сканований з оригіналу сертифікат (сертифікати) на відповідність вимогам стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 «Системи управління безпечністю харчових продуктів» стосовно надання послуг щодо торгівлі продуктами харчування та напоями, у т.ч. транспортування, зберігання, створеної та впровадженої на основі концепції принципів НАССР, який підтверджує, що Учасник розробив, впровадив та застосовує постійно діючи процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) згідно з вимогами діючого законодавства. З цього приводу виникає питання, а хіба не може Учасник надати сертифікат (сертифікати) на відповідність вимогам стандарту ISO 22000 інших версій, виданий (виданих) акредитованою НААУ установою стосовно надання послуг щодо торгівлі продуктами харчування та напоями, у т.ч. транспортування, зберігання, створеної та впровадженої на основі концепції принципів НАССР, які є чинними згідно законодавства? Адже Ваша вимога надати сертифікат за конкретним ДСТУ обмежує права інших учасників, які мають сертифікати інших ДСТУ, але які теж відповідають вимогам стандарту ISO 22000. Крім того, Ви просити надати довідку у довільній формі, яка містить опис всіх обов’язкових процедур, які реалізують усі принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) з підтверджуючими документами, що Учасник розробив, впровадив та застосовує постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках згідно із статтями 21 та 22 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Не зрозуміло, які саме підтверджуючі документи Ви бажаєти бачити? Просимо роз'яснити цю вимогу.
Відповідь: Відповідно до пункту 2 приміток до Додатку 2 Тендерної документації документи та інформація, які вимагаються замовником відповідно до вимог Тендерної документації, але не передбачені законодавством для суб'єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб, не подаються останніми в складі своєї тендерної пропозиції. При цьому такий учасник повинен у складі пропозиції надати: а) аналог документу (при наявності); б) пояснювальну записку з обґрунтуванням та причинами подання аналогу документу або причинами неподання документів та інформації, у т.ч. аналогів документу/інформації. Тобто Учасник може надати аналогічний документ, що відповідає чинному законодавству. Щодо довідки у довільній формі, яка містить опис всіх обов’язкових процедур, які реалізують усі принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), відповідно до частини сьомої статті 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою. Отже, для недопущення дискримінації Учасників, Замовник вимагає надати довідку у довільній формі, яка містить опис всіх обов’язкових процедур, які реалізують усі принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) з підтверджуючими документами, що Учасник розробив, впровадив та застосовує постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках згідно із статтями 21 та 22 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Дата відповіді: 20.01.2020 16:15