-
Відкриті торги з публікацією англійською мовою
-
Безлотова
-
КЕП
ДК 021:2015: 15510000-6- МОЛОКО ТА ВЕРШКИ (МОЛОКО ПАСТЕРИЗОВАНЕ)
Торги відмінено
5 298 326.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.2% або 10 000.00 UAH
мін. крок: 0.2% або 10 000.00 UAH
Період уточнення:
10.01.2020 13:28 - 31.01.2020 09:00
Відповідь надана
Технічні вимоги
Номер:
c8097002307c4d8aa879268ae909cc22
Дата опублікування:
19.01.2020 13:26
Опис:
Доброго дня, шановний Замовнику.
Відповдіно до вимог додатку №3 до тендерної документації Учасники повинні надати даступні документи, зокрема: Сертифікат (сертифікати) по стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005 IDT) системи менеджменту управління безпечності харчових продуктів стосовно надання послуг, щодо торгівлі продуктами харчування та напоями, у тому числі транспортування та зберігання, (код КВЕД) створеної та впровадженої на основі концепції принципів НАССР.
Відповдіно до вимог чинного законодавства України обовязковим для виробників продукції є сертифікат на управління безпечністю, отримання будь-яких інших сертифікатів чинними законодавством не передбачено.
Вказане свідчить про те, що порушуються принципи публічних закупівель (не дискримінація учасників ) та створюється не конкурентне середовище (обмежений доступ інших учасників які отримали відповдіно до вимог чинного законодавства передбачені законодавством сертифікати).
Враховуючи вищевикладене просимо внести відповдіні зміни до документації торгів.
Відповідь:
Впровадження системи НАССР в Україні регулюється Законом від 23.12.97 р. № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» (далі — Закон 771), Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та ін. З 20 вересня 2019 р. стало обов’язковим впровадження системи управління безпечністю харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами.
Законом № 771 установлено вимоги до впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами системи НАССР. Такий обов’язок покладено безпосередньо на операторів ринку (ст. 20, 21 Закону № 771):
Част1. ст.21 - Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Част.2. ст.21 - Вимоги частини першої цієї статті не поширюються на операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво, а також провадять пов’язану з первинним виробництвом діяльність, зокрема транспортування, зберігання та обробку первинної продукції в місці первинного виробництва, за умови, що при цьому не змінюється суттєво стан таких продуктів, а також на транспортування живих тварин, призначених для споживання людиною, транспортування з місця первинного виробництва до потужності продуктів рослинного походження, продуктів рибальства, а також продуктів полювання.
Вимога надання у складі тендерної пропозиції сканованого оригіналу сертифікату (сертифікатів) стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005,IDT) системи менеджменту управління безпечністю харчових продуктів є підтвердженням дотримання впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами системи НАССР учасником.
Дата відповіді:
22.01.2020 10:28
Відповідь надана
Технічні вимоги
Номер:
a823bae76af64a9a8ca63f11193a14b0
Дата опублікування:
12.01.2020 15:09
Опис:
Доброго дня, шановний Замовнику.
Згідно технічних вимог передбачено надання певного переліку документів, зокрема: Сертифікат (сертифікати) по стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005 IDT) системи менеджменту управління безпечності харчових продуктів стосовно надання послуг, щодо торгівлі продуктами харчування та напоями, у тому числі транспортування та зберігання, (код КВЕД) створеної та впровадженої на основі концепції принципів НАССР. (на вибір учасника, подається у наступному вигляді: сканована копія або сканований оригінал);
- Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів, який відповідає вимогам ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005) (на вибір учасника, подається у наступному вигляді: сканована копія або сканований оригінал);
Чим відрізняються вказані сертифікати????? Згідно вимог закондавства це один і той самий серифікат. Крім того, згідно вимог чинного закондавства обовязковим для виробників продукції є Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів, який відповідає вимогам ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005)
З метою уникнення дискримінації учасників та дотримання принципів здійсненя публічних закупівель просимо внести відподвіні зміни до документації торгів.
Відповідь:
Впровадження системи НАССР в Україні регулюється Законом від 23.12.97 р. № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» (далі — Закон 771), Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та ін. З 20 вересня 2019 р. стало обов’язковим впровадження системи управління безпечністю харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами.
Законом № 771 установлено вимоги до впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами системи НАССР. Такий обов’язок покладено безпосередньо на операторів ринку (ст. 20, 21 Закону № 771):
Част1. ст.21 - Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Част.2. ст.21 - Вимоги частини першої цієї статті не поширюються на операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво, а також провадять пов’язану з первинним виробництвом діяльність, зокрема транспортування, зберігання та обробку первинної продукції в місці первинного виробництва, за умови, що при цьому не змінюється суттєво стан таких продуктів, а також на транспортування живих тварин, призначених для споживання людиною, транспортування з місця первинного виробництва до потужності продуктів рослинного походження, продуктів рибальства, а також продуктів полювання.
Вимога надання у складі тендерної пропозиції сканованого оригіналу сертифікату (сертифікатів) стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005,IDT) системи менеджменту управління безпечністю харчових продуктів є підтвердженням дотримання впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами системи НАССР учасником.
Згідно умов документації «У разі відсутності будь-яких зазначених документів в тендерній пропозиції, учасник надає письмове роз’яснення щодо їх відсутності із зазначенням причини та/або посиланням на нормативні акти».
Дата відповіді:
17.01.2020 12:07