• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (хліб та хлібобулочні вироби)

Торги відмінено

580 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 5 800.00 UAH
Період уточнення: 10.12.2019 12:23 - 15.12.2019 12:28
Відповідь надана

Щодо цілей у сфері управління безпечністю харчових продуктів

Номер: 426e52f08ee344d488d2461d07acb752
Дата опублікування: 14.12.2019 15:13
Опис: Шановний замовнику, пунктом 5 додатку №3 до тендерної документації передбачено, що «5) учасник пвинен мати систему управління безпечності харчових продуктів ISO 2200:2007. В складі тендерної пропозиції учасник повинен надати належним чином завірену копію сертифікату на систему правління безпечності харчових продуктів ISO 2200:2007 та цілі у сфері управління безпечності харчови продуктів.". Просимо роз'яснити, а за необхідності внести зміни до тендерної документації, вилучивши безпідставну вимогу, який саме документ має на увазі замовник, вимагаючи надати у складі тендерної пропозиції "цілі управління безпечності харчових продутів". Яким саме нормативно-правовим актом регулюється складання такого документа, які існують законодавчі вимоги щодо його змісту, форми тощо. Яким саме нормативно-правовим актом встановлюється необхідність для учасників мати у наявності, складати чи отримувати вказаний документ. Якщо є така можливість - надайте зразок, для того щоб ми могли зрозуміти який саме документ вимагається, чи будь-яке посилання на норми чинного законодавства, щоб ми могли звернутися для отримання такого документа до компетентних органів. У разі відсутності законодавчих підстав щодо складання такого документа усунути умову щодо надання неіснуючих документів.
Відповідь: Розглянувши звернення за роз’ясненнями щодо тендерної документації на закупівлю код ДК 021:2015 (CPV) 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (хліб та хлібобулочні вироби), що оприлюднене в електронній системі закупівель 14.12.2019 року о 15 год 13 хв. заявником без ідентифікації особи (далі – Заявник) повідомляємо наступне, що згідно п.2, ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Оператори ринку зобов’язані: 1) забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу; 2) розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів; Згідно п.п. 81 п.1. ст.1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) - система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. На базі концепції НАССР було розроблено декілька стандартів. Найбільш застосовуваними є ДСТУ ISO 22000:2005 та ISO 22000:2007 (ідентичний міжнародному стандарту ISO 22000:2005) Сертифікація впровадженої системи управління безпечністю харчових продуктів є загальновизнаним інструментом для демонстрації її відповідності нормативним вимогам, гарантування безпечності продукції та підвищення довіри до підприємства з боку замовників. Зразок сертифікату надати не маємо можливості.
Дата відповіді: 18.12.2019 16:41
Відповідь надана

Щодо ситеми управління якістю харчових продуктів

Номер: c826384a194b4d42b8ca40f583fb0425
Дата опублікування: 14.12.2019 15:10
Опис: Шановний замовнику, пунктом 5 додатку №3 до тендерної документації передбачено, що учасник пвинен мати систему управління безпечності харчових продуктів ISO 2200:2007. Якщо замовник вимагає від учасників застосовувати систему управляння безпечністю харчових продуктів, то чи має застосовуватися вона виробником - це перше питання. І друге питання - чи потрібно надавати у складі тендерної пропозиції документи щодо застосування виробником систем управління якістю та безпечністю харчових продутів. Заздалегідь вдячні за розуміння
Відповідь: Розглянувши звернення за роз’ясненнями щодо тендерної документації на закупівлю код ДК 021:2015 (CPV) 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (хліб та хлібобулочні вироби), що оприлюднене в електронній системі закупівель 14/12/2019 року о 15 год 10 хв. заявником без ідентифікації особи (далі – Заявник) повідомляємо наступне, що згідно п.2, ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Оператори ринку зобов’язані: 1) забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу; 2) розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів; одже, вона має застосовуватися виробником. Не потрібно надавати у складі тендерної пропозиції документи щодо застосування виробником систем управління якістю та безпечністю харчових продутів, необхідно надати належним чином завірену копію сертифікату на систему правління безпечності харчових продуктів.
Дата відповіді: 18.12.2019 16:35
Відповідь надана

Щодо вимог до системи безпечності харчових продуктів

Номер: 4261d48937814ccbbe40dcca8c149216
Дата опублікування: 14.12.2019 14:44
Опис: Шановний замовнику, пунктом 5 додатку №3 до тендерної документації передбачено, що «5) учасник пвинен мати систему управління безпечності харчових продуктів ISO 2200:2007. В складі тендерної пропозиції учасник повинен надати належним чином завірену копію сертифікату на систему правління безпечності харчових продуктів ISO 2200:2007 та цілі у сфері управління безпечності харчови продуктів. Просимо роз'яснити, а за необхідності внести зміни до тендерної документації, яку систему управління безпечності харчових продуктів має на увазі замовник, так як відома нам система управлінню безпечністю харчових продуктів має дещо інший стандарт ДСТУ ISO 22000:2007. Фактично замовник вимагає надати документи про відповідність учасника неіснуючому стандарту. Просимо надати роз’яснення та усунути вказану невідповідність. Заздалегідь вдячні за розуміння
Відповідь: Розглянувши звернення за роз’ясненнями щодо тендерної документації на закупівлю код ДК 021:2015 (CPV) 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (хліб та хлібобулочні вироби), що оприлюднене в електронній системі закупівель 14.12.2019 року о 14 год 44 хв. заявником без ідентифікації особи (далі – Заявник) повідомляємо наступне, що замовником взято до уваги поставлене запитання. Та повідомляємо, що під час публікації Тендерної документації було невірно вказано назву Стандарту, відповідні зміни вже внесено у тендерну документацію та опубліковані у відповідності до ст. 10 ЗУ «Про публічні закупівлі».
Дата відповіді: 18.12.2019 16:18