• Відкриті торги з публікацією англійською мовою
  • Безлотова
  • КЕП

Послуги гарячого харчування

Торги відмінено

6 421 793.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.3% або 18 600.00 UAH
Період уточнення: 15.11.2019 16:22 - 06.12.2019 10:00
Відповідь надана

Надати роз'яснення

Номер: 8909b90398d549da892a4d23d4da02b0
Дата опублікування: 25.11.2019 11:22
Опис: У складі тендерної пропозиції учаснику необхідно надати форму "ціна тендерної пропозиції" підписану учасником з відбиткою печатки відповідно до Додатку № 3. Однак, вимог до оформлення тендерної пропозиції Замовником не зазначено. Відповідно до положень абзацу другого частини 1 статті 27 Закону України «Про публічні закупівлі» «У разі якщо оголошення про проведення процедури закупівлі оприлюднюється відповідно до положень частини четвертої статті 10 цього Закону у день і час закінчення строку подання тендерних пропозицій, зазначених в оголошенні про проведення процедури закупівлі, електронною системою закупівель автоматично розкривається частина тендерної пропозиції з інформацією та документами, що підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним критеріям, та інформацією і документами, що містять технічний опис предмета закупівлі». Таким чином, учасники не повинні подавати заповнену форму Додатку 3 до тендерної документації на період прекваліфікації, в тому числі інформацію про ціну пропозиції, оскільки вона із вищевикладених обставин визначена конфіденційною на даному етапі проведення Процедури закупівлі. Враховуючи вищевикладене, просимо надати роз'яснення, стосовно того, чи необхідно Учаснику зазначати цінові показників та вартіцсть пропозиції в Додатку 3 до тендерної документації?
Відповідь: Відповідно до п.1 та п.3 ст.25 ЗУ "Про публічні закупівлі" всі документи, в тому числі цінова пропозиція, повинні бути завантажені в систему закупівель до закінчення строку їх подання. Відкриті торги з публікацією англійською мовою, на відміну від інших процедур, мають етап прекваліфікації. Це значить, що після закінчення строку подання тендерних пропозицій, електронною системою автоматично розкривається частина тендерної пропозиції з інформацією та документами, що містять технічний опис предмета закупівлі та підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним критеріям. Щоб так відбулося Учаснику потрібно правильно завантажити документи в систему закупівель. При завантаженні файлів пропозиції обов'язково необхідно вказати їх тип, обрати мову документу та, в разі необхідності, повідомити про конфіденційність. Типи та періоди, коли вони відкриваються Замовником можна переглянути в частині "Документація сторінки пропозиції". Файли типу "Документи, що підтверджують кваліфікацію", "Документи, що підтверджують відповідність" та "Технічні специфікації" відкриваються до аукціону. Фінансові документи, а саме "Цінова пропозиція", відкриваються після аукціону. Важливо! Відповідно до ст.27 Закону України "Про публічні закупівлі" "Конфіденційною не може бути визначена інформація про запропоновану ціну, інші критерії оцінки, технічні умови, технічні специфікації та документи, що підтверджують відповідність кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 і вимогам, установленим статтею 17".
Дата відповіді: 26.11.2019 12:03
Відповідь надана

Надати роз'яснення

Номер: 02273ead05c5496b9e15e0af08b6ee02
Дата опублікування: 18.11.2019 08:54
Опис: В умовах тендерної документації передбачено, що учасник повинен надати в складі тендерної пропозиції, документ(и) щодо наявності запровадження постійно діючих процедур, які базуються на принципах НАССР. Які саме документи повинен надати учасник на виконання вимог вказаного пункту? ISO 22000:2007?
Відповідь: Законом України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" передбачено обов'язковість розроблення, введення в дію та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Розділом II наказу Мінагрополітики від 01.10.2012 №590 "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09 жовтня 2012 року № 1704/22016, передбачені вимоги до документації, необхідної для належного впровадження принципів системи НАССР. Рекомендації щодо документального оформлення запровадження постійно діючих процедур, які базуються на принципах НАССР, розміщені у вільному доступі на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за посиланням: http://www.consumer.gov.ua / Content Pages/Sistema_Haccp/
Дата відповіді: 19.11.2019 09:43