• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Послуги з постачання готової їжі для харчування пацієнтів

Завершена

20 318 559.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 203 185.59 UAH
Період уточнення: 17.02.2025 14:20 - 22.02.2025 00:00
Відповідь надана

щодо меню

Номер: 708de2377f2340df98cc16e345c5226e
Дата опублікування: 20.02.2025 16:23
Опис: Відповідно до наданого примірного меню, однією зі страв є макарони по-флотськи, По-перше, Страва не відповідає дієтичним стандартам для лікарень Документ: ДСанПіН 4.4.4-068-2000 «Організація харчування у лікувально-профілактичних закладах» • Пункт 6.1 – передбачає розробку меню відповідно до фізіологічних потреб хворих. • Пункт 6.2 – обмежує страви з підвищеним вмістом жиру, обсмаженого м’яса та м’ясопродуктів, особливо у дієтичному харчуванні. Макарони по-флотськи часто містять смажене м’ясо або фарш, що не відповідає дієтичним вимогам для багатьох категорій хворих. По-друге, Не всі дієти допускають макарони по-флотськи Документ: • «Збірник рецептур страв для харчування хворих у лікувально-профілактичних закладах» Регламентує перелік дозволених страв у дієтичному харчуванні. У багатьох лікарняних дієтах (№1, №5, №7 тощо) виключаються жирні, смажені, гострі страви, а макарони по-флотськи містять такі компоненти. По-третє, Є більш безпечні альтернативи Якщо лікарня наполягає на включенні макаронів до раціону, можна запропонувати альтернативу: Відварені макарони з тушкованим курячим м’ясом (без смаження!) Запіканки з макаронів із сиром або нежирним м’ясом ДСанПіН 2.3-2.4-171-10 рекомендує термічно оброблені страви, які не містять смажених продуктів. Просимо Вас внести зміни до примірного семиденного меню шляхом внесення змін до тендерної документації. У разі ігнорування даного звернення ми будемо вимушені звернутись до АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ.
Відповідь: Відповідь Доброго дні, шановний Учаснику. Просимо при подачі своєї пропозиції дотримуватися примірного семиденного меню, наданого Замовником. Щодо страви «макарони по-флотськи», просимо враховувати особливості лікарняних дієт (№1, №5, №7, тощо), а саме, використовувати нежирні види м’яса.
Дата відповіді: 21.02.2025 18:27
Відповідь надана

Щодо меню

Номер: 1c00bdf4f9f94fdd83a3c8577eb59a44
Дата опублікування: 19.02.2025 14:20
Опис: Доброго дня. у Додатку №5 до тендерної документації в Примірному семиденному меню: меню Середа: для столу №4 - Обід - вказано дві перші страви: Суп картопляний з горохом - 250 грам та Розсольник - 300грам. для Дітей 1-6 років - Обід - вказано дві перші страви: Суп картопляний з горохом - 250 грам та Розсольник - 250грам. меню П'ятниця: для Дітей 7-18 років - Сніданок- вказано дві страви: Суп молочний вівсяний - 250 грам та Каша рисова молочна рідка - 200грам. меню Субота: для Дітей 7-18 років - Сніданок- вказано дві страви: Каша рисова молочна рідка - 200грам. та Каша гречана молочна рідка - 200 грам Просимо Вас уточнити, чи це страви на вибір чи потрібно дві подібні страви брати у розрахунок?
Відповідь: Доброго дня шановний учасник. Дякуємо що прийняли участь в нашій закупівлі. Дані страви призначені для пацієнтів дитячого віку. Тому вказуємо дві страви на вибір ( за бажання дитини).
Дата відповіді: 24.02.2025 10:08