-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Послуги з постачання готової їжі для харчування пацієнтів
Завершена
20 318 559.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 203 185.59 UAH
мін. крок: 1% або 203 185.59 UAH
Період уточнення:
17.02.2025 14:20 - 22.02.2025 00:00
Відповідь надана
щодо меню
Номер:
708de2377f2340df98cc16e345c5226e
Дата опублікування:
20.02.2025 16:23
Опис:
Відповідно до наданого примірного меню, однією зі страв є макарони по-флотськи,
По-перше, Страва не відповідає дієтичним стандартам для лікарень
Документ:
ДСанПіН 4.4.4-068-2000 «Організація харчування у лікувально-профілактичних закладах»
• Пункт 6.1 – передбачає розробку меню відповідно до фізіологічних потреб хворих.
• Пункт 6.2 – обмежує страви з підвищеним вмістом жиру, обсмаженого м’яса та м’ясопродуктів, особливо у дієтичному харчуванні.
Макарони по-флотськи часто містять смажене м’ясо або фарш, що не відповідає дієтичним вимогам для багатьох категорій хворих.
По-друге, Не всі дієти допускають макарони по-флотськи
Документ:
• «Збірник рецептур страв для харчування хворих у лікувально-профілактичних закладах»
Регламентує перелік дозволених страв у дієтичному харчуванні.
У багатьох лікарняних дієтах (№1, №5, №7 тощо) виключаються жирні, смажені, гострі страви, а макарони по-флотськи містять такі компоненти.
По-третє, Є більш безпечні альтернативи
Якщо лікарня наполягає на включенні макаронів до раціону, можна запропонувати альтернативу:
Відварені макарони з тушкованим курячим м’ясом (без смаження!)
Запіканки з макаронів із сиром або нежирним м’ясом
ДСанПіН 2.3-2.4-171-10 рекомендує термічно оброблені страви, які не містять смажених продуктів.
Просимо Вас внести зміни до примірного семиденного меню шляхом внесення змін до тендерної документації.
У разі ігнорування даного звернення ми будемо вимушені звернутись до АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ.
Відповідь:
Відповідь
Доброго дні, шановний Учаснику.
Просимо при подачі своєї пропозиції дотримуватися примірного семиденного меню, наданого Замовником.
Щодо страви «макарони по-флотськи», просимо враховувати особливості лікарняних дієт (№1, №5, №7, тощо), а саме, використовувати нежирні види м’яса.
Дата відповіді:
21.02.2025 18:27
Відповідь надана
Щодо меню
Номер:
1c00bdf4f9f94fdd83a3c8577eb59a44
Дата опублікування:
19.02.2025 14:20
Опис:
Доброго дня.
у Додатку №5 до тендерної документації в Примірному семиденному меню:
меню Середа:
для столу №4 - Обід - вказано дві перші страви: Суп картопляний з горохом - 250 грам та Розсольник - 300грам.
для Дітей 1-6 років - Обід - вказано дві перші страви: Суп картопляний з горохом - 250 грам та Розсольник - 250грам.
меню П'ятниця:
для Дітей 7-18 років - Сніданок- вказано дві страви: Суп молочний вівсяний - 250 грам та Каша рисова молочна рідка - 200грам.
меню Субота:
для Дітей 7-18 років - Сніданок- вказано дві страви: Каша рисова молочна рідка - 200грам. та Каша гречана молочна рідка - 200 грам
Просимо Вас уточнити, чи це страви на вибір чи потрібно дві подібні страви брати у розрахунок?
Відповідь:
Доброго дня шановний учасник.
Дякуємо що прийняли участь в нашій закупівлі.
Дані страви призначені для пацієнтів дитячого віку. Тому вказуємо дві страви на вибір ( за бажання дитини).
Дата відповіді:
24.02.2025 10:08