-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
«Кейтерингові послуги для забезпечення одноразовим гарячим харчуванням учнів пільгової категорії Ліцею №2 Підгородненської міської ради Дніпропетровської області» (Код згідно ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" –55520000-1 — Кейтерингові послуги)
Завершена
808 526.20
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 042.63 UAH
мін. крок: 0.5% або 4 042.63 UAH
Період уточнення:
02.01.2025 21:04 - 10.01.2025 00:00
Відповідь надана
внести зміни
Номер:
06cbde28900045a6a45724d52d280963
Дата опублікування:
06.01.2025 16:52
Опис:
Шановний Замовник! Згідно Технічній специфікації, додаток 1 до тендерної документації, пункт 10 вказує: «Харчування здобувачів освіти/дітей повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до статево-вікових особливостей, а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі - Постанова №305).». Згідно пункту 36, абзацу 4, до порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, Постанови КМУ №305 від 24.03.2021 (зі змінами)
«Незалежно від способу організації харчування розроблення примірного чотиритижневого сезонного меню та асортименту буфету може бути забезпечене засновником (засновниками) державних та комунальних закладів освіти як для одного окремого закладу, так і для групи таких закладів.
У разі вибору способу організації харчування шляхом приготування та реалізації готових страв закладом освіти, закладом оздоровлення та відпочинку самостійно примірне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету (у разі наявності) можуть складатися медичним працівником разом із завідувачем виробництва/кухарем їдальні (харчоблоку) такого закладу та затверджуватися керівником відповідного закладу.
У разі постачання до закладу освіти, закладу оздоровлення та відпочинку готових страв та/або послуг з харчування примірне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету (у разі наявності) можуть складатися постачальником послуг з харчування (технологом, завідувачем виробництва) та затверджуватися керівником оператора ринку харчових продуктів, що здійснює постачання готових страв та/або послуг з харчування.
Примірне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету дозволено використовувати після погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. Без такого погодження дозволено використовувати меню, рекомендоване МОЗ.»
Таким чином, вами у складі тендерної документації надане меню для забезпечення одноразовим гарячим харчуванням учнів пільгової категорії, яке не погоджене територіальним органом Держпродспоживслужби.
Також, це меню було порівняно з Наказом МОЗ України від 08.02.2023 № 243 "Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації одноразового харчування дітей віком від 6 до 18 років в закладах освіти та інших організованих...", де меню рекомендоване МОЗ, неспівпадає з наданим у тендерній документації.
Тож маємо невідповідність до пункту 10, додатку 1, до тендерної документації Ліцею №2 Підгородненської міської ради Дніпропетровської області, адже меню не відповідає вимогам, встановленим Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі - Постанова №305).», оскільки воно не погоджене територіальним органом Держпродспоживслужби, та не відповідає рекомендованому меню, передбаченому в наказі МОЗ.
Враховуючи вищевикладене, просимо внести зміни до тендерної документації, а саме, виключити із неї меню, яке не погоджене територіальним органом Держпродспоживслужби, та не відповідає рекомендованому меню, передбаченому в наказі МОЗ.
Рекомендуємо вам, дати можливість учасникам самим надавати в складі тендерної пропозиції розроблене відповідно до норм Постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24 березня 2021 р. № 305 примірне чотиритижневе сезонне меню (осінь, зима, весна, літо), яке повинно бути погоджене територіальним органом Держпродспоживслужби.
Відповідь:
Шановний учасник, ознайомившись з Вашим зверненням та переглянувши зимове меню, згідно Додатку 7 та вимогами до тендерної документації, згідно пункту 10 Додатку 1, Замовник вирішив внести відповідні зміни до Тендерної документації та виставити в новій редакції Додаток 1 та Додатк 7.
Дата відповіді:
08.01.2025 11:07