• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП
  • 2

Послуги їдалень

Торги відмінено

3 350 000.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 1% або 33 500.00 UAH
Період уточнення: 21.03.2024 11:08 - 14.04.2024 00:00
Відповідь надана

щодо буфетної продукції

Номер: d2b6212c2164449dbca947587596245e
Дата опублікування: 12.04.2024 14:59
Опис: Зановнику, надання послуг буфету є правом учасника відповідно до вимог ТД, а не предметом закупівлі. При цьому потенційний учасник не буде надавати цих послуг, то чому він зобов'язаний надавати вам перелік буфетної продукції, затв. Держпродспоживслужбою? Пропишіть вимогу ТД таким чином, що даний перелік надають ті учасники, які будуть надавати буфетні послуги. Просимо розглянути дану вимогу сьогодні до кінця робочого дня (так як на вихідних закінчується строк для оскарження). Дякуємо
Відповідь: у відповідності до технічних вимог тендерної документації, окрім послуг їдальні, учасник МОЖЕ забезпечити відповідною дозволеною постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 до реалізації в закладі освіти буфетною продукцією та забезпечити роботу буфету відповідним персоналом і обладнанням. Ціна послуг та буфетної продукції має включати в себе витрати на закупку продуктів, транспорт, приготування, а також витрати на прибирання та миття посуду, тощо. Ціна послуг та буфетної продукції повинна включати в себе всі податки та збори, обов’язкові платежі. Торговельна надбавка (націнка) повинна бути в межах, викладених у Розпорядженні Голови КОДА від 12.09.2012 р № 404 «Про встановлення граничних торговельних надбавок (націнок) на продукцію громадського харчування, що реалізується в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах» (зареєстровано в Головному управлінні юстиції Київської області 28 вересня 2012 року). У разі небажання здійснювати реалізацію буфетної продуцкції, учасник, відповідно і не повинен подавати затверджене меню на цю продукцію у складі своєї тендерної пропозиції. Достатньо надати лист-розяснення, що Учасник не планує здійснювати таку діяльність, тому і не надає меню. Тож, Замовник не вбачає за необхідне вносити зміни з такого питання до тендерної документації
Дата відповіді: 12.04.2024 15:39
Відповідь надана

щодо меню

Номер: b24bfa59be304e4bbdbee4a140f87037
Дата опублікування: 25.03.2024 13:18
Опис: Відповідно до вимог ТД передбачено: Учасник надає сезонне чотиритижневе меню гарячого харчування (гарячий обід) для учнів пільгових категорій, які мають бути розроблені відповідно за погодженням з територіальним (у Бучанському районі Київській області) органом Держпродспоживслужби відповідно до чинного законодавства України (крім випадків, коли використовується меню, рекомендоване МОЗ) та зразки затверджених технологічних карток страв, що використовуються в запропонованому меню (на вибіркові страви).Дана вимога є незаконною, оскільки відповідно до п. 36 постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»: «Примірне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету дозволено використовувати після погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. Без такого погодження дозволено використовувати меню, рекомендоване МОЗ». А відтак можна дійти висновку, що законодавство не встановлює обов’язку погоджувати меню лише по місцю знаходження Замовника або по іншому місцю на розсуд Замовника. Тобто, Учасник може надати у складі пропозиції меню, погоджене будь-яким територіальним органом Держпродспоживслужби, враховуючи надані однакові повноваження даним органам та вимоги чинного законодавства, які не визначають територіальної компетенції органів Держпродспоживслужби щодо погодження меню при участі у публічних закупівлі або надані послуг. Аналогічна практика органу оскарження викладена у рішенні по закупівлі UA-2023-12-28-007469-a. Просимо видалити вимогу про погодженням меню САМЕ з територіальним (у Бучанському районі Київській області) органом Держпродспоживслужби. Крім цього деталізуємо, що у випадку не розглдяду вимоги (видалення прив'язки до конкретного органу Держпродспоживслужби) 25.03.24 року буде подано скаргу до АМКУ. Тому з метою неблокування закупівлі, просимо розглянути поставлені питання до 16 год 25 березня. Дякуємо
Відповідь: Дякуємо за увагу до нашої закупівлі! Ваше звернення буде розглянуте у відповідності до встановленого законодавством порядку, зокрема, з урахуванням рішення органу оскарження щодо скарги, поданої за даним тендером та яка по суті стосується тих самих питань, що викладені у зверненні.Принагідно повідомляємо, що у разі необхідності, до тендерної документації будуть внесені відповідні зміни.
Дата відповіді: 27.03.2024 15:08
Відповідь надана

щодо меню

Номер: c8b6ea8501224672914fec37c3b70884
Дата опублікування: 25.03.2024 13:12
Опис: Згідно ТД: Учасник надає сезонне чотиритижневе меню гарячого харчування (гарячий обід) для учнів пільгових категорій, які мають бути розроблені відповідно за погодженням з територіальним (у Бучанському районі Київській області) органом Держпродспоживслужби відповідно до чинного законодавства України (крім випадків, коли використовується меню, рекомендоване МОЗ) та зразки затверджених технологічних карток страв, що використовуються в запропонованому меню (на вибіркові страви). Просимо деталізувати: 1) КИМ ПОВИННІ БУТИ затвердженІ технологічнІ картКИ страв, що використовуються в запропонованому меню? 2) Що означає "на вибіркові старави", тобто ці картки подавати не на всі страви із меню? Крім цього деталізуємо, що у випадку ненадання конструктивної відповіді на питання т 25.03.24 року буде подано скаргу до АМКУ. Тому з метою неблокування закупівлі, просимо розглянути поставлені питання до 16 год 25 березня. Дякуємо
Відповідь: Дякуємо за увагу до нашої закупівлі! Стосовно Вашого першого запитання, повідомляємо наступне: технологічні картки затверджувався керівником підприємства, що надає послугу з харчування. Стосовно Вашого другого запитання, Замовник уточнює, що зразки затверджених технологічних карток страв, що використовуються в запропонованому меню (на вибіркові страви) надаються Учасником не на всі страви, а на вибір. Наприклад, на групи страв - одну чи декілька з перших страв, одну чи декілька з гарнірів, одну чи декілька з напоїв і т.д
Дата відповіді: 28.03.2024 08:52