• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

ДК 021:2015 55320000-9 Послуги з організації харчування (Послуги з організації шкільного харчування в закладах загальної середньої освіти Печерського району)

ДК 021:2015 55320000-9 Послуги з організації харчування (Послуги з організації шкільного харчування в закладах загальної середньої освіти Печерського району) згідно документації.

Завершена

14 324 700.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 71 623.50 UAH
Період уточнення: 05.01.2024 15:28 - 10.01.2024 00:00
Відповідь надана

Надати інформацію

Номер: 1713ddecade240d785172484a8d16021
Дата опублікування: 08.01.2024 16:57
Опис: Шановний Замовник! Просимо надати роз'яснення щодо пункту тендерної документації: Замовник, визначає та узгоджує, з Виконавцем форму організації послуги харчування, в тому числі - аутсорсинг: - напівфабрикатної лінійки продуктів. що передбачає використання напівфабрикатів та заморожених продуктів, що відповідають вимогам і нормам харчування дітей в закладах освіти. Про яку саме напівфабрикатну лінійку продуктів йде мова? Адже у Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 у пункті 47 вказано: "У закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку заборонено замовляти та використовувавати/реалізовувати технологічно-оброблені м’ясні та рибні продукти", а також у Додатку 10 до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти пункти 3 та 4: м’ясні продукти промислового та кулінарного виробництва та рибні продукти промислового та кулінарного виробництва відповідно.
Відповідь: Шановний Учаснику! Вибір моделей організації харчування передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 “Про порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” та реформою системи шкільного харчування, яка стала одним з пріоритетів Уряду і однією з 8 стратегічних цілей Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі в Україні, закладаючи фундамент здорової нації. Харчування на основі напівфабрикатної кулінарної лінійки дають можливість виготовляти у промислових умовах корисні та поживні смаколики: гречаники, сирники, котлетки для бургерів, млинці з різноманітними начинками та інше. За таких умов значно легше контролювати якість напівфабрикатів, заклади освіти завжди забезпечені запасом продуктів, і жодні транспортні колапси чи недобросовісні постачальники не загрожують зриву харчування дітей під час тривог, тривалого перебування в укритті у період воєнного стану.
Дата відповіді: 10.01.2024 09:36