-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
Кейтерингові послуги
Завершена
8 800 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 44 000.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 44 000.00 UAH
Період уточнення:
29.12.2023 15:28 - 03.01.2024 00:00
Відповідь надана
Щодо ДСТУ ІSO 2000:2007 або ДСТУ 4161-2003.
Номер:
fa453d4664f7465ca3d2ac4f6959f1cf
Дата опублікування:
02.01.2024 18:25
Опис:
Національні стандарти мають враховувати вимоги чинного законодавства України. Вимоги, зазначені в національному стандарті ДСТУ ISO 22000:2019 «Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій в харчовому ланцюзі» відповідають чинному законодавству України про це зазначено в розділі «Національний вступ».
В національному стандарті ДСТУ ІSO 2000:2007 або ДСТУ 4161-2003 не враховані вимоги чинного законодавства України, а саме: Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР та Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України 01.10.2012 № 590 «Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Посилання на вимоги цього стандарту є не коректним з вищенаведених причин.
Тому внесіть зміни, що відповідатимуть Тендерній документації.
Відповідь:
В загальних вимогах щодо надання послуг - Додаток 2 п.1 до Тендерної документації, а також Додаток 4 до Тенднрної дакументації зазначений перелік вимог та законодавчих положень, якими повинні керуватися Замовник та Учасник (и) на етапах оголошення даної закупівлі, до моменту підписання Договору.
Вимоги стандарту ДСТУ ISO 4161:2003 та Наказ Мінагрополітики № 590 від 01.10.2012 "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур,заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових
продуктів (НАССР)" безпосередньо звязані між собою, але в даній Тенднрній документації зазначені, як і окремі нормативно-правові акти.
Відповідальними особами Замовника завершено курс - "Практичні аспективиконання закладами освіти вимог харчового законодавства". До 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, зокрема, і заклади освіти, які надають послуги з харчування, а також постачальники та перевізники харчових продуктів, мали впровадити систему управління безпечністю харчування НАССР. Контроль за безпечністю харчування в закладах освіти України наразі здійснюється за новими правилами.Окрім впровадження системи НАССР, суб’єкт господарювання, який надає послуги з харчування в закладах освіти, має бути внесений у Державний реєстр потужностей операторів ринку (або, у разі необхідності, отримати експлуатаційний дозвіл). Оператор ринку повинен мати можливість встановити інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти, тобто забезпечити простежуваність.НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити та постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.
Дата відповіді:
04.01.2024 12:43