• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

МОЛОКО ТА ВЕРШКИ (молоко 3,2% жирності).

Завершена

3 180 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 31 800.00 UAH
Період уточнення: 22.12.2023 11:15 - 27.12.2023 00:00
Відповідь надана

Технічні вимоги до предмета закупівлі

Номер: 4f9926bcf9ca439baed484070788e19a
Дата опублікування: 26.12.2023 17:11
Опис: Додатком №2 до Тендерної документації передбачено, що строк зберігання (придатності) молока 3,2% жирності визначається відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (далі – Інструкція), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України від 17.04.2006 № 298/227, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.05.2006 за № 523/12397. Згідно Додатку 4 до пункту 1.15 Інструкції "Терміни реалізації та умови зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються" визначено, що молоко пастеризоване має термін зберігання 36 годин. Разом з тим, Додатком №2 до Тендерної документації передбачено, що оцінка якості молока 3,2% жирності здійснюватиметься відповідно до ДСТУ 2661:2010, ТУ У. Згідно вимог ДСТУ 2661:2010, строк придатності молока встановлено не більше 72 годин. 72 години - це стандартний строк придатності молока. Тому питання - який строк придатності має зазначати Учасник в своїй пропозиції, щоб відповідати вимогам тендерної документації? Якщо у тендерній документації є розбіжності, то, будь-ласка, усуньте їх.
Відповідь: Організація роботи закладів дошкільної освіти, у тому числі і харчування дітей, здійснюється відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (далі – Інструкція), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України від 17.04.2006 № 298/227, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.05.2006 за № 523/12397. У Додатку 4 пункту 1.15 Інструкції щодо термінів реалізації та умов зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються, визначено, що Молоко тривалого терміну зберігання у пакетах зберігають відповідно до умов і термінів зберігання, які вказано на упаковці. Відповідно до ДСТУ 2661:2010. МОЛОКО КОРОВ’ЯЧЕ ПИТНЕ Молоко пастеризоване та пряжене зберігають за температури (4 ± 2) °С у пакетах з поліетиленової плівки — не більше ніж 72 год; у пакетах з комбінованого матеріалу, пляшках з полімерних матеріалів — не більше ніж 7 діб. Строки придатності питного молока може встановлювати виробник (залежно від якості сировини, рівня технології виробництва, характеристик обладнання, умов фасування та властивостей пакувальних матеріалів) за умов відповідності питного молока вимогам цього стандарту та погодження цих строків з центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я.
Дата відповіді: 28.12.2023 12:08