-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Послуги з організації харчування
Кількість: 1 послуга, згідно ТС (передбачає 174200 порцій)
Завершена
10 108 800.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 50 544.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 50 544.00 UAH
Період уточнення:
14.12.2023 12:40 - 19.12.2023 00:00
Відповідь надана
Дієтичний стіл меню
Номер:
2d415d330374448bb023c0d1194ff2e4
Дата опублікування:
18.12.2023 17:09
Опис:
Шановний замовнику!
Відповідно до Додатку № 2 Технічної специфікації вимагається надати 7-денне меню за категоріями: Дієтичне харчування – 6200 порцій, сніданок: 42 000 порцій, обід: 42 000 порцій, вечеря: 42 000 порцій, друга вечеря: 42 000 порцій. Що значить позиція дієтичне харчування, який це номер стола, тому що всі столи 15,9,7,1,1а -це дієтичне харчування.
Відповідь:
Лікувальна дієта №1, (при виразці шлунку та дванадцятипалої кишки) ця дієте призначається на післяопераційний період.
Лікувальна дієта №1 є фізіологічно повноцінною по енергетичній цінності та кількості білків, жирів та вуглеводів. У її раціоні обмежена кількість продуктів, що стимулюють посилену секрецію шлунку, подразнюють слизову оболонку шлунку, а, також, довго у ньому затримуються і важко засвоюються. Як правило, їжу споживають у протертому, відвареному або приготованому на пару вигляді. Деякі страви можуть запікатися, але без утворення скоринки. Допускається приготування риби та не дуже грубих сортів м'яса цільним шматком. Є певні обмеження у солі. Заборонена холодна та гаряча їжа. Рекомендується споживання на ніч молока або вершків.
Рекомендуються супи із незаборонених протертих овочів на морквяному та картопляному бульйоні, молочні супи із протертими геркулесовими, манними, рисовими та іншими крупами, вермішелі із протертими овочами, молочні супи-пюре із протертими овочами, супи-пюре із завчасно відвареного м'яса або протертих некислих ягід із додаванням манної крупи. Перед приготуванням супу борошно варто підсушити. Для заправки використовують вершкове масло, суміш із яєць та молока, вершки.
Дієтичне харчування включає Лікувальну дієта №1а (при гострих захворюваннях шлунку та дванадцятипалої кишки) рекомендована в першу добу після оперативного втручання.
Лікувальна дієта №1а відрізняється зниженою енергоцінністю по кількості вуглеводів та, частково, білків і жирів. У її раціоні обмежена кількість повареної солі, заборонені продукти, що викликають ураження слизової оболонки шлунку та посилюють його секрецію. Їжу споживають у протертому вигляді, попередньо відваривши або приготувавши на пару. Не допускається споживання занадто холодних або гарячих страв.
Будь-які вироби з борошна, в тому числі, хліб, заборонені.
Рекомендуються слизисті супи із манки, вівсянки, перлової або рисової круп, у котрі додають яєчно-молочну суміш, вершки, вершкове масло.
Будь-які овочі, а, також, закуски заборонені.
Заборонені сирі фрукти та ягоди, будь-які кондитерські вироби.
В основному ця дієта потрібна для того, щоб зменшити заподіяну організму під час операції стрес і допомогти йому швидше відновитися.
Особливістю хірургічного втручання як медичної процедури є те, що після нього у більшості пацієнтів з’являються проблеми з диханням, загальмовується робота і деякий час не може нормально функціонувати шлунково-кишкового тракту, та й видільні системи теж нездатні працювати в повну силу.
Лікувальна дієта №7, при захворюваннях нирок.
При лікувальній дієті №7 дещо обмежується споживання білків. Вміст жирів та вуглеводів залишається у рамках фізіологічної норми. Страви готують без солі. Сіль видається хворому у кількості 3-6 г/добу за призначенням лікаря. Дозволено споживання біля 1 л рідини на добу. Забороненими є екстрактивні речовини, що містяться у рибі, м'ясі, грибах. Не допускаються, також, продукти, що містять щавлеву кислоту та ефірні масла. Їжу готують в умовах помірного хімічного щадіння. М'ясо та рибу перед споживанням варто відварити. Рекомендованою є звичайна температура їжі.
Не допускаються у їжу бобові культури, цибуля, часник, редька, редис, шпинат, щавель, овочі у соленому, маринованому та квашеному вигляді, усі гриби.
Лікувальна дієта №9, при цукровому діабеті.
Дієта №9 характеризується зниженою енергоцінністю, що досягається за рахунок зменшення кількості легкозасвоюваних вуглеводів та тваринних жирів. Вміст білків у раціоні знаходиться в межах норми або дещо її перевищує. Заборонені цукор та будь-які солодощі. Дієтою помірно обмежується кількість солі та продуктів, багатих на холестерин та екстрактивні речовини. Навпаки, збільшена кількість продуктів, що містять ліпотропні речовини, вітаміни, харчові волокна. Маються на увазі кисломолочний сир, риба, морепродукти, фрукти, овочі, хліб з борошна грубого помелу, крупи з цільного зерна. У лікувальній дієті №9 надається перевага запеченим та вареним стравам, хоча, іноді можна їсти смажені та тушковані наїдки. Для підсолодження страв рекомендовано використовувати замінники цукру: сорбіт та ксиліт. Температура страв - у межах норми. Режим харчування відповідає 5-6 прийомам їжі протягом доби, при рівномірному розподіленні вуглеводів.
Крупи допускають виключно у межах норми вуглеводів. Можна їсти гречану, ячмінну, пшоняну, перлову та вівсяну каші. Також, не заборонені бобові культури. Зовсім заборонені або різко обмежені манна, рисова крупи та макаронні вироби.
Бажаним є споживання овочів, що містять менше 5% вуглеводів. До таких належать капуста, кабачки, гарбуз, огірки, помідори, салат, баклажани. Овочі можна варити, тушкувати, запікати, зрідка - смажити. Не допускаються солені та мариновані овочі.
Лікувальна дієта №15, при різноманітних захворюваннях.
За показниками енергоцінності, кількістю білків, жирів та вуглеводів лікувальна дієта №15 практично повністю відповідає нормам харчування, передбаченим для здорової людини, яка не займається фізичною працею. Рекомендовано споживання вітамінів у підвищених кількостях. Кулінарна обробка проводиться будь-якими доступними способами. Температура страв нічим не відрізняється від звичайної. Із раціону виключають гострі продукти та продукти, які важко перетравлюються. Рекомендований 4-разовий режим харчування.
Заборонено споживання жирних сортів м'яса, качки, гуски, тугоплавких тваринних жирів, використання перцю та гірчиці.
Дата відповіді:
20.12.2023 13:01
Відповідь надана
Дієтичне харчування
Номер:
96ff2654a9b346b6b4559d8b9bcd51a8
Дата опублікування:
18.12.2023 12:46
Опис:
Шановний замовнику!
В Додатку № 2 Технічної специфікації окремим пунктом зазначено дієтичне харчування. Що саме входить до складу дієтичного харчування: сніданок, обід та вечеря?
Відповідь:
дієтичне харчування сключає наступні прийоми їжі: сніданок, обід та вечеря та друга вечеря
Дата відповіді:
18.12.2023 16:38