-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
Хлібопродукти свіжовипечені
Завершена
1 830 000.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 9 150.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 9 150.00 UAH
Період уточнення:
05.12.2023 16:24 - 27.12.2023 00:00
Відповідь надана
Щодо технічних вимог до предмету закупівлі
Номер:
4d17072a076d4a2eac62d3d397010ed5
Дата опублікування:
05.12.2023 20:02
Опис:
Шановний замовнику. У тендерній документації зазначено, що постачальник повинен бути в 20 км. зоні від розташування Замовника для найбільш якісного (свіжого) постачання хліба.
Просимо зазначити, які розрахункти були вами проведені, аби визначити, що саме 20 кіломентів достатній радіус, аби продукт, як, ви зазначили, був свіжим та придатним до споживання.
Також просимо надати відповідь. Відповідно до технічної специфакції зазначено, що продукт повинен бути запакованим. Строк зберігання запакованого продукту 72 години, тому є незрозумілою і нелогічною Ваша вимога, що на момент поставки термін виготовлення продукції повинен бути не більший ніж 6 годин.
Відповідь:
Доброго дня! Дякуємо що звернули увагу на закупівлю та пояснюємо, що умова Замовника була обумовлена потребою щодо найбільш якісного задоволення потреб хворих підопічних та надання їм свіжого хліба. У закладі проживає 200 (двісті) людей. Дана умова визначена багаторічним досвідом отримання даної продукції. Хлібобулочні вироби, які в літній період постачання призвели до зараження товару паличкою борошнистої роси, а у зимовий період в зв’язку з негодою зривались поставки хліба на протязі доби, в наслідок чого, підопічні залишалися без належного забезпечення продуктами харчування. В зв’язку з неякісним постачанням хлібної продукції близько 40% йшли у відходи на корм худобі. Також пояснюємо, що згідно Основ переробки зерна, виробництва, зберігання і транспортування хліба: «Випечений гарячий хліб потребує певного догляду. … Усихання хліба в перші 3-6 год. зберігання сягає 2 - 4 %. …Через 8 —10 год виявляються ознаки черствіння. Це пояснюється складом борошна — у ньому є клейковина та крохмаль. Першопричиною черствіння хліба є ретроградація крохмалю. Смакові якості й аромат змінюються одночасно із зміною структурно-механічних властивостей м'якушки…».
Так як Замовник зацікавлений у отриманні найбільш свіжого і якісного продукту, тому виходячи з вищевказаного встановив дану вимогу. Відповідно у тендерну документацію внесені зміни.
Дата відповіді:
06.12.2023 15:00