-
Спрощена закупівля
-
Мультилотова
-
КЕП
- 3
Продукція борошномельно-круп'яної промисловості, 2 лоти: лот 1 – Рис; Гречка; Крупа перлова; Крупа пшенична; Вівсянка; Крупа кукурудзяна; Крупа ячмінна; Пшоно; Булгур, лот 2 – (ДК 021:2015 – 15612100-2) Борошно пшеничне І сорту
Завершена
42 150 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.2% або 97 500.00 UAH
мін. крок: 0.2% або 97 500.00 UAH
Період уточнення:
07.09.2023 15:32 - 13.09.2023 00:00
Відповідь надана
Запитання
Номер:
2b02fe88bd23461f98b4d487e9330f8a
Дата опублікування:
12.09.2023 22:55
Опис:
Виходячи з Вашої відповіді на запитання щодо мікробіологічних досліджень протокол дослідження (випробувань) чи Експертний висновок який надає учасник має містити мікробіологічні дослідження з одного або декількох основних стандартів, що розроблені національними інститутами та органами стандартизації. Вірно?
Відповідь:
Доброго дня, шановний учаснику! протокол дослідження (випробувань) чи Експертний висновок який надає учасник має відповідати вимогам Додатку 2 до Оголошення.
Дата відповіді:
13.09.2023 13:24
Відповідь надана
Питання щодо протоколу дослідження (випробувань) чи Експертного висновку
Номер:
d856c96490ee49c3b06a7830b9c851ae
Дата опублікування:
12.09.2023 19:14
Опис:
Підскажіть будь ласка якщо деякі показники нормативного документа ДСТУ, ТУ, ТУУ будуть видані державною лабораторією, але документ буде називатися по іншому. Чи буде виконана вимога оголошення. Якщо ні, просимо внести зміни в оголошення доповнивши пункт "чи інші документи" та розширити коло учасників. Дякуємо
Відповідь:
Доброго вечора! Внесення пункту "чи інші документи" неможливо, так як технічними вимогами чітко зазначені які саме мають бути документи.
Дата відповіді:
12.09.2023 20:09
Відповідь надана
Щодо ветеринарного документу
Номер:
dcbffe9679aa4673b34a4ba926f96fbb
Дата опублікування:
12.09.2023 18:13
Опис:
Добрий день, згідно вимог оголошення потрібно надати: "-У разі поставки предмету закупівлі (харчового продукту), ввезеного на митну територію України та виробником якого є нерезидент України, Постачальник зобов’язаний надати загальний ветеринарний документ на ввезення (документ встановленої форми, що складається з двох частин, у першій з яких оператор ринку зазначає (декларує) інформацію про вантаж з продуктами, який підлягає ввезенню (пересиланню) на митну територію України через призначений прикордонний інспекційний пост, у тому числі про вид, країну і потужність походження, місце призначення вантажу, а у другій частині державний ветеринарний інспектор зазначає інформацію про результати державного контролю такого вантажу) та зазначити в товаросупроводжувальних документах код УКТЗЕД товару, номер та дату митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару". Відповідно до норм чиного законодавства предмет даної закупівлі не передбачає отримання ветеринарного документу, що потрібно надати на виконання данної вимоги. Або внесіть зміни у відповідний пункт оголошення (прибравши цю вимогу).
Відповідь:
Доброго дня, шановний учаснику! Пропозиція учасника має відповідати вимогам які вказані в Оголошенні та Додатках до неї.
Дата відповіді:
13.09.2023 13:26
Відповідь надана
вимоги до документів
Номер:
8bc73583acdd4eff8d41ae2e9b062b66
Дата опублікування:
12.09.2023 13:39
Опис:
Шановний Замовник, згідно Додатку 2 до оголошення Ви вимагаєте форму подання документів: "Засвідчена, відповідно до ДСТУ 4163:2020 ̶ «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів» копія " - просимо внести зміни додавши "слова скан оригіналу або..." . Або ж уточніть чи вважаєте Ви підставою для відхиилення подання сканів оригіналів документів?
Відповідь:
Доброго вечора, шановний учаснику! Підстави для відхилення вважаються лише у випадку невідповідності поданої пропозиції Додатку 2 та Додатку 4 Оголошення.
Дата відповіді:
12.09.2023 20:06
Відповідь надана
запитання
Номер:
eb793d5faf924ddc87f0ad41ef0233ef
Дата опублікування:
12.09.2023 08:27
Опис:
Доброго дня! Стандартами ДСТУ 7699:2015; ДСТУ 1055:2006 ; ДСТУ 7700:2015; ДСТУ 7698:2015;ДСТУ 7699:2015; ДСТУ 7697:2015 ; ГОСТ 6292-93 відповідність яким передбачається вимогами замовника, не передбачено проведення мікробілогічних досліджень, на відповідність якому стандарту має бути надана копія Протоколу дослідження (випробувань) чи Експертного висновку про відповідність поставленої партії харчового продукту вимогам нормативного документа (в т.ч. за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними та радіологічними показниками) виданого державною лабораторією, яка може проводити лабораторні дослідження (випробування) для цілей державного контролю на всю партію харчового продукту (предмета закупівлі) для виконання вимог замовника ?
Відповідь:
Доброго вечора!
Стандарт ДСТУ 7699:2015; ДСТУ 1055:2006; ДСТУ 7700:2015; ДСТУ 7698:2015; ДСТУ 7699:2015; ДСТУ 7697:2015; ГОСТ 6292-93, згідно з вашим повідомленням, не передбачають проведення мікробіологічних досліджень.
Однак ці стандарт вимагають проведення дослідження (випробувань) чи Експертного висновку про відповідність поставляємого харчового продукту вимогам даних нормативних документів.
У цьому випадку вимоги до продуктів харчування що будуть постачатись, повинні відповідні стандартів ДСТУ 7699:2015; ДСТУ 1055:2006; ДСТУ 7700:2015; ДСТУ 7698:2015; ДСТУ 7699:2015; ДСТУ 7697:2015; ГОСТ 6292-93.
Державна лабораторія, яка може проводити лабораторні дослідження (випробування), повинна підтвердити відповідність поставленої партії харчового продукту цим вимогам і видати експертний висновок або протокол досліджень.
Протоколу дослідження (випробувань) чи Експертного висновку використовуються для документування якості та безпеки продуктів і можуть бути важливими для забезпечення відповідності нормативним вимогам та вимогам замовника в галузі харчової промисловості.
У Україні, як і в багатьох інших країнах, вимоги до мікробіологічних показників продуктів харчування визначаються законодавством та стандартами, що розроблені національними інститутами та органами стандартизації. Ось деякі з основних стандартів і регуляторних документів, які можуть використовуватися для визначення мікробіологічних показників продуктів харчування в Україні:
ДСТУ 3649:2017 "Продукти харчування. Метод визначення кількості гетеротрофних мікроорганізмів" - Цей стандарт визначає методику визначення кількості гетеротрофних мікроорганізмів у харчових продуктах.
ДСТУ 4439:2015 "Продукти харчування. Визначення кількості колі-формних бактерій" - Цей стандарт визначає методику визначення кількості колі-формних бактерій у продуктах харчування.
ДСТУ 4724:2007 "Продукти харчування. Визначення кількості Есхерихія-колі" - Стандарт визначає методику визначення кількості бактерій роду Escherichia coli у харчових продуктах.
ДСТУ ISO 21528-2:2019 "Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Методи визначення кількості есшеріхій (Escherichia coli) і інших колі-формних бактерій. Частина 2. Метод із використанням хрому-жовтого агару" - Цей стандарт визначає метод визначення кількості есшеріхій у продуктах харчування.
ДСТУ ISO 6887-1:2014 "Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Підготовка відобраного зразка, приготування початкового розчину та розведення послідовності десятих розчинів для визначення мікроорганізмів" - Цей стандарт встановлює методи підготовки зразка та розведення для визначення мікроорганізмів у продуктах харчування.
Ці стандарти і методики визначаються Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики (ДКСПТР). Вони допомагають виробникам та органам контролю забезпечувати безпеку та якість харчових продуктів, а також дотримуватися вимог законодавства України. Важливо враховувати, що ці стандарти можуть періодично оновлюватися, тому рекомендується користуватися актуальними версіями при проведенні мікробіологічних аналізів продуктів харчування.
Дата відповіді:
12.09.2023 20:03
Відповідь надана
запитання
Номер:
6e885ca06d774ae1830caa15604c29fe
Дата опублікування:
12.09.2023 08:24
Опис:
Доброго дня! Стандартом ГСТУ 46.004-99, відповідність якому передбачається вимогами замовника, не передбачено проведення мікробілогічних досліджень, на відповідність якому стандарту має бути надана копія Протоколу дослідження (випробувань) чи Експертного висновку про відповідність поставленої партії харчового продукту вимогам нормативного документа (в т.ч. за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними та радіологічними показниками) виданого державною лабораторією, яка може проводити лабораторні дослідження (випробування) для цілей державного контролю на всю партію харчового продукту (предмета закупівлі) для виконання вимог замовника ?
Відповідь:
Доброго вечора!
Стандарт ГСТУ 46.004-99, згідно з вашим повідомленням, не передбачає проведення мікробіологічних досліджень.
Однак цей стандарт вимагає проведення дослідження (випробувань) чи Експертного висновку про відповідність поставляємого харчового продукту вимогам даного нормативного документа.
У цьому випадку вимоги до продуктів харчування що будуть постачатись, повинні відповідні стандарту ГСТУ 46.004-99.
Державна лабораторія, яка може проводити лабораторні дослідження (випробування), повинна підтвердити відповідність поставленої партії харчового продукту цим вимогам і видати експертний висновок або протокол досліджень.
Протоколу дослідження (випробувань) чи Експертного висновку використовуються для документування якості та безпеки продуктів і можуть бути важливими для забезпечення відповідності нормативним вимогам та вимогам замовника в галузі харчової промисловості.
У Україні, як і в багатьох інших країнах, вимоги до мікробіологічних показників продуктів харчування визначаються законодавством та стандартами, що розроблені національними інститутами та органами стандартизації. Ось деякі з основних стандартів і регуляторних документів, які можуть використовуватися для визначення мікробіологічних показників продуктів харчування в Україні:
ДСТУ 3649:2017 "Продукти харчування. Метод визначення кількості гетеротрофних мікроорганізмів" - Цей стандарт визначає методику визначення кількості гетеротрофних мікроорганізмів у харчових продуктах.
ДСТУ 4439:2015 "Продукти харчування. Визначення кількості колі-формних бактерій" - Цей стандарт визначає методику визначення кількості колі-формних бактерій у продуктах харчування.
ДСТУ 4724:2007 "Продукти харчування. Визначення кількості Есхерихія-колі" - Стандарт визначає методику визначення кількості бактерій роду Escherichia coli у харчових продуктах.
ДСТУ ISO 21528-2:2019 "Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Методи визначення кількості есшеріхій (Escherichia coli) і інших колі-формних бактерій. Частина 2. Метод із використанням хрому-жовтого агару" - Цей стандарт визначає метод визначення кількості есшеріхій у продуктах харчування.
ДСТУ ISO 6887-1:2014 "Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Підготовка відобраного зразка, приготування початкового розчину та розведення послідовності десятих розчинів для визначення мікроорганізмів" - Цей стандарт встановлює методи підготовки зразка та розведення для визначення мікроорганізмів у продуктах харчування.
Ці стандарти і методики визначаються Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики (ДКСПТР). Вони допомагають виробникам та органам контролю забезпечувати безпеку та якість харчових продуктів, а також дотримуватися вимог законодавства України. Важливо враховувати, що ці стандарти можуть періодично оновлюватися, тому рекомендується користуватися актуальними версіями при проведенні мікробіологічних аналізів продуктів харчування
Дата відповіді:
12.09.2023 20:02
Відповідь надана
Документи які мають супроводжувати предмет закупівлі
Номер:
2cb3a0beb3f94f7095e68ae54ced2c20
Дата опублікування:
11.09.2023 16:18
Опис:
Добрий день, згідно оголошення про проведення спрощеної закупівлі лот 1 – Рис; Гречка; Крупа перлова; Крупа пшенична; Вівсянка; Крупа кукурудзяна; Крупа ячмінна; Пшоно; Булгур. Потрібно надати: гарантійний лит в довільній формі, в якому має бути зазначено, що оператор ринку (виробник, постачальник) гарантує:
- що кожна партія поставленого харчового продукту буде супроводжуватися документами, які забезпечують його простежуваність та підтверджують походження, безпечність та якість харчового продукту, відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, відповідність його вимогам державних стандартів і санітарно-гігієнічних вимог;
- що харчовий продукт буде безпечним для споживання та відповідатиме окремим показникам якості;
- транспортна тара і споживче пакування будуть виготовлені з матеріалів, які дозволені для використання в Україні;
- своєчасне проходження персоналом оператора ринку медичних оглядів та наявність особистих медичних книжок відповідно до вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб» (зі змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08 серпня 2002 року за № 639/6927.
Отже в вище зазначеному пункті міститься дискримінаційна вимога (змога участі тільки виробника, постачальника), яка обмежує коло учасників закупівлі, а саме: дистрибьютора, дилера.
Прошу внести відповідні зміни в оголошення. Дякую
Відповідь:
Доброго дня, шановний потенційний учасник! Дякуємо, що приділили увагу нашому оголошенню. В даному пункті відсутня будь-яка дискримінаційна вимога, яка б обмежувала коло учасників закупівлі, а саме: дистриб'ютора, дилера, так як вони можуть запросити вказану в оголошенні підтверджуючу документацію у виробника для участі у процедурі закупівлі, та надати її у складі пропозиції.
Дата відповіді:
12.09.2023 09:41