-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
М'ясо (свинина охолоджена)
Завершена
2 416 932.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 12 084.66 UAH
мін. крок: 0.5% або 12 084.66 UAH
Період уточнення:
06.02.2023 11:28 - 11.02.2023 00:00
Відповідь надана
Просимо надати роз’яснення щодо вимог встановлених Замовником у тендерній документації, а саме:
Номер:
fed5bf55b38b49ae8f6eab86dd207104
Дата опублікування:
09.02.2023 05:06
Опис:
Згідно пункту 8 Додатку № 3 до тендерної документації (Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі, ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ (специфікація)) Замовником вказано наступне:
- «Скан-копія сертифікату на систему управління охороною здоров’я та безпеки праці відповідно до ДСТУ ISO 45001:2019, виданогона ім’я учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону, та повинен відповідати адресі зареєстрованих потужностей учасника (складського приміщення), які вказані у довідці про наявність обладнання та матеріально-технічної бази);»
Таким чином Замовник вимагає від учасників надання в складі тендерної пропозиції скан-копію сертифікату на систему управління охороною здоров’я та безпеки праці відповідно до ДСТУ ISO 45001:2019, виданого на ім’я учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону, та повинен відповідати адресі зареєстрованих потужностей учасника (складського приміщення), які вказані у довідці про наявність обладнання та матеріально-технічної бази);
Просимо надати роз’яснення з посиланням на нормативно-правовий акт/норми/закон, яким передбачено обов’язок підприємства отримання вище згаданого сертифікату що підтверджує впровадження на таких підприємствах системи управління охороною здоров’я та безпеки праці відповідно до ДСТУ ISO 45001:2019 (незалежно від їх форм власності, та юридичного статусу, кількості найманих працівників, характеру виконуваних робіт, тощо… в тому числі як для юридичних осіб такі для ФОПів). А також вказати яким органом/установою такий сертифікат повинен бути виданий учаснику?!
Відповідь:
Згідно частини 3 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі»:
«3. Тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації.
Тендерна документація може містити правила зазначення в договорі про закупівлю грошового еквівалента в національній чи іноземній валюті за офіційним курсом, установленим Національним банком України станом на дату проведення електронного аукціону.»
Тобто Замовник визначає вимоги до тендерної документації самостійно.
Дата відповіді:
11.02.2023 08:31
Відповідь надана
Просимо надати роз’яснення щодо вимог встановлених Замовником у тендерній документації
Номер:
98fc2a93c1cd48b3ad44f90e9d1e2f07
Дата опублікування:
09.02.2023 05:04
Опис:
1. Згідно пункту 3 частини 1 «Зміст і спосіб подання тендерної пропозиції» розділу ІІІ «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» Замовником зазначено:
Тендерна пропозиція подається в електронному вигляді через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, де зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям, наявність / відсутність підстав, установлених у статті 17 цього Закону і в тендерній документації, та шляхом завантаження: 3. Інформації та документів, які підтверджують відповідність технічним, якісним та кількісним характеристики предмета закупівлі відповідно до вимог, встановлених у Додатку № 3 до тендерної документації;
Згідно пункту 3 Додатку № 3 до тендерної документації (Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі, ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ (специфікація)) Замовником вказано наступне:
- «Копії технічного паспорту на автомобіль на право перевезення харчових продуктів та договір на санітарну обробку автомобіля до кінця 2023 року.»
Таким чином Замовник вимагає від учасників надання в складі тендерної пропозиції копію технічного паспорту на автомобіль на право перевезення харчових продуктів.
Шановна уповноважена особа Замовника, доводимо до вашого відома, що не існує такого документу та/або терміну (поняття) який вживається замовником під час розроблення тендерної документації і встановлення відповідних вимог, зокрема як - «технічний паспорт на автомобіль на право перевезення харчових продуктів».
Замовник вказує що: «У цій тендерній документації терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі.»
Крім того (згідно термінології чинного законодавства України) відсутнє визначення терміну «Технічний паспорту на автомобіль на право перевезення харчових продуктів». Натомість існує визначення «Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу». Але навіть в Свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу не вказується право перевезення харчових продуктів, як того вимагає замовник.
Якщо ми помиляємось, просимо надати роз’яснення стосовно вище вказаного, з посиланням на нормативно-правовий акт/норми/закон, яким керується замовник під час встановлення такої вимоги. В іншому випадку привести у відповідність умови тендерної документації шляхом внесення змін до неї, або видалення даної вимоги.
Відповідь:
Технічний паспорт на автомобіль – це документ, який містить відомості про основні технічні характеристики транспортного засобу, ідентифікаційні дані основних агрегатів, відомості про власника, постановлення на облік та зняття з обліку.
Технічний паспорт на автомобіль/Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, в якому зазначено призначення на перевезення продуктів, які швидко псуються: фургон-рефрижератор, ізотермічний, тощо. Тобто автомобіль пристосований для перевезення харчових продуктів з певним температурним режимом.
Дата відповіді:
11.02.2023 08:28
Відповідь надана
Просимо надати роз’яснення щодо вимог встановлених Замовником у тендерній документації
Номер:
3fc2543a63e14c8d99dbecd2802d0f98
Дата опублікування:
09.02.2023 05:03
Опис:
Просимо надати роз’яснення щодо вимог встановлених Замовником у тендерній документації, а саме:
Згідно Пункту 15 Додатку 3, замовник зазначає про надання учасниками в складі тендерної пропозиції документи, а саме: «Надати довідку у довільній формі, яка містить опис всіх обов`язкових процедур які реалізують усі принципи передбачені Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами та копії документів, щодо змісту обов`язкових процедур.»
Просимо надати роз’яснення та вказати конкретний перелік всіх обов`язкових процедур які реалізують усі принципи передбачені Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»?
А також стосовно яких саме процедур (назва процедур) учасник повинен надати відповідні документи, щодо змісту обов`язкових процедур, відповідно до вимоги що вказана Замовником в пункті 15 Додатку 3 до тендерної документації.
Також є питання тому що існують різні підприємства (від виробників до постачальників, тощо) що в свою чергу для кожного із них можуть бути обов’язковими так і навпаки.
Відповідь:
1. Замовник вимагає від Учасника у довільній формі довідку, яка містить опис усіх обов’язкових процедур, які реалізують усі принципи, передбачені Законом України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами та копії документів щодо змісту обов’язкових процедур, які впровадженні на виробництві для отримання сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000:2019, виданого на ім’я учасника та дійсного на момент розкриття (п.7 Додатку 3 «Технічне западання»).
Дата відповіді:
11.02.2023 08:25