• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Сухарі та печиво, пресерви з хлібобулочних і кондитерських виробів

Торги не відбулися

193 100.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.2% або 386.20 UAH
Період уточнення: 28.11.2017 18:14 - 03.12.2017 18:19
Відповідь надана

Зміни в Технічному Завданні

Номер: 0749faa0ddfd44a7aab0b9530ed7dc44
Дата опублікування: 29.11.2017 11:14
Опис: Внести в Технічне завдання вимогу про наявність сертифікату на систему менеджменту безпечності харчових продуктів (ISO 22000), зареєстрованому в ННРУ (Незалежні Національні Реєстри України), так як не враховані обов’язкові вимоги закону України № 1602 VII «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно харчових продуктів». "ЗАКОН УКРАЇНИ № 1602-VII 22 липня 2014 року Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Розділ I ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ безпосередньо стосуються безпечності харчових продуктів пункт 81) система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) - система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів; НАДАНО ЧИННОСТІ: наказ Держспоживстандарту України від 2 квітня 2007 р. № 72 з 2007–08–01 Національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2007 відповідає ISO 22000:2005 Food safety management systems — Requirements for any organization in the food chain (Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга
Відповідь: Розділом VII Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» — загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами, — вимагається наявність у всіх операторів ринку харчових продуктів програм-передумов системи НАССР (гігієнічних вимог). Законом передбачено перехідні періоди впровадження системи НАССР. Так НАССР в обов’язковому порядку необхідно запровадити до 20.09.2019 року. Також повідомляємо, що відділом освіти повністю враховано вимоги Закону України № 1602 VII «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно харчових продуктів», а саме п.4.2. Додатку 3 містить вимогу щодо обов’язкового подання учасником процедури закупівлі у складі тендерної пропозиції копії документів, які підтверджують якість товару: посвідчення якості або декларація виробника, в яких обов’язково вказується номер сертифіката на систему управління безпечності харчових продуктів ISO 22000 та дата його видачі. Виходячи з вищезазначеного, тендерний комітет не вимагає надання даного сертифікату в поточному році.
Дата відповіді: 01.12.2017 17:33