• Відкриті торги з публікацією англійською мовою
  • Мультилотова
  • КЕП
  • 2

03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (морква столова свіжа 1 сорту, буряк столовий свіжий 1 сорту, капуста білоголова свіжа (середньостиглих та пізньостиглих сортів) 1 сорту, цибуля ріпчаста свіжа 1 сорту)

номенклатурна позиція: 3221111-7 Буряк, 03221112-4 Морква, 03221410-3 Капуста качанна, 03221113-1 Цибуля

Завершена

83 623 395.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.1% або 46 900.00 UAH
Період уточнення: 11.08.2022 14:58 - 01.09.2022 00:00
Відповідь надана

Вимога про надання сертифікатів

Номер: 576680adf04a457e800ef07916a1aa02
Дата опублікування: 23.08.2022 22:06
Опис: Шановний Замовник! Вимогами Додатку 2 до Тендерної документації передбачено надання Учасником оригіналу (або нотаріально завірені копії) сертифікату (сертифікатів) які підтверджують, що Учасник та виробник застосовує постійно діючі процедури що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках та довідку у довільній формі, яка містить опис всіх обов`язкових процедур які реалізують усі принципи передбачені ст. 21 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами під час виробництва та обігу харчових продуктів. Додатково надати довідку від виробника з описом заходів, які здійснює виробник для виконання обов`язків операторів ринку харчових продуктів по забезпеченню виконання положень Розділу VII Закону України № 771/97«Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Про які саме сертифікати йдеться? Оскільки чст. 21 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» не передбачає жодного типу сертифікату на виконання зазначеної вимоги. Дякую.
Відповідь: Доброго дня! З приводу Вашого питання повідомляємо наступне. Вимогами частини третьої статті 21 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами передбачено, що до принципів системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, зазначених у частині першій цієї статті, належать: 1) ідентифікація небезпечних факторів, яким необхідно запобігти або які необхідно усунути або зменшити до прийнятного рівня; 2) визначення критичних контрольних точок на етапах, на яких контроль управління є визначальним для запобігання виникненню небезпечних факторів, їх усунення або зменшення до прийнятного рівня; 3) установлення критичних меж у критичних контрольних точках, які дають змогу відрізнити прийнятність харчового продукту від неприйнятності з точки зору його безпечності; 4) проведення процедур моніторингу в критичних контрольних точках, які забезпечують отримання даних для оперативного управління небезпечними факторами; 5) запровадження коригувальних дій, які повинні проводитися, якщо результати моніторингу свідчать про те, що певна критична контрольна точка вийшла з-під контролю; 6) розроблення процедур, які повинні застосовуватися на постійній основі, з метою перевірки результативності заходів, зазначених у пунктах 1-5 частини третьої статті 21; 7) розроблення документів та ведення записів відповідно до виду діяльності та обсягів виробництва для підтвердження результативного застосування заходів, які зазначені у пунктах 1-6 частини третьої цієї статті. Пунктом 1.3 Розділу І Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) затверджених Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 01.10.2012 № 590 розроблених відповідно до Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено що оператори ринку повинні розробити та запровадити ефективну систему НАССР, що дозволяє контролювати усі небезпечні фактори, які можуть бути у харчовому продукті. Отже, враховуючи що предметом закупівлі є харчові продукти Учасники повинні розробити та впровадити систему управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Відповідно до частини 5 статті 23 Замовник може вимагати від учасників підтвердження того, що пропоновані ними товари, послуги чи роботи за своїми екологічними чи іншими характеристиками відповідають вимогам, установленим у тендерній документації. Відповідно до пункту 4 частини другої статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» у тендерній документації замовником зазначається зокрема інформація про маркування, протоколи випробувань або сертифікати, що підтверджують відповідність предмета закупівлі встановленим замовником вимогам. Отже, враховуючи вищевикладене, на підтвердження відповідності характеристик предмету закупівлі встановленим Замовником вимогам щодо якості та безпечності предмету закупівлі встановлено вимогу щодо надання сертифікату (сертифікатів) які підтверджують, що Учасник та виробник застосовує постійно діючі процедури що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а саме сертифікату відповідності виданому органом з оцінки відповідності щодо відповідності системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) вимогам встановленим до неї діючими національними або міжнародними стандартами ДСТУ 4161-2003 або ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) або International Food Standard або іншим еквівалентним вимогам які підтверджують застосування Учасником та виробником принципів системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
Дата відповіді: 26.08.2022 17:16