-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
15110000-2 «М'ясо» (яловичина (напівфабрикати м’ясні натуральні крупнокускові охолоджені 1 категорії), кури-тушки 1 категорії заморожені в індивідуальній упаковці, філе куряче заморожене, чвертки курячі заморожені)
Торги не відбулися
67 530.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 1% або 675.00 UAH
мін. крок: 1% або 675.00 UAH
Період уточнення:
30.10.2017 17:04 - 04.11.2017 18:00
Відповідь надана
Повторно про частини туши
Номер:
b6ffa6d8560043129ead024684e35c58
Дата опублікування:
03.11.2017 14:15
Опис:
На моє запитання від 31.10.2017 13:24 Вами була надана інформація не у в повному обсязі. ДСТУ 4424:2005 встановлює українські терміни та визначення понять стосовно виробництва м’ясних продуктів. Я прошу вказати які саме сортові частини туші є предметом закупівлі згідно ДСТУ 4589:2006 або ТУ У 46.38.031-95. Наприклад: напівфабрикат, отриманий від спинної, поперекової, тазостегнової та лопаткової частин туш, гомілка передня та задня, ошийок, грудна частина, реберна частина без кісток, пашина. Прошу повторно надати детальну відповідь з переліком сортових частин туши. Напівфабрикат-це пласт м’яса без кісток. На мій погляд Ви відхилюєтися від надання відповіді у повному обсязі.
Відповідь:
Шановний учаснику, за результатами розгляду Вашого питання, повідомляємо наступне. В ДСТУ 4589:2006, на який ви посилаєтесь, чітко вказано, що напівфабрикат м’ясний натуральний крупнокусковий отримують зі спинної, поперекової, тазостегнової та лопаткової частин туші. Виготовлення напівфабрикату м’ясного натурального крупнокускового з гомілок, грудної частини, реберної частини та пашини, як ви вказуєте, є порушенням вимог ДСТУ 4589:2006. Ми не зобов’язані вказувати частину туші з якої буде виготовлений напівфабрикат м’ясний натуральний крупнокусковий, оскільки це передбачено ДСТУ 4589:2006.
Дата відповіді:
08.11.2017 10:59
Відповідь надана
Про робітників
Номер:
632f9329cc5a4f8dbbc07794f98f95a6
Дата опублікування:
02.11.2017 18:53
Опис:
Повторно Питання
На моє питання №2 про робітників від 31.10.2017р. 13:28 отримав відповідь з неповним наданням інформації, а також наданням інформації, яка не відповідає дійсності. Я мав на увазі учасників (у тому числі фізичних осіб-підприємців), у яких основний вид діяльності – торгівля та виробництво. А Ви, на мій погляд, навмисне обмежуєте коло учасників, які мають робітників - працівників у галузі виробництва харчових продуктів тваринного походження та торгових працівників - товарознавців та ін. Замість таких Учасників у яких є такі працівникі, Ви віддаєте перевагу в закупівлі товару Учаснику у якого є працівники - водії та експедитори транспортні.
Згідно п.2 розділу 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені статтею 17 Закону» тендерної документації Вас не цікавлять працівники-фахівці у галузі виробництва харчових продуктів тваринного походження та торгових працівників - товарознавців, які здійснюють контроль за якістю та безпекою товару при його отриманні, зберіганні та реалізації, передпродажну підготовку товару, який Вами закуповується. Водій, експедитор транспортний не можуть здійснювати контроль за якістю та безпекою товару. Вимоги про наявність водіїв, експедиторів транспортних є причиною дискримінації та обмеженні участі у відкритих торгах інших учасників (у тому числі фізичних осіб-підприємців), у яких основний вид діяльності - торгівля та виробництво.
ПИТАННЯ №1:Чому Вас не цікавлять Учасники торгів (у тому числі фізичні особи-підприємці), с видами діяльності торгівля та виробництво, у яких є працівники-фахівці у галузі виробництва харчових продуктів тваринного походження та торгові працівники - товарознавці та ін.?
ПИТАННЯ №2:Чому Вас цікавлять Учасники торгів (у тому числі фізичні особи-підприємці), у яких основний вид діяльності - надання транспортних послуг, що не відповідає предмету закупівлі?
Відповідь:
ВІДПОВІДЬ № 1: Шановний учаснику, за результатами розгляду Вашого питання, повідомляємо наступне. Відсутність в кваліфікаційних критеріях вимоги щодо наявності в учасника працівників-фахівців у галузі виробництва харчових продуктів тваринного походження не свідчить про те, що Замовник встановлює заборону на участь в закупівлі учасників з видами діяльності торгівля та виробництво предмета закупівлі. Тоді як відсутність в тендерній документації вимоги щодо наявності працівників вказаної Вами кваліфікації обумовлюється забороною дискримінації та обмеження участі у відкритих торгах інших учасників (у тому числі фізичних осіб-підприємців), які не є виробниками предмета закупівлі.
ВІДПОВІДЬ № 2: Шановний учаснику, за результатами розгляду Вашого питання, повідомляємо наступне. В тендерній документації Замовник не встановлює кваліфікаційну вимогу від учасника: основний вид діяльності - надання транспортних послуг. Замовник лише встановлює кваліфікаційні критерії 1) інформація у довільній формі про наявність працівників відповідної кваліфікації - водіїв, експедиторів транспортних (якщо такі залучаються до перевезення предмету закупівлі), вантажників (якщо такі залучаються до навантажувально-розвантажувальних робіт)…; та 2) свідоцтва про реєстрацію автотранспортних засобів, договір про надання Учаснику відповідних послуг перевезення, довідку або витяг ЄДРПОУ перевізника. Вказані критерії свідчать виключно про необхідність підтвердити можливість поставки предмету закупівлі до місцезнаходження постачальника, а не про закупівлю транспортних послуг.
Дата відповіді:
08.11.2017 10:57
Відповідь надана
Про кваліфікаційні критерії
Номер:
6a2cb73fbdf540da87140f94c4919e5b
Дата опублікування:
31.10.2017 13:56
Опис:
У п.1 розділі 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені статтею 17 Закону» для підтвердження відповідності кваліфікаційним критеріям учасник у складі своєї пропозиції повинен надати наступні документи, перелічені у пункті б) - свідоцтва про реєстрацію автотранспортних засобів, договір про надання Учаснику відповідних послуг перевезення, довідку або витяг ЄДРПОУ перевізника. Згідно вашого оголошення № 1618398 предмет закупівлі є товар, а не надання транспортних послуг.
Питання №1:
Чому Ви на торги на закупівлю товару не вимагаєте у п.1 розділу 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені статтею 17 Закону» виробниче або торгове устаткування-лінію розпилу м’яса, лінію фасування м’яса, холодильне обладнання, тара, поддони та інше? А вимагаєте згідно п.2 ст.16 ЗУ «Про публічні закупівлі» наявність обладнання для надання транспортних послуг, тим самим даючи перевагу в торгах учасникам, які займаються наданням транспортних послуг.
Питання №2:
Чому Ви не вимагаєте у п.1 розділу 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені статтею 17 Закону» ці документи з Переможця б) - свідоцтва про реєстрацію автотранспортних засобів, договір про надання Учаснику відповідних послуг перевезення, довідку або витяг ЄДРПОУ перевізника?
Відповідь:
Шановний учаснику, за результатами розгляду Вашого питання, повідомляємо наступне.
Відповідь №1: Відсутність в тендерній документації вимоги щодо наявності вказаного Вами обладнання обумовлюється забороною дискримінації та обмеження участі у відкритих торгах інших учасників (у тому числі фізичних осіб-підприємців), які не є виробниками предмета закупівлі.
Відповідь №2: Відсутність вказаної вимоги до переможця обумовлена вимогами ст. 17 Закону України «Про публічні закупівлі», яка цього не передбачає.
Дата відповіді:
02.11.2017 16:19
Відповідь надана
Про кваліфікаційні критерії
Номер:
a1bbfff7c6a34866b72a09d7b4641f3a
Дата опублікування:
31.10.2017 13:28
Опис:
У п.2 розділу 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені статтею 16,17 Закону» вказано про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, а саме:
а) інформацію у довільній формі про наявність працівників відповідної кваліфікації - водіїв, експедиторів транспортних (якщо такі залучаються до перевезення предмету закупівлі), вантажників (якщо такі залучаються до навантажувально-розвантажувальних робіт) з вказанням прізвища, ім’я, по-батькові кожного працівника.
Згідно Вашого оголошення № 1618398 Категорія 15110000-2 М’ясо предмет закупівлі є товар, а не надання транспортних послуг.
Водій та експедитор транспортний мають відповідну кваліфікацію - автослюсаря або іншу технічну спеціальність, які мають знання та досвід в наданні транспортних послуг та ремонту автотранспортного засобу. Вказані Замовником у тендерній документації працівники відповідної кваліфікації по наданню транспортних послуг невзмозі забезпечити постачання якісної продукції товару - предмету закупівлі.
Питання№1:
На підставі якого закону України Ви вимагаєте на тендер по закупівлі товару - яловичини (напівфабрикати м’ясні натуральні крупнокускові охолоджені 1 ґатунку), кур-тушек 1 категорії заморожених в індивідуальній упаковці, філе курячого замороженого, чверток курячих заморожених) наявність водія з освітою автослюсаря або іншою технічною спеціальністю, а також експедитора транспортного з технічною освітою або інш.?
Питання №2:
Чому Замовник у п.2 розділу 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені статтею 16,17 Закону» не вимагає наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід - технолога або товарознавця за спеціальністю технології зберігання, консервування та переробки м’яса, які в змозі забезпечити постачання якісної продукції товару - предмету закупівлі. Прошу надати детальну відповідь.
Питання №3:
Чому Замовник у п.2 розділу 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені статтею 16,17 Закону» вимагає наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід з Учасників торгів, а не с Переможця торгів.
Питання №4:
Прошу пояснити чи проводити Ви торги на закупівлю товару або про надання транспортних послуг?
Питання №5:
Чому Ви не вимагаєте у п.2 розділу 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені статтею 16,17 Закону» з працівників сканкопії дипломів про закінчення учбових закладів, підтверджуючих відповідну кваліфікацію працівників (що вони не є автослюсарями та інш.)
Відповідь:
Шановний учаснику, за результатами розгляду Вашого питання, повідомляємо наступне.
Відповідь №1: В тендерній документації під кваліфікаційними вимогами водія, експедитора транспортного, вантажника мається на увазі виконання особою обов’язків за вказаними посадами відповідно до кваліфікаційних характеристик для забезпечення належної доставки предмету закупівлі до замовника. Замовник не вимагає наявності у вказаних осіб «кваліфікації» автослюсаря (слюсаря з ремонту автомобілів) або іншої технічної спеціальності. Також автослюсар (слюсар з ремонту автомобілів) це окрема професія, яка не пов’язана з наведеними в тендерній документації. Крім того, посада водія, експедитора транспортного, вантажника не вимагає наявності в особи обов’язкової технічної спеціальності в якості кваліфікаційної характеристики.
Відповідь №2: Відсутність в тендерній документації вимоги щодо наявності працівників вказаної Вами кваліфікації обумовлюється забороною дискримінації та обмеження участі у відкритих торгах інших учасників (у тому числі фізичних осіб-підприємців), які не є виробниками предмета закупівлі.
Відповідь №3: Замовник вимагає наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від учасників торгів, оскільки відповідно до ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі» замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.
Відповідь №4: Замовник не має можливості надати відповіді, оскільки Ваше питання не стосується процедури проведення відкритих торгів 15110000-2 «М'ясо» (яловичина (напівфабрикати м’ясні натуральні крупнокускові охолоджені 1 категорії), кури-тушки 1 категорії заморожені в індивідуальній упаковці, філе куряче заморожене, чвертки курячі заморожені).
Відповідь №5: Замовник не вимагає сканкопії дипломів про закінчення учбових закладів, підтверджуючих відповідну кваліфікацію працівників (що вони не є автослюсарями та інш.), оскільки не встановлює вказані кваліфікаційні критерії – наявність автослюсаря (слюсаря з ремонту автомобілів) або наявність у працівника іншої технічної спеціальності.
Дата відповіді:
02.11.2017 16:15
Відповідь надана
Про предмет закупівлі
Номер:
815fcd80d2584b838655e6f3c716798a
Дата опублікування:
31.10.2017 13:24
Опис:
Прошу надати пояснення які саме частини туши, є предметом закупівлі. Наприклад гомілка передня та задня, ошийок, тазостегнова частина (з гомілкою або без), лопаткова частина (з гомілкою або без) , грудна частина, реберна частина без кісток, пашина та ін.
Відповідь:
Шановний учаснику, за результатами розгляду Вашого питання, повідомляємо наступне. Замовник не має можливості надати відповіді, оскільки Ваше питання є некоректним.Згідно з ДСТУ 4424:2005 крупнокусковий напівфабрикат це м'ясний м'якуш чи пласт м’яса, знятий з певної частини туші або півтуші у вигляді великих шматків, зачищений від сухожилок і грубих поверхневих плівок. Відповідно наявність кісток в напівфабрикатах м’ясних натуральних крупнокускових яловичих охолоджених взагалі не допускається.
Дата відповіді:
02.11.2017 16:09