• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП
  • 1

Послуги харчування стаціонарних хворих КНП «ХОССЦ» ХОР м. Хмельницький, вул. Володимирська, 85

Інформація про мову (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції - українська мова

Завершена

3 960 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 19 800.00 UAH
Період оскарження: 04.12.2023 17:43 - 02.03.2024 00:00
Вимога
Вирішена

виправте помилки в меню

Номер: f1cfa328128940ae8bc7d9c0b2fd3e6c
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-04-019504-a.c7
Назва: виправте помилки в меню
Вимога:
У вас в меню недозволені крупи, перевищення норми хліба, однакова калорійність у супах та гарнірах з різною закладкою круп (хоча крупи мають різну калорійність) , чомусь однакові позиції з різними КБЖУ (Суп ячмінний з зеленню) і калорійність раціонів, яка не відповідає жодній дієті з Наказу МОЗ № 931. Приведіть меню у відповідність до Наказу МОЗ № 931.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Замовником будуть внесені зміни до меню.
Статус вимоги: Задоволено
Вимога
Вирішена

неправильна калорійність напоїв

Номер: 5f7cbca20c49470791e495b46b924e76
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-04-019504-a.b6
Назва: неправильна калорійність напоїв
Вимога:
Напої стоять через слеш з цукром та без цукру. При тому калорійність однакова, хоча повинна відрізнятись. Невжи ви гадаєте, що цукор не має калоірйності? Виправте помилки в меню!
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Замовником будуть внесені зміни до меню.
Статус вимоги: Задоволено
Вимога
Вирішена

виправте помилки в меню

Номер: 1c1ba50f1b75403c86ea03280472d009
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-04-019504-a.b5
Назва: виправте помилки в меню
Вимога:
Невірна калоріність для Кефіру за рахунок того що показники указані Білок - 5,04г, Жир - 6,3г, Вуглеводи - 5,1г , а калорійність 0,93ккал. А повинна бути з тими показниками 97,26ккал. Тобто, ви у 100 разів занизили калорійність кефіру. Виправте свої помилки!
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Замовником будуть внесені зміни до меню.
Статус вимоги: Задоволено
Вимога
Відхилено

виконайте нарешті рішення АМКУ

Номер: fbc1f79feaf749a5a0f0b76c17ea4815
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-04-019504-a.a4
Назва: виконайте нарешті рішення АМКУ
Вимога:
Шановний замовнику! Вам АМКУ двічі(!) вказав, що меню повинно бути додатком до договору до закупівлю, бо інакше маєм невизначений предмет закупівлі. Але ви послідовно ігноруєте рішення органу оскарження. Відповідно до статті 41 Закону договір укладається відповідно до умов тендерної пропозиції, а недотримання цієї вимоги тягне за собою нікчемність договору (ст 43 Закону). А це означає, що договір без меню (хоча в тендерній пропозиції це меню буде) – нікчемний. Ваші постійні намагання ухилитися від фіксації меню будуть кваліфіковані аудиторами як умисел на зловживання і розтрату. Ви розраховуєте, що як в договорі немає меню (з найменуванням і грамовкою страв) – то й порушити його неможливо, навіть якщо ваш постачальник возитиме вам один хліб і кип’ячену воду. А натомість, шановний замовнику, ви не доведете жодному аудитору, що отримуєте послугу відповідно до вимог Наказу МОЗ № 931. Тим більше, що прописане у тендерній документації меню йому не відповідає. Виконайте вимогу закону: додайте до проекту договору меню, яке відповідає Наказу МОЗ № 931.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Шановний учасник! Звертаємо увагу на те, що у рішенні АМКУ №1410 -р/пк-пз від 23.01.2024 щодо закупівлі UA-2023-12-04-019504-a вказано: «Враховуючи інформацію, викладену в мотивувальній частині цього рішення, Комісією встановлено, що під час проведення Процедури закупівлі Замовник допустив порушення, які на момент прийняття Комісією цього рішення можна виправити шляхом зобов'язання Замовника внести відповідні зміни до Документації" та зобов'язано Замовника внести зміни до Документації.» При цьому, у мотивувальній частині рішення АМКУ відсутня вказівка на те, що «меню повинно бути додатком до договору до закупівлю», про що стверджує учасник. Наголошуємо на тому, що учасник неодноразово звертався зі скаргами до АМКУ, за результатами яких орган оскарження жодного разу не вказував на те, що конкретне фіксоване меню має бути визначено як додаток до договору про закупівлю. Тобто, орган оскарження прислухався до пояснень Замовника в цій частині. Вкотре наголошуємо на тому, що чинна методологія системи лікувального харчування хворих, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні», зобовʼязує заклад охорони здоровʼя при організації лікувального харчування враховувати дуже багато змінних чинників, зокрема: - харчовий статус хворого, його індивідуальні потреби у нутрієнтах та клінічний стан; - індекс маси тіла, який у кожної людини є індивідуальним; - стать та вік; - дієтичний супровід при екстремальних клінічних станах (використовується повне або часткове парентеральне харчування, елементне та зондове харчування, нульові хірургічні та спеціальні дієти) та на етапі реконвалесценції - індивідуалізація калорійності та хімічного складу дієти залежно від трофологічного стану хворого, основного та супутнього діагнозів досягається за рахунок корекції стандартного раціону шляхом збільшення чи зменшення у ньому кількості буфетної продукції (хліб, цукор, масло), підбору гарнірів (зернові, овочеві) та використання нерегламентованого (домашнього) харчування відповідно до рекомендацій лікаря-дієтолога (лікаря); Також, за наявності показань та відповідно до рекомендацій лікаря-дієтолога або іншого лікаря на всіх етапах лікування хворих можуть бути призначені дієтичні добавки, функціональні харчові продукти та продукти для спеціального дієтичного споживання». Відповідно до п. 1.6 наказу МОЗ № 931 моніторинг ефективності нутріціологічної підтримки доцільно проводити шляхом: щоденного зважування та визначення індексу маси тіла; огляду пацієнта для виявлення ознак надлишку або дефіциту нутрієнтів; оцінки енергетичного балансу; оцінки стану білкового обміну; оцінки стану ліпідного обміну; оцінки стану вуглеводного обміну; оцінки стану вітамінного обміну; оцінки стану мінерального обміну; дослідження рівня цукру в крові з метою виявлення толерантності до вуглеводного навантаження та регуляції доз інсуліну; дослідження вмісту альбуміну в крові – один раз на тиждень; контролю за вмістом тригліцеридів, холестерину та ліпопротеінів у крові – один раз на тиждень. У звʼязку із цим, звертаємо увагу на розʼяснення, яке міститься у листі МОЗ від 06.06.2014 № 3.18/15834, відповідно до якого допускається використання взаємозамінних продуктів, з метою задоволення потреб в харчових речовинах тваринного чи рослинного походження. У цьому ж листі йдеться про те, що дія наказу МОЗ України від 29.10.2013 р. N 931 у частині норм харчування не поширюється на організацію лікувального харчування ветеранів війни та інших прирівняних до них категорій хворих. Для них слід застосовувати норми харчування, які затверджені наказом МОЗ України від 21.04.2009 р. N 262 "Про затвердження рекомендованого середньодобового набору продуктів харчування для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах", який розроблено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2007 р. N 680. Необхідно також застосовувати відповідні норми для організації лікувального харчування у протитуберкульозних закладах для осіб, хворих на туберкульоз, та малолітніх і неповнолітніх осіб, інфікованих мікобактеріями туберкульозу, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. N 1752. Лишаються чинними також норми харчування дітей та молоді, які перебувають у центрі для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, затверджені наказом Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту від 20.12.2006 р. N 4273. Пацієнти, які належать до категорії осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, повинні отримувати додаткове харчування відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Отже, у разі потрапляння на лікування до закладу окремих груп чи верств населення (вагітних, ветеранів війни, осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи тощо) Замовник зобовʼязане враховувати вимоги до їх харчування. Крім цього, дієтичні рекомендації щодо правильного вибору продуктів харчування містяться у уніфікованому клінічному протоколі первинної, екстреної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги "артеріальна гіпертензія", затвердженому Наказом Міністерства охорони здоров'я України 24.05.2012 N 384, відповідно до яких пацієнту слід дотримуватися харчування, рекомендованого лікарем залежно від конкретного стану здоровʼя пацієнта. Таким чином, очевидно, що Замовник зобовʼязаний, в першу чергу, дбати про здоровʼя пацієнта, про відповідність харчування фізіологічним потребам людини. Підкреслюємо, що у даних правовідносинах «зручність» умов договору для потенційних постачальників послуг не є вирішальним чинником. Відповідно до ст. 41 Закону України «Про публічні закупівлі» умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту тендерної пропозиції/пропозиції за результатами електронного аукціону (у тому числі ціни за одиницю товару) переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі або узгодженої ціни пропозиції учасника у разі застосування переговорної процедури, крім випадків визначення грошового еквівалента зобов’язання в іноземній валюті та/або випадків перерахунку ціни за результатами електронного аукціону в бік зменшення ціни тендерної пропозиції/пропозиції учасника без зменшення обсягів закупівлі. У даному випадку, технічні, якісні та кількісні характеристики предмета будуть чітко визначені Замовником у Технічному завданні. Питанню порядку наданню послуг присвячений Розділ 5 проекту договору про закупівлю, який не відрізнятися від змісту іншої частини технічної документації про закупівлю. З огляду на це, Замовник не вбачає правових і фактичних підстав для внесення змін до проекту договору.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Вирішена

Приведіть ваше меню у відповідність до таблиці 1 Додатку 2 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні»

Номер: b02d9b3ddad04e6786ea8e8094a5df4d
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-04-019504-a.c3
Назва: Приведіть ваше меню у відповідність до таблиці 1 Додатку 2 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні»
Вимога:
Шановний замовнику! Ваше меню мало не кожним своїм пунктом суперечить таблиці 1 Додатку 2 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні». А це означає: 1) ви не маєте права замовляти такі послуги для харчування пацієнтів; 2)ви не маєте права на податкову пільгу з ПДВ і повинні нарахувати на придбане харчування ПДВ, тобто – завдати самим собі збитків на 20% вартості послуги (або державі – якщо ви це ПДВ не заплатите). Наполегливо просимо привести своє меню у відповідність до згаданого Наказу МОЗ № 931, і почати з питання: ЧОМУ У ВАС В УСІХ ДІЄТАХ ОДНАКОВА ГРАМОВКА І КБЖУ? Придивіться до вимог Наказу № 931: Гіпотрофія (висококалорійна та високобілкова дієта), Нормотрофія та Гіпертрофія (низькокалорійна дієта) мають РІЗНУ кількість КБЖУ і грамовки основних продуктів.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Замовником будуть внесені зміни до меню.
Статус вимоги: Задоволено
Скарга
Виконана замовником

скарга

Номер: bc9c158e5ccc480f913d45692741667b
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-04-019504-a.a2
Назва: скарга
Скарга:
порушення законодавства по закупівлі
Дата розгляду скарги: 23.01.2024 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 16.01.2024 16:23
Дата прийняття рішення про вирішення скарги: 26.01.2024 16:26
Коментар замовника щодо усунення порушень: На виконання рішення АМКУ № 1410 -р/пк-пз від 23.01.2024 року у закупівлю код ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги (Послуги харчування стаціонарних хворих КНП «ХОССЦ» ХОР м.Хмельницький, вул. Володимирська, 85), UA-2023-12-04-019504-a Замовником прийнято рішення внести зміни до тендерної документації. Замовник виконав рішення АМКУ.
Автор: ТОВ "ФУДІ-КЕЙТЕРИНГ", Тетяна Коваль +380637676078 tenderfood@ukr.net
Скарга
Виконана замовником

СКАРГА

Номер: 6426b4a6354041c09ea345a8147dd6b0
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-04-019504-a.b1
Назва: СКАРГА
Скарга:
СКАРГА ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ
Пов'язані документи: Учасник Орган оскарження Замовник
Дата розгляду скарги: 20.12.2023 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 12.12.2023 18:21
Дата прийняття рішення про вирішення скарги: 25.12.2023 16:28
Коментар замовника щодо усунення порушень: На виконання рішення АМКУ №20570-р/пк-пз від 20.12.2023 р. у закупівлю код ДК 021:2015: 55520000-1 — Кейтерингові послуги (Послуги харчування стаціонарних хворих КНП «ХОССЦ» ХОР м.Хмельницький, вул. Володимирська, 85), UA-2023-12-04-019504-a Замовник вніс зміни до тендерної документації. Замовник виконав рішення АМКУ.
Автор: ТОВ "ФУДІ-КЕЙТЕРИНГ", Тетяна Коваль +380637676078 tenderfood@ukr.net