• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015:15530000 - 2 - Вершкове масло

Завершена

77 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 385.00 UAH
Період оскарження: 10.12.2021 10:16 - 16.12.2021 00:00
Вимога
Вирішена

незаконна вимога

Номер: 9270db4802744eec847b6be93d2ea661
Ідентифікатор запиту: UA-2021-12-10-003487-c.a3
Назва: незаконна вимога
Вимога:
Якісне посвідчення па продукцію відповідно до законодавства не видається уже більше ніж 5 років - лише декларація виробника.Внесіть зміни.
Вирішення: Доброго дня! Дякуємо за інтерес та зацікавленість до оголошеної закупівлі. Разом з тим хотіли би повідомити, що з метою покращення якості предмета закупівлі уповноваженою особою було прийнято рішення щодо внесення змін до переліку документів, необхідних для підтвердження якості харчових продуктів. Дякуємо за порозуміння.
Статус вимоги: Задоволено
Задовільнена: Так
Вимога
Вирішена

не законні вимоги, щодо сертифікатів

Номер: 22c0c220b6be45faae0fc626e7c86f8f
Ідентифікатор запиту: UA-2021-12-10-003487-c.a2
Назва: не законні вимоги, щодо сертифікатів
Вимога:
В п. 22-23 замовник вимагає від учасника надоти наступні документи: копії сертифікатів ДСТУ ISO 9001:2009 "Системи управління якістю. Вимоги" або копії сертифікатів ДСТУ ISO 9001:2015 "Системи управління якістю. Вимоги" виданих на ім'я виробника предмету закупівлі, та ДСТУ ISО 22000:2007 "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга" або копії сертифікатів ДСТУ ISО 22000:2018(2019) "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга", виданих на ім'я виробника предмету закупівлі. Сертифікат ДСТУ ISO 9001:2009 "Системи управління якістю. Вимоги" та ДСТУ ISО 22000:2007 "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга" з1 грудня 2021 року втратили свою чинність відповідно до наказу № 340 від 31.10.2019 року" Проприйняття та скасування націонвльних стандартів" ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості". У замовника не має юридичних підстав для вимог надання учасником вищезазначених стандартів навіть через слово "або", а лише ДСТУ ІSО 22000:2018 ( 2019) та ДСТУ ISO 9001:2015. Вимагаю від замовника внести зміни до змісту документації та не вимагати документи, які втратили свою чинність.
Вирішення: Доброго дня! Дякуємо за інтерес та зацікавленість до оголошеної закупівлі. Разом з тим хотіли би повідомити, що з метою покращення якості предмета закупівлі уповноваженою особою було прийнято рішення щодо внесення змін до переліку документів, необхідних для підтвердження якості харчових продуктів. Дякуємо за порозуміння.
Статус вимоги: Задоволено
Задовільнена: Так
Вимога
Вирішена

Порушення законодавства

Номер: 3a03bc0920d2474ba9f48fd081f4cccc
Ідентифікатор запиту: UA-2021-12-10-003487-c.c1
Назва: Порушення законодавства
Вимога:
Шановний замовнику. Уважно вивчивши тендерну документацію , виникли питання, що до усунення помилок та не виконання замовником законодавства " Про якість та безпеку харчових продуктів." Так в п. 1 замовник вимагає наступне: " Консистенція масла - однорідна, пластична, щільна, гомогенна або зерниста, за температури (12+-2) C. У розтопленому стані – прозора без осаду, без домішок рослинного жиру та барвників. На розрізі блискуча або слабо блискуча, суха. За кольором від світло жовтого до жовтого, однорідна за всією масою. Фасоване брусками у пергаменті, або фользі по 0,200 кг. Товар повинен відповідати вимогам ДСТУ 4399-2005р жирністю не менше 72,5% (молочного жиру) з маркуванням від виробника із зазначенням назви виробника, дати пакування (виробництва) та терміну придатності." Але відповідно до ДСТУ 4399:2005 масова частка жиру повинна бути не менше 72.5%, а не "молочного жиру ", як це вимагаєте Ви. Будь-які жири, крім молочного - не дозволено у виробництві масла.Тобто вміст молочного жиру повинен = 100%, а не 72.5%. Внесіть зміни в опис та характеристикти товару та приведіть вимоги у відповідність до вимог вищезазначеного ДСТУ. 2) Консистенція масла не може мати температуру + 12 +-2 С, оскільки згідно з умовами ДСТУ 4399-2005 масло повинне зберігатись та транспортуватись при 4 температурних режимах: від 0 С до - 5 С; від - 6С до - 11 С; від -12 С до - 18 С; від - 18 С до - 23 С. Внесіть зміни в умови та приведіть ТД у відповідність до вимог ДСТУ. 3) За останній час, Держпродспоживслужбою, в Олександрійському районі, під час перевірок закладів освіти , виявлено факти фальсифікації масла вершкового. В зразках, що були вилучені у замовників і досліджувались в акредитованих лабораторіях було виявлено великий відсоток рослинних жирів та пальмової олії, що прямо порушувало законодавство про безпечність і якість продукції та низки інструкцій, які Ви перерахували в п. 2 розділу 8. Штраф за подібні порушення сягає суми від 32000 грн. Яким чином тендерною документацією регламентується перевірка масла на вміст рослинних жирів і як замовник після розкриття тендерних пропозицій пересвідчиться ,що продукція безпечна? Ви повинні вимагати від учасника надати в складі пропозицій оригінали або відповідним чином завірені копії експертних висновків на показники безпеки та вміст ГМО масла солодковершкового і окремо на відсутність або наявність рослинних жирів у продукції, що є предметом закупівлі або на сировину , з якої це масло виготовлене за 2021 рік ,відповідно до періодичності , встановлної ДСТУ. Згідно із законодавством, яке Ви описалали в умовах ТД, всі оператори ринку від виробника до постачальника та організацій , які мають відношення до оббігу та переробленя продуктів харчування, повинні здійснювати простежуванність продукції за принципом "крок назад", та гарантувати безпечність та якість продукції, яку будуть вживати діти.Зобов'жіть учасника процедури закупівлі не тільки подати в складі пропозиції вищезазначені документи, а й після оголошеня учасника переможцем, до підписання договору про закупівлю - надати зразки масла на дослідження в акредитованій лабораторії на відповідність заявленим учасником показників безпеки та відсутності рослинних жирів за рахунок учасника. 4) В п 2 розділу 8 зазначено , що товар повинен відповідати чинним нормативним документам( ТУ ДСТТУ). Масло не може одночасно відповідати ТУ і ДСТУ, а тільки ДСТУ 4399-2005, яке вимагається тендерною документацією . Внесіть зміни в ТД.
Вирішення: Доброго дня! Дякуємо за інтерес та зацікавленість до оголошеної закупівлі. Разом з тим хотіли би повідомити, що при підготовці тендерної документації уповноваженою особою була допущена формальна (технічна) помилка, яку усунуто. «Оголошення про проведення спрощеної закупівлі за предметом ДК 021:2015: 15530000-2 - Вершкове масло» в новій редакції буде розміщено в установлений законодавством термін. Дякуємо за порозуміння.
Статус вимоги: Задоволено
Задовільнена: Так