• test alt
  • Топ кейс тижня

    • 28.07.2022

    Постачальник електроенергії знаходиться на тимчасово окупованій території. У зв’язку з неможливістю постачати електроенергію, він достроково розриває договір із замовником.

    У замовника тим часом залишаються невикористані кошти на загальну суму більше 100 тис. грн.. за цим договором і необхідність отримувати електроенергію до кінця поточного року. Проте, поточні резерви електроенергії у нього є до 05.08.2022.

    Як правомірнов такій ситуації діяти замовнику? Оголошувати конкурентну процедуру закупівель чи закупляти за прямим договором. Користуватися Постановою чи Законом?


    У цьому випадку замовник повинен користуватися Постановою № 169, зокрема: Замовники здійснюють публічні закупівлі, вартість яких становить або перевищує 50 тис. гривень, із використанням електронного каталогу та/або порядку проведення спрощених закупівель, встановленого Законом України “Про публічні закупівлі”. Придбання товарів, робіт і послуг, вартість яких становить або перевищує 50 тис. гривень, може здійснюватися без застосування порядку проведення спрощених закупівель та/або електронного каталогу у разі, коли - укладення договору про закупівлю з постачальником “останньої надії” або з постачальником універсальної послуги на постачання електричної енергії або природного газу.