• test alt
  • Тестування уповноважених осіб

    • 05.10.2021

    Згідно із Законом України «Про публічні закупівлі», уповноважена особа для виконання своїх функцій, передбачених цим Законом, повинна підтвердити свій рівень володіння знаннями у сфері публічних закупівель через проходження безкоштовного тестування. Уповноважена особа без складання тесту не зможе організовувати та проводити закупівлі у електронній системі.

    Уповноважений орган (Міністерство економіки України) визначає порядок організації та проведення такого тестування. Воно відбуватиметься не на окремих майданчиках, а буде створений спеціалізований функціонал на сайті "ProZorro". Увійти до модулю тестування можна буде за спеціалізованим посиланням та підтвердити свою особу за допомогою накладання КЕП або УЕП.

    Для проходження тестування необхідно протягом однієї години надати відповідь на 50 запропонованих питань на тему публічних закупівель. Обирати потрібно одну вірну відповідь, серед чотирьох варіантів. Тестування вважатиметься складеним у разі надання 30+ правильних відповідей.

    Кількість спроб для проходження тестування буде необмеженою, але повторне складання буде можливим через 72 години після останньої невдалої спроби. У випадку технічних неполадок/зникнення світла/технічного збою, система дозволить повторно увійти та продовжити тестування із останнього завершеного етапу, проте час проходження не зупиняється. Формат тестування дозволятиме відповідати на питання у будь якому зручному порядку, не по черзі, повертатися до попередніх питань та виправляти відповіді за бажання. Система одразу повідомлятиме кількість вірних відповідей після натиснення кнопки завершення тестування.

    Повторно тестування потрібно буде проходити у випадку прийняття нової редакції Закону, або зі спливом трьох років від останнього проходження тестування.