• test alt
  • Старт пілотного проекту

    • 05.02.2020

    Необроблена деревина продаватиметься виключно на аукціонах Prozorro.Продажі. В Україні ринок необробленої деревини викликав більше запитань, ніж відповідей. Тіньовий ринок та корупційні схеми перешкоджали обліку деревини та обсягу її продажів.

    На початку лютого стартував пілотний проект продажу необробленої деревини через аукціони ProZorro.Продажі. Проект ініціювало Міністерство енергетики та захисту довкілля України. Учасниками аукціонів можуть бути фізичні або юридичні особи України, юридичні особи інших держав, які реєструються в системі та сплачують внески (реєстраційний, гарантійний). Переможцем стане той, хто запропонує найвищу ціну та виконає всі умови аукціону. Якщо аукціон не відбудеться, лот виставляють повторно, стартова ціна буде знижена, але не нижче собівартості.

    На першому етапі пілотного проекту деревину в системі Prozorro.Продажі будуть продавати великі лісокористувачі. На продаж будуть виставлені великі лоти (більше ніж 150 куб.м або понад 200 тис. грн). Після аналізу всіх даних на основі моніторингу, збору відгуків про роботу від користувачів, під час першого етапу проект планує вдосконалюватись. На другому етапі проекту весь ринок необробленої деревини перейде на аукціони системи Prozorro.Продажі.

    Перехід до прозорих аукціонів дозволяє контролювати кількість деревини та лісових ресурсів в країні на будь-якому етапі лісозаготівлі (будь-то видача лісорубного квитка чи вже сам продаж деревини), допоможе запобігти корупції, оскільки вся інформація щодо лотів, продавців, покупців буде публічною. Джерело: bit.ly/2OmNTNu

    З приводу нових цікавих лотів звертайтесь до наших операторів за тел. 0 800 330 331 або у Messenger. Слідкуйте за нашими новинами, нові й цікаві лоти попереду!

    Нові лоти https://playtender.com.ua/