• test alt
  • Прозора оренда

    • 04.10.2019

    Прозора оренда

    Верховна Рада 9-го скликання ухвалила закон 1055-1, який зобов’язує здавати в оренду державне майно через аукціони ProZorro.Продажі.

    Що дасть новий закон:
    1. Створюється публічний облік майна (державного та комунального).
    2. Повний та прозорий перелік майна, який призначений для оренди.
    3. Публічний доступ до інформації, щодо самого майна, його вартості оренди, орендаря.
    4. Прозорість процесу отримання в оренду майна.
    5. Орендарем може стати тільки той, хто дав найбільшу ціну, тобто мінімізуються корупційні та панібратські схеми отримання державного майна в оренду.
    6. Договори оренди будуть у вільному доступі, побачити хто і на яких умовах отримав в оренду державне майно стане просто.
    7. Контроль та відповідальність за розкрадання державного та комунального майна.
    8. Наповнення бюджетів.

    Приклад оренди майна через аукціон ProZorro.Продажі: м.Львів, початкова ціна 2700грн, після аукціону – 45 тис.грн, які пішли в бюджет міста.

    Павел Кухта (Pavlo Kukhta) на своїй сторінці Facebook подякував економічному комітету за підтримку реформ. «Приємно бачити, що ми працюємо разом як одна команда і спільно нам вдається добитися успіху в важких сферах, де 28 років були одні суцільні проблеми», - наголосив він.

    Øleksii Sobolev написав на своїй сторінці в Facebook: «Дуже дякую всім людям, які зробили це можливим, ми навіть не уявляли, яка велика в нас армія борців прозорості Andrey MotovilovetsOleksiy MovchanРоксолана Пидласа (Roksolana Pidlasa)Роман КропивницкийMax NefyodovТимофей Милованов, Leonid Antonenko, Інна Свистун, Надежда Бегун (Nadiya Bigun)Христина ЗелінськаAndrii BorovykИван Лахтионов (Ivan Lakhtionov)Dmitriy RomanovichIrina Novikova, Taras Boichuk, Oleg Radutnyy, Дарина Марчак (Darina Marchak)Илья Михайлов (Iliya Mikhailov), Alexandr Lihotop, Vladyslav Uryvskyi, Vlada GrudovayaYaroslava NedashkivskaАндрей Нагребельный (Nagrebelniy Andrey)Oleksandr Akulenko».

    Нові лоти playtender.com.ua