• test alt
  • Постачальник останньої надії

    • 02.12.2020

    Ринок електроенергії є конкурентним ринком. Відповідну ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу отримали понад 700 компаній. Але існує компанія, яка є постачальником «останньої надії», наразі це Укрінтеренерго, до якої можна звертатись за електроенергією тільки у виняткових випадках:

    - звичайний постачальник збанкрутував або ліквідовано;

    - ліцензія звичайного постачальника анульована, зупинена, закінчився строк її дії;

    - споживач не встиг чи не зміг укласти договір зі звичайним постачальником;

    - невиконання чи неналежне виконання звичайним постачальником правил ринку, що унеможливило постачання електричної енергії споживачам.

    Укладання договору з постачальником «останньої надії» це тимчасовий захід та має маленький строк дії – до 90 календарних днів.

    При анулюванні ліцензії звичайного постачальника, постачальник «останньої надії» випадає автоматично. У такому випадку договір між постачальником «останньої надії» та споживачем автоматично вважається підписаним.

    Вартість електричної енергії у постачальника «останньої надії» завжди вища ніж в інших постачальників (приблизно на 30%). Це потрібно враховувати замовнику, щоб не вийти за бюджет фінансування та не зробити борги. Джерело: https://bit.ly/2HVBgZM

    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331