• test alt
  • Факторинг у публічних закупівлях

    • 31.07.2020

    Міністерство розвитку економіки, ДП «Прозорро», Команда підтримки реформ, Офіс розвитку МСП та волонтери спільними зусиллями створили онлайн-платформу «Факторинг Хаб», а програма USAID підтримає подальший розвиток платформи, що в свою чергу допоможе розвитку бізнесу в Україні (малого та середнього). Мета проєкту: розширення ринку збуту продукції бізнесу за допомогою участі у публічних закупівлях, розвиток альтернативних способів фінансування.
    Завдання:
    - Залучення малого та середнього бізнесу до участі у публічних закупівлях, який наразі не бере участь у публічних закупівлях через неприйнятні умови розрахунків, неможливість кредитувати замовника, обмежений доступ до банківських кредитів через пандемію.
    - Залучення додаткового фінансування за допомогою факторингу для малих підприємств, які мають деякі фінансові труднощі через несвоєчасне погашення боргів замовниками, і не мають інших джерел фінансування.
    - Подолання негативних наслідків для економіки країни, які були спричинені обмежувальними заходами через пандемію COVID-19, попередити можливі майбутні негативні впливи на економіку через будь-які обмежувальні заходи за допомогою розвитку онлайн-платформ.
    Як працює платформа: підприємець подає заявку на участь у публічних закупівлях. Від банку підприємцю надходить пропозиція безрегресного факторингу. МСП приймає чи відхиляє пропозицію банка.
    Кредитний ризик замовника оцінюється дуже швидко і легко, без застосування великих ресурсів, завдяки інтеграції відкритих даних системи Prozorro.
    У рамках проєкту для учасників доступний безрегресний факторинг. Тобто банк забирає у постачальника дебіторську заборгованість покупця, постачальник у короткі терміни (декілька днів) отримує оплату – до 98% від суми угоди без вимоги додаткового забезпечення та 100% отримання послуги онлайн. Вартість участі у платформі: безкоштовна.
    Перші учасники: постачальники АТ «Укрпошта», ДП «Прозорро», Офіс розвитку МСП при Мінекономіки, Команда підтримки реформ при Мінекономіки. Джерело: https://bit.ly/2Dkb4FH
    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331.