• test alt
  • Електронізація статті 17

    • 27.11.2020

    Електронна система Prozorro постійно удосконалюється для зручності її користувачів. Так, вже з 3 грудня поточного року стаття 17 Закону «Про публічні закупівлі» перейде в електронний вигляд, Замовникам потрібно буде зазначати в спеціальних полях системи підстави для відмови в участі у закупівлях, а Потенційним постачальникам потрібно буде надавати інформацію про відповідність своєї пропозиції цим вимогам.

    Даний функціонал буде доступний для:

    - відкритих торгів;

    - відкритих торгів з публікацією англійською мовою;

    - конкурентного діалогу;

    - конкурентного діалогу з публікацією англійською мовою;

    - укладання рамкової угоди;

    - відкритих торгів для закупівлі енергосервісу.

    Замовники не зможуть в цьому розділі видалити чи додати підстави згідно зі статтею 17, які обрані за замовчуванням, крім вимоги про наявність антикорупційної програми.

    Система сама заповнить поля з інформацією до кожної підстави, а саме до кого буде застосовані критерії (учасник), посилання на чинне законодавство.

    Замовникам потрібно буде вказати, який спосіб підтвердження вимагається від Учасників (документ, заява).

    У період подання пропозицій Замовники мають право вносити зміни в підстави (спосіб підтвердження відповідності), а саме редагувати поле заголовку, поле опису, змінити тип способу підтвердження відповідності та номер документу, що був вже завантажений до закупівлі. Якщо Замовники внесуть зміни, то Постачальникам прийде повідомлення про це. Постачальники повинні будуть перевірити інформацію та підтвердити дійсність своїх пропозиції. Також Постачальники можуть відкликати свої пропозиції. Джерело: https://bit.ly/376knEh

    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331