-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
КЕФІР 2,5% ЖИРН.
Завершена
528 800.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 644.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 644.00 UAH
Період уточнення:
19.04.2021 09:41 - 25.04.2021 00:00
Відповідь надана
термін приданості
Номер:
fc737e616267408d96c70158efd037a2
Дата опублікування:
22.04.2021 11:57
Опис:
Шановний Замовнику, згідно Вашої відповіді Відповідно до наказу МОЗ України від 29.10.2013р.№ 931 «Організація дієтичного харчування в установах охорони здоров»я» ми не знайшли зазначення про використання кефіру з терміном придатності від 3-х до 5-ти діб, прохання уточнити розділ , абзац або де це вказано.
Вми зазначено: "При лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту . використовується кефір з терміном придатності від 3-х до 5-ти днів.", згідн ояког онормативного акту?
Відповідь:
Відповідно до наказу МОЗ України від 29.10.2013р.№ 931 «Організація дієтичного харчування в установах охорони здоров»я» використовується кефір з терміном придатності від 3-х до 5-ти діб, так як використання кефіру в ранньому післяопераційному періоді показано з терміном придатності від 1 доби, тому що в такому кефірі ще не вібулася коагуляція та гідролізація білку. Використання такого кефіру не викликає закрепів, запобігає посиленню больового синдрому в післяопераційний період. При лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту . використовується кефір з терміном придатності від 3-х до 5-ти днів. Також повідомляємо, що Термін придатності кефіру – не більше 5 діб обумовлений природним процесом скорочення кількості життєздатних бактерій в молочних продуктах с подовженням терміну їх використання. Інакше, чим більше термін зберігання продукту – тим менше він корисний. Ми є баготопрофільною лікарнею, яка повинна забезпечувати лікування хворих відповідно до затверджених протоколів. Штучно розширювати коло можливих учасників шляхом подовження терміну реалізації за рахунок погіршення якості та втрати поживної цінності продуктів ми не маємо права.
Дата відповіді:
22.04.2021 12:44
Відповідь надана
термін придатності
Номер:
b6da06be9ede4b9b9dc5276e5a9bd049
Дата опублікування:
19.04.2021 16:13
Опис:
1.Прохання надати посилання на нормативну норму використання у лікарнях кефіру з терміном придатності від 3х до 5-ти діб
2.Прохання ознайомитися зі змінами до ДСТУ щодо терміні придатності, посилання на які нами було надано з зазначення законодавчих документів
3.Ваше твердження "Кисломолочний напій з терміном придатності понад 10 діб не має нічого спільного з справжнім кефіром. Він містить консерванти і вважається кефірним продуктом." не має нічого спільного з характеристиками виготовлення кефіру та тим паче є суб'єктивною думкою, так як якщо акредитованою лабораторією проведені усі необхідні дослідження за багатьма показниками та отримано сертифікати відповідності - то навряд суб'єктивна думка має перевагу над держаними органами контролю.
Відповідь:
Відповідно до наказу МОЗ України від 29.10.2013р.№ 931 «Організація дієтичного харчування в установах охорони здоров»я» використовується кефір з терміном придатності від 3-х до 5-ти діб, так як використання кефіру в ранньому післяопераційному періоді показано з терміном придатності від 1 доби, тому що в такому кефірі ще не вібулася коагуляція та гідролізація білку. Використання такого кефіру не викликає закрепів, запобігає посиленню больового синдрому в післяопераційний період. При лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту . використовується кефір з терміном придатності від 3-х до 5-ти днів.
Дата відповіді:
21.04.2021 11:43
Відповідь надана
термін придатності
Номер:
55ca3688a4914a4d8d3949ab9a13cf63
Дата опублікування:
19.04.2021 10:16
Опис:
Доброго дня Шановний Замовнику,
Згідно тендерної документації зазначено , що предмет закупівлі , а саме Кефір 2,5% (указываем какая по условиям торгов) має бути вироблений за ДСТУ 4417:2005 та мати строк придатності не більше 5 діб.
Ми звертаємо Вашу увагу на те, що:
• 11.12.2013 року прийнято та надано чинності наказу 1470 Мінекономрозвитку України про «Про прийняття національних стандартів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими стандартами, міждержавних нормативних документів як національних стандартів України, затвердження національних стандартів України, змін до національних стандартів України та скасування національних стандартів України і нормативних документів в Україні»
• Згідно цього наказу у п.4 зазначається: «Затвердити такі, що додаються, зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01.04.2014» а саме:
1. Зміна N 1 до ДСТУ 4417:2005 (Кефір. Технічні умови)
2. Зміна N 1 до ДСТУ 4418:2005 (Сметана. Технічні умови)
• Згідно Зміни №1 до ДСТУ 4417:2005 від 01.04.2014 доповнено Розділ №10 (ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ) підпунктом 10.2.3 «Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності»
• Спираючись на вищенаведене, виробництво та постачання кефіру з терміном придатності більшим за 5 діб при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію повністю відповідає вимогам ДСТУ 4418:2005.
• Звертаємося до Вас з метою внесення змін до тендерної документації, а саме зазначення терміну придатності до 21 доби при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію, що у повній мірі відповідає ДСТУ 4417:2005 та унеможливлює дискримінацію Постачальників з продукцією термін придатності якої більший за 5 діб та цей товар має відмінну якість та має усі дозвільні документи (декларація виробника, експертний висновок, сертифікат відповідності) та таким чином у повній мірі відповідає вимогам тендерної документації.
Відповідь:
Згідно ДСТУ 4417:2005 «Кефір виробляється з кефірної закваски і молочної сировини з використовуванням симбіотичної кефірної закваски на кефірних грибках з терміном придатності — не більше 3 діб;
для кефіру, що виготовлений з використовуванням концентрату грибкової кефірної закваски — не більше 5 діб.
В лікувальних закладах дозволено використовувати тільки кефір з терміном придатності від 3 до 5 діб.
Кисломолочний напій з терміном придатності понад 10 діб не має нічого спільного з справжнім кефіром. Він містить консерванти і вважається кефірним продуктом.
Дата відповіді:
19.04.2021 15:34