• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Кисломолочні продукти (сметана, кефір, ряжанка)

тендерною документацією передбачено забезпечення тендерних пропозицій у формі банківської гарантії

Завершена

870 801.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 354.01 UAH
Період уточнення: 16.02.2021 16:56 - 23.02.2021 00:00
Відповідь надана

строк придатності

Номер: 2b1766c27e6b41e597f7eb44dbc8ac8f
Дата опублікування: 18.02.2021 10:12
Опис: шановний Замовнику, прохання до Вас більш детально вивчити зміни які були внесені до ДСТУ стосовно предмету Закупівлі, адже термін придатності 21 доба може бути згідно змін до ДСТУ, та не вступає у протиріччя з ДСТУ. Тому вдруге звертаємося до вас з метою внесення змін до ТД та зазначення терміну придатності до 21 доби, що повністя відповідає ДСТУ зі змінами.
Відповідь: Вимоги до предмету закупівлі кисломолочні продукти (сметана, кефір, ряжанка) прописані відповідно до ст. 23 Закону України «Про публічні закупівлі»: «Технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних (для Замовника) характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики». Тому Замовник залишає за собою право вимагати від Учасників строк придатності кефіру– не більше 7 діб , сметани – не більше 5 діб. Згідно із вимогами Додатку 4 «Технічні вимоги» Тендерної документації поставка товару – здійснюється два рази в тиждень (понеділок, середа), відповідно до заявок Замовника….. Термін придатності продукції на момент поставки повинен складати не менше 90% від установлених відповідною документацією для кожного окремого виду товару Виходячи з вищезазначеного чим коротший термін зберігання сметании та кефіру, тим більша вірогідність, що їх виготовлено з якісної натуральної сировини. У даному випаду закупівля стосується дитячого харчування, в якому заборонені консерванти та інші шкідливі складники, тому Замовник не вважає за потрібне та доцільне збільшувати термін придатності. Також, зазначаємо, що встановлення строку придатності молочної продукції виробником (залежно від якості сировини, рівня технології виробництва, характеристик обладнання, умов фасування та властивостей пакувальних матеріалів) за умови відповідності продукції вимогам діючого ДСТУ та погодження цих строків з центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я, стосується не сметании та кефіру (як ви зазначили в своєму запитанні), а такого продукту як молоко питне, оскільки це прописано лише в ДСТУ 2661:2010 « Молоко коров’яче питне ЗТУ», пункт 10.2, підпункт 10.2.3.
Дата відповіді: 22.02.2021 08:26
Відповідь надана

терміни придатності

Номер: 76797cf5403246929c89467974812062
Дата опублікування: 17.02.2021 12:28
Опис: Доброго дня Шановний Замовнику, 1.Сметана Згідно тендерної документації ) зазначено , що предмет закупівлі , а саме сметана 20% має мати строк придатності не більше 5 діб. Ми звертаємо Вашу увагу на те, що: • 11.12.2013 року прийнято та надано чинності наказу 1470 Мінекономрозвитку України про «Про прийняття національних стандартів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими стандартами, міждержавних нормативних документів як національних стандартів України, затвердження національних стандартів України, змін до національних стандартів України та скасування національних стандартів України і нормативних документів в Україні» • Згідно цього наказу у п.4 зазначається: «Затвердити такі, що додаються, зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01.04.2014» а саме: 1. Зміна N 1 до ДСТУ 4417:2005 (Кефір. Технічні умови) 2. Зміна N 1 до ДСТУ 4418:2005 (Сметана. Технічні умови) • Згідно Зміни №1 до ДСТУ 4418:2005 від 01.04.2014 доповнено Розділ №10 (ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ) підпунктом 10.2.3 «Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності» • Спираючись на вищенаведене, виробництво та постачання сметані з терміном придатності більшим за 5 діб при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію повністю відповідає вимогам ДСТУ 4418:2005. • Звертаємося до Вас з метою внесення змін до тендерної документації, а саме зазначення терміну придатності до 21 доби при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію, що у повній мірі відповідає ДСТУ 4418:2005 та унеможливлює дискримінацію Постачальників з продукцією термін придатності якої більший за 5 діб та цей товар має відмінну якість та має усі дозвільні документи (декларація виробника, експертний висновок, сертифікат відповідності) та таким чином у повній мірі відповідає вимогам тендерної документації. 2.Кефір Згідно тендерної документації (можно указать какого именно пункта) зазначено , що предмет закупівлі , а саме Кефір 2,5% має мати строк придатності не більше 7 діб. Ми звертаємо Вашу увагу на те, що: • 11.12.2013 року прийнято та надано чинності наказу 1470 Мінекономрозвитку України про «Про прийняття національних стандартів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими стандартами, міждержавних нормативних документів як національних стандартів України, затвердження національних стандартів України, змін до національних стандартів України та скасування національних стандартів України і нормативних документів в Україні» • Згідно цього наказу у п.4 зазначається: «Затвердити такі, що додаються, зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01.04.2014» а саме: 1. Зміна N 1 до ДСТУ 4417:2005 (Кефір. Технічні умови) 2. Зміна N 1 до ДСТУ 4418:2005 (Сметана. Технічні умови) • Згідно Зміни №1 до ДСТУ 4417:2005 від 01.04.2014 доповнено Розділ №10 (ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ) підпунктом 10.2.3 «Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності» • Спираючись на вищенаведене, виробництво та постачання кефіру з терміном придатності більшим за 7 діб при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію повністю відповідає вимогам ДСТУ 4418:2005. • Звертаємося до Вас з метою внесення змін до тендерної документації, а саме зазначення терміну придатності до 21 доби при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію, що у повній мірі відповідає ДСТУ 4417:2005 та унеможливлює дискримінацію Постачальників з продукцією термін придатності якої більший за 7 діб та цей товар має відмінну якість та має усі дозвільні документи (декларація виробника, експертний висновок, сертифікат відповідності) та таким чином у повній мірі відповідає вимогам тендерної документації. Це саме стосуеться й Ряжанки. Дякуємо.
Відповідь: За результатами розгляду Вашого запитання повідомляємо наступне: харчування дітей у закладах освіти здійснюється відповідно норм харчування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року №1591, Порядку організації харчування дітей у навчальних закладах, затвердженого наказом МОЗ та МОН України №242 від 01.06.2015, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом МОЗ та МОН України від 17.04.2006 № 298 з урахуванням вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та інших нормативно-правових актів. З метою підвищення якості та ефективності організації харчування у закладах освіти засновники та керівники цих закладів повинні забезпечити виконання вимог законодавства з організації харчування у закладах освіти. Замовник зацікавлений в придбанні лише високоякісних продуктів харчування, тому в тендерній документації строки придатності продуктів встановлено відповідно до вимог ДСТУ. Таким чином Замовник вважає вимогу щодо термінів придатності сметани – термін зберігання не більше 5 діб у поліетиленовій упаковці (або в упаковці «стакан»), кефіру- термін зберігання не більше 7 діб , ряжанки - термін зберігання не більше 7 діб такою, що передбачена законодавством та не є дискримінаційною стосовно учасників.
Дата відповіді: 18.02.2021 09:56