• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 15110000-2: М’ясо (М'ясо яловиче, тушки курей, печінка яловича, свинина нежирна)

Під час проведення процедури закупівлі усі документи, що мають відношення до тендерної пропозиції та складаються безпосередньо учасником, викладаються українською мовою. У разі надання інших документів складених мовою іншою ніж українська мова, такі документи повинні супроводжуватися перекладом українською мовою, переклад засвідчений уповноваженою особою учасника / або нотаріально / або іншим чином завірений. Тексти повинні бути автентичними, визначальним є текст, викладений українською мовою. Стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення у вигляді скорочень та термінологія, пов’язана з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами, викладаються мовою їх загально прийнятого застосування. Уся інформація розміщується в електронній системі закупівель українською мовою, крім тих випадків коли використання букв та символів української мови призводить до їх спотворення (зокрема, але не виключно адреси мережі "інтернет", адреси електронної пошти, торговельної марки (знаку для товарів та послуг), загальноприйняті міжнародні терміни).

Торги не відбулися

1 297 276.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 6 486.38 UAH
Період уточнення: 15.02.2021 08:17 - 21.02.2021 00:00
Відповідь надана

ВИМОГА

Номер: 2d739e0d4ba04eae9ed75336a8127658
Дата опублікування: 20.02.2021 23:36
Опис: Шановний Замовнику, згідно Закону України "Про публічні закупівлі" (в редакції від 19.09.2019 № 114-IX) умови Оголошення https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-15-000056-c на закупівлю Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 15110000-2: М’ясо (М'ясо яловиче, тушки курей, печінка яловича, свинина нежирна) містять вимоги, що суперечать діючим нормативним документам а саме-згідно ДОДАТку №4 ТЕНДЕРНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ щодо проведення відкритих торгів на закупівлю товарів «Код національного класифікатора України ДК 021:2015 “Єдиний закупівельний словник”– 15110000-2: М’ясо (М'ясо яловиче, тушки курей, печінка яловича, свинина нежирна)» Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерних пропозицій інформацію та документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником, а саме: 3. Копії сертифікатів на систему управління якістю та безпечністю харчових продуктів, видані органом із сертифікації, акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я учасника, та дійсні на момент подання пропозиції, що мають включати реалізацію, постачання та транспортування; у разі використання послуг перевезення – Учасник додатково подає копії сертифікатів на систему управління якістю та безпечністю харчових продуктів щодо експедиції, постачання та транспортування, видані органом із сертифікації, акредитованим Національним агентством з акредитаціїУкраїни, на ім’я перевізника (дійсні на момент подання пропозиції): -ДСТУ ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008 IDT) та/або ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015. IDT); -ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005. IDT); -ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT). Дана вимога Замовника обмежує кількість потенційних учасників та не сприяє конкуренції. з 01 грудня 2019 року в Україні методом підтвердження безпечності харчових продуктів набрав чинності новий національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000.2018, IDT) "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу" на заміну ДСТУ ISO 22000:2007, який прийнято наказом ДП "УкрНДНЦ" від 31 жовтня 2019 року № 340. Оскільки, Оголошенням встановлено надання виключно сертифікатів системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005 IDT), які видані у більш пізніх періодах, до 2019 року. Замовник дискримінує учасників закупівлі які отримали сертифікат ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000.2018, IDT після 1 грудня 2019 року. Відповідно до наказу державного підприємства "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" від 31.10.2019 № 340 прийнято національні стандарти, гармонізовані з міжнародними стандартами, методом підтвердження з наданням чинності з 01 грудня 2019 року, зокрема, ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу – на заміну ДСТУ ISO 22000:2007. - участь у Процедурі закупівлі зможуть взяти лише учасники, які мають саме сертифікат ISO 22000:2007, що є дискримінаційним по відношенню до інших суб’єктів господарювання. Просимо внести зміни в тендерну документацію . Таку ж позицію займає Антимонопольний комітет --UA-2020-09-17-003605-c РІШЕННЯ №18747-р/пк-пз від 06.10.2020. Частиною першою статті 5 Закону визначено, що закупівлі здійснюються, зокрема, за принципом недискримінації учасників, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель. Згідно з частиною четвертою статті 5 Закону замовники не мають права встановлювати жодних дискримінаційних вимог до учасників. Частиною четвертою статті 22 Закону передбачено, що тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників. Просимо внести зміни в тендерну документацію.
Відповідь: Шановний учаснику. Ваша вимога врахована та будуть опубліковані відповідні зміни до тендерної документації.
Дата відповіді: 22.02.2021 17:00