-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Ковбаса, сосиски, сардельки
Торги не відбулися
168 090.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 840.45 UAH
мін. крок: 0.5% або 840.45 UAH
Період уточнення:
29.01.2021 15:24 - 04.02.2021 15:28
Відповідь надана
Вимоги до Товару
Номер:
fa1de463064c4aaa9475086734a3fc26
Дата опублікування:
02.02.2021 15:33
Опис:
Шановний Замовнику!
Просимо конкретизувати вимоги до предмету закупівлі. Так, наприклад, щодо ковбаси напівкопченій вищого ґатунку, відповідно до Технологічної інструкції на напівкопчені ковбаси та ковбаски, які відповідають вимогам ДСТУ 4435:2005, вказаній у вимогах рецептурі не відповідає жодна з ковбас традиційного асортименту, також рецептури напівкопчених ковбас не передбачають використання молока при їх виробництві. Це питання стосується також вимог і до інших продуктів з предмету закупівлі. Просимо або уточнити назви ковбас, сосисок та сарделек з традиційного асортименту, які відповідають ДСТУ, або внести зміни до некоректних рецептур, вказаних у вимогах.
Відповідь:
Шановний Учаснику! Відповідно до ч.1 ст. 5 Закону України "Про публічні закупівлі" №922-VIII від 25.12.2015 (ред. від 23.01.2021) (далі - Закон), публічні закупівлі грунтуються на принципах рівності та недискримінації учасників. Відповідно до ч.4 ст. 23 Закону, одним із можливих проявів дискримінації є зазначення конкретної марки, виробника, тощо. Тому в даній закупівлі вимоги, які мали б вказівку на конкретні марки, виробника не є доречними.
Стосовно вимог ДСТУ та основних показників і характеристик товару, зазначених в технічних вимогах закупівлі, то такі вимоги відповідаюсь та складені у відповідності з Національним стандартом України "Загальні технічні умови ДСТУ 4435:2005", затверджені наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики №175 від 15.07.2005. Можливість використання молока при виробництві напівкопчених ковбас також передбачена підпунктом 1, пунктом 2, частиною 5 зазначеного стандарту.
Дата відповіді:
02.02.2021 22:13