• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015 03210000-6 Зернові культури та картопля ( картопля )

ДК 021:2015 03210000-6 Зернові культури та картопля ( картопля )

Торги не відбулися

252 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 2 520.00 UAH
Період уточнення: 18.01.2021 13:33 - 29.01.2021 00:00
Відповідь надана

Щодо сертифіката відповідності

Номер: 4d8dc77844c74fa5b3a46400ead93f85
Дата опублікування: 28.01.2021 18:55
Опис: На підставі якого нормативного документи Вами встановлена вимога щодо надання копії сертифікату. Повідомляє, що відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР сертифікація харчових продуктів необов’язкова. Харчові продукти, як вітчизняного, так і іноземного виробництва, що реалізуються на території України, повинні бути безпечними для життя і здоров'я людей, відповідати вимогам українського законодавства з безпеки та окремим показникам якості харчових продуктів (п. 51 ст. 1, ч. 1 ст. 32 Закону від 23.12.97 р. № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», далі – Закон № 771; 1. Сертифікат відповідності (ст. 1 Закону від 17.05.01 р. № 2406-III «Про підтвердження відповідності», далі – Закон № 2406). В обов'язковому порядку сертифікат відповідності видається на види вітчизняної харчової продукції, що підлягають обов'язковій сертифікації. Такими є (розд. 12 Переліку, затвердженого наказом Держкомітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 01.02.05 р. № 28, далі – Перелік № 28): вина виноградні, плодові, шампанські та ігристі, інші напої брожені міцністю від 8,5 % об.; горілка, горілка особлива, лікеро-горілчані та інші алкогольні напої; коньяки, коньячні напої; спирт етиловий ректифікований з меляси, спирт етиловий ректифікований (крім використання в медичних цілях і фармацевтичної проми-словості).
Відповідь: Лист- роз’яснення Заперечення: На підставі якого нормативного документи Вами встановлена вимога щодо надання копії сертифікату. Повідомляє, що відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР сертифікація харчових продуктів необов’язкова. Харчові продукти, як вітчизняного, так і іноземного виробництва, що реалізуються на території України, повинні бути безпечними для життя і здоров'я людей, відповідати вимогам українського законодавства з безпеки та окремим показникам якості харчових продуктів (п. 51 ст. 1, ч. 1 ст. 32 Закону від 23.12.97 р. № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», далі – Закон № 771; 1. Сертифікат відповідності (ст. 1 Закону від 17.05.01 р. № 2406-III «Про підтвердження відповідності», далі – Закон № 2406). В обов'язковому порядку сертифікат відповідності видається на види вітчизняної харчової продукції, що підлягають обов'язковій сертифікації. Такими є (розд. 12 Переліку, затвердженого наказом Держкомітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 01.02.05 р. № 28, далі – Перелік № 28): вина виноградні, плодові, шампанські та ігристі, інші напої брожені міцністю від 8,5 % об.; горілка, горілка особлива, лікеро-горілчані та інші алкогольні напої; коньяки, коньячні напої; спирт етиловий ректифікований з меляси, спирт етиловий ректифікований (крім використання в медичних цілях і фармацевтичної промисловості). Відповідь: Так, дійсно у відповідності до ч. 2 ст. 32 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зазначено, що «Сертифікація харчових продуктів необов’язкова.», однак «необов’язковість» не може перешкоджати праву Замовника, витребувати у Учасника документу, який свідчить про якість (!) продукції та відповідність її встановленим нормам в нашій країні. Даний документ ніяким чином не звужує коло потенційних учасників так як отримати його можна безперешкодно! Замовник має бути певен, що товар який йому буде поставлено, дійсно якісний, такий що відповідає усім необхідним нормам та щоб уникнути співпраці з так званими посередниками («перекупами») які скупають вже не зовсім якісну продукцію за акційними цінами у мережевих супермаркетах та поставляють даний товар дорожче (тому що в даному ланцюгу «виробник- замовник» стає як мінімум на одну ланку більше), чим вже порушується норми Закону України «Про публічні закупівлі» (далі - Закон), а саме принцип максимальної економії (п.2, ч.1 ст. 5 Закону). Доречі, відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону, тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації та п. 33, ч. 1 ст. 1 Закону, технічна специфікація до предмета закупівлі, це встановлена замовником сукупність технічних умов, що визначають характеристики товару (товарів), послуги (послуг), що можуть включати показники впливу на довкілля й клімат, відповідності, безпечності, процедури забезпечення якості, методику випробувань і тестування, вимоги до пакування, маркування й етекетування.
Дата відповіді: 29.01.2021 11:13