-
Відкриті торги
-
Мультилотова
-
КЕП
М’ясо ( 2 лоти)
Завершена
759 750.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.1% або 658.50 UAH
мін. крок: 0.1% або 658.50 UAH
Період уточнення:
14.01.2021 19:01 - 22.01.2021 00:00
Відповідь надана
Щодо умов тендерної документації
Номер:
81c11db4422347bfb80c602ef0e1097d
Дата опублікування:
21.01.2021 09:52
Опис:
Шановний Замовник! Ви не відповіли на наступне питання:Відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012: оператори ринку, що здійснюють підготовку, обробку чи переробку харчових продуктів, зобов’язані розробляти, впроваджувати та застосовувати процедури, засновані на використанні в повному обсязі принципів системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) (розділ ІІІ, п. 3.1). В свою чергу, Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року (зі змінами) передбачає встановлення прозорого механізму надання державних гарантій безпечності та якості харчових продуктів та запровадження державного контролю в сфері санітарних та фітосанітарних заходів. В той же час, сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), не є обов’язковою. На якій законодавчій підставі Ви вимагаєте надання учасниками ISO 22000, ISO 9001 та ISO 14001? Та чи маєте Ви, як Замовник, такі ж відповідні сертифікати для дотримання принципу «крок назад» та надання інформації учасникам закупівлі? Вкажіть, будь ласка, Ваші номери сертифікатів, дату їх реєстрації, термін дії та орган сертифікації, яким вони були видані та який акредитований Національним агенством з акредитації України. Учасники також мають бути впевнені у дотриманні Вами вимог чинного законодавства України, а саме: вимог Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Дякуємо.
Відповідь:
Вимога надання у складі тендерної пропозиції сертифікатів ISO систем менеджменту управління є підтвердженням відповідності Учасника вимогам міжнародних стандартів, діючих в Україні.
В КЛК ХНУВС існує сертифікована система управління якістю, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015,IDT), сертифікат від 04.09.2020 року за № UA.1.0121-20, виданий акредитованим органом з сертифікації систем менеджменту ДП «Полтавастандартметрологія». Атестат про акредитацію №8О123 від 16.03.2020 року виданий Національним агентством з акредитації України, чинний до 19.11.2022р., на підставі результатів оцінювання системи управління.
Система управління безпечністю харчових продуктів, що відповідає вимогам ISO 22000 знаходиться на етапі впровадження. Система екологічного управління, що відповідає вимогам ISO 14001, на даному етапі, не запроваджується для надання послуг у сфері університетської освіти другого ступеню, що здійснює Кременчуцький льотний коледж ХНУВС.
Таким чином, на вхідному контролі, для забезпечення харчування курсантів та студентів коледжу, нам потрібні гарантії та відповідності як на продукти харчування, так і на Постачальника цих продуктів, тому Замовником встановлюються вимоги, за якими будуть визначені відповідності для переможця торгів. Тендерна документація Замовника складена відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» та не містить вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.
Дякуємо за звернення.
Дата відповіді:
22.01.2021 16:27
Відповідь надана
Щодо умов тендерної документації
Номер:
0e7b0dc3422d451ca46a26d55431b27a
Дата опублікування:
21.01.2021 09:50
Опис:
Шановний Замовник! Ви не відповіли на наступне питання:Відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012: оператори ринку, що здійснюють підготовку, обробку чи переробку харчових продуктів, зобов’язані розробляти, впроваджувати та застосовувати процедури, засновані на використанні в повному обсязі принципів системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) (розділ ІІІ, п. 3.1). В свою чергу, Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року (зі змінами) передбачає встановлення прозорого механізму надання державних гарантій безпечності та якості харчових продуктів та запровадження державного контролю в сфері санітарних та фітосанітарних заходів. В той же час, сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), не є обов’язковою. На якій законодавчій підставі Ви вимагаєте надання учасниками ISO 22000, ISO 9001 та ISO 14001? Та чи маєте Ви, як Замовник, такі ж відповідні сертифікати для дотримання принципу «крок назад» та надання інформації учасникам закупівлі? Вкажіть, будь ласка, Ваші номери сертифікатів, дату їх реєстрації, термін дії та орган сертифікації, яким вони були видані та який акредитований Національним агенством з акредитації України. Учасники також мають бути впевнені у дотриманні Вами вимог чинного законодавства України, а саме: вимог Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Дякуємо.
Відповідь:
Вимога надання у складі тендерної пропозиції сертифікатів ISO систем менеджменту управління є підтвердженням відповідності Учасника вимогам міжнародних стандартів, діючих в Україні.
В КЛК ХНУВС існує сертифікована система управління якістю, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015,IDT), сертифікат від 04.09.2020 року за № UA.1.0121-20, виданий акредитованим органом з сертифікації систем менеджменту ДП «Полтавастандартметрологія». Атестат про акредитацію №8О123 від 16.03.2020 року виданий Національним агентством з акредитації України, чинний до 19.11.2022р., на підставі результатів оцінювання системи управління.
Система управління безпечністю харчових продуктів, що відповідає вимогам ISO 22000 знаходиться на етапі впровадження. Система екологічного управління, що відповідає вимогам ISO 14001, на даному етапі, не запроваджується для надання послуг у сфері університетської освіти другого ступеню, що здійснює Кременчуцький льотний коледж ХНУВС.
Таким чином, на вхідному контролі, для забезпечення харчування курсантів та студентів коледжу, нам потрібні гарантії та відповідності як на продукти харчування, так і на Постачальника цих продуктів, тому Замовником встановлюються вимоги, за якими будуть визначені відповідності для переможця торгів. Тендерна документація Замовника складена відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» та не містить вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.
Дякуємо за звернення.
Дата відповіді:
22.01.2021 16:26
Відповідь надана
Щодо умов тендерної документації
Номер:
8fc3d56237394eff8cc2d8b9072dcaec
Дата опублікування:
16.01.2021 12:11
Опис:
Шановний Замовник!
1). Акт складений за результатами проведення планового заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР (відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 р. № 446) та Акт складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю інспектування стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров`я та благополуччя тварин (відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 р. № 447) на обстеження складських приміщень та транспортних засобів учасника надаються за умови проведення планової (позапланової) перевірки суб’єкта господарювання. Якщо учасник на час подання тендерної пропозиції не перебував у графіку проведення планової перевірки за умови видачі уніфікованого акту такої перевірки та на час подання тендерної пропозиції не перебував в обставинах, що зумовлюють проведення позапланової перевірки суб’єкта господарювання за умови видачі уніфікованого акту такої перевірки, чи достатньо буде Вам, як Замовнику, надання відповідної довідки у складі тендерної пропозиції учасника, з поясненням, що він не перебував в обставинах проведення планового (позапланового) заходу державного контролю?
До того ж надану інформацію Замовник може перевірити на офіційному сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за інтернет посиланням www.consumer.gov.ua (стара версія) https://dpss.gov.ua/ (оновлена версія), виходячи з того, що Замовник має право звернутись за підтвердження інформації, наданої учасником, до органів державної влади, підприємств, установ, організацій відповідно до їх компетенції.
2) Відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012: оператори ринку, що здійснюють підготовку, обробку чи переробку харчових продуктів, зобов’язані розробляти, впроваджувати та застосовувати процедури, засновані на використанні в повному обсязі принципів системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) (розділ ІІІ, п. 3.1). В свою чергу, Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року (зі змінами) передбачає встановлення прозорого механізму надання державних гарантій безпечності та якості харчових продуктів та запровадження державного контролю в сфері санітарних та фітосанітарних заходів. В той же час, сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), не є обов’язковою. На якій законодавчій підставі Ви вимагаєте надання учасниками ISO 22000, ISO 9001 та ISO 14001? Та чи маєте Ви, як Замовник, такі ж відповідні сертифікати для дотримання принципу «крок назад» та надання інформації учасникам закупівлі? Вкажіть, будь ласка, Ваші номери сертифікатів, дату їх реєстрації, термін дії та орган сертифікації, яким вони були видані та який акредитований Національним агенством з акредитації України. Учасники також мають бути впевнені у дотриманні Вами вимог чинного законодавства України, а саме: вимог Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Дякуємо.
Відповідь:
Відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України №590 від 01.10.2012 року - Оператори ринку повинні розробити та запровадити ефективну систему НАССР, що дозволяє контролювати усі небезпечні фактори, які можуть бути у харчовому продукті. (оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку) - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог цього Закону та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. До операторів ринку належать фізичні особи, якщо вони провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів. Оператором ринку також вважається агропродовольчий ринок). Замовники відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» мають право вимагати документи, які стосуються кваліфікаційних критеріїв учасника та документи на підтвердження, відповідно до чинного законодавства. Вимога надання у складі тендерної пропозиції сертифікатів ДСТУ ISO системи менеджменту управління є підтвердженням дотримання впровадження системи за принципами системи НАССР Учасником. Тендерна документація Замовника складена відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» та не містить вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.
Дякуємо за звернення.
Дата відповіді:
20.01.2021 17:04
Відповідь надана
Щодо умов тендерної документації
Номер:
e150672bdde24026bbd8bd20a827a6de
Дата опублікування:
16.01.2021 12:10
Опис:
Шановний Замовник!
1). Акт складений за результатами проведення планового заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР (відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 р. № 446) та Акт складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю інспектування стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров`я та благополуччя тварин (відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 р. № 447) на обстеження складських приміщень та транспортних засобів учасника надаються за умови проведення планової (позапланової) перевірки суб’єкта господарювання. Якщо учасник на час подання тендерної пропозиції не перебував у графіку проведення планової перевірки за умови видачі уніфікованого акту такої перевірки та на час подання тендерної пропозиції не перебував в обставинах, що зумовлюють проведення позапланової перевірки суб’єкта господарювання за умови видачі уніфікованого акту такої перевірки, чи достатньо буде Вам, як Замовнику, надання відповідної довідки у складі тендерної пропозиції учасника, з поясненням, що він не перебував в обставинах проведення планового (позапланового) заходу державного контролю?
До того ж надану інформацію Замовник може перевірити на офіційному сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за інтернет посиланням www.consumer.gov.ua (стара версія) https://dpss.gov.ua/ (оновлена версія), виходячи з того, що Замовник має право звернутись за підтвердження інформації, наданої учасником, до органів державної влади, підприємств, установ, організацій відповідно до їх компетенції.
2) Відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012: оператори ринку, що здійснюють підготовку, обробку чи переробку харчових продуктів, зобов’язані розробляти, впроваджувати та застосовувати процедури, засновані на використанні в повному обсязі принципів системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) (розділ ІІІ, п. 3.1). В свою чергу, Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року (зі змінами) передбачає встановлення прозорого механізму надання державних гарантій безпечності та якості харчових продуктів та запровадження державного контролю в сфері санітарних та фітосанітарних заходів. В той же час, сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), не є обов’язковою. На якій законодавчій підставі Ви вимагаєте надання учасниками ISO 22000, ISO 9001 та ISO 14001? Та чи маєте Ви, як Замовник, такі ж відповідні сертифікати для дотримання принципу «крок назад» та надання інформації учасникам закупівлі? Вкажіть, будь ласка, Ваші номери сертифікатів, дату їх реєстрації, термін дії та орган сертифікації, яким вони були видані та який акредитований Національним агенством з акредитації України. Учасники також мають бути впевнені у дотриманні Вами вимог чинного законодавства України, а саме: вимог Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Дякуємо.
Відповідь:
Технічні, якісні характеристики предмету закупівлі та вимоги до потенційних Учасників визначені Замовником для забезпечення курсантів та студентів коледжу високоякісними продуктами харчування згідно нормативних документів.
Учасникам необхідно надати у складі пропозиції копію Акту Держпродспоживслужби, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання оператором ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин (згідно з вимогами наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019р. № 447 або від 06.02.2017 № 42) на обстеження складських приміщень та транспортних засобів Учасника та копію Акту від територіального органу Держпродспоживслужби, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР на ім’я Учасника, оскільки відповідно до чинного законодавства, якщо учасник не перебував у графіку проведення планової перевірки, то можливо провести позапланову перевірку.
Тендерна документація Замовника складена відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» та не містить вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.
Дякуємо за звернення.
Дата відповіді:
20.01.2021 17:02