-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Масло вершкове вагове, жирністю не менше 72,5%
Закупівля на потреби 2021 року. Якість товару повинна відповідати вимогам чинного законодавства
Торги не відбулися
165 696.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 828.48 UAH
мін. крок: 0.5% або 828.48 UAH
Період уточнення:
28.12.2020 16:41 - 04.01.2021 00:00
Відповідь надана
Дискримінація
Номер:
d5c8319146ee4831b0a1852e0d9dc18d
Дата опублікування:
28.12.2020 22:21
Опис:
Згідно із технічними вимогами ви вимагаєте від учасників подати у складі тендерної пропозиції:
У складі пропозиції учасник подає:
- копію діючого сертифікату ISO 9001:2015 «Система управління якістю» запропонованого товару щодо використання системи управління якістю, який виданий Виробнику запропонованого товару та чинний протягом усього строку поставки товару;
- копію діючого сертифікату ISO 14001:2015 щодо екологічного управління, який виданий Виробнику запропонованого товару та чинний протягом усього строку поставки товару;
- копію діючого сертифікату ISO 22000:2007 щодо управління безпечністю харчових продуктів, який виданий Виробнику запропонованого товару та чинний протягом усього строку поставки товару
Повідомляю Вам, що наявність у виробників даних сертифікатів не є обов'язковою адже не передбачена законодавством!!!!!! Отримання кожного з цих трьох сертифікатів вартує в районі 15 тис. грн. Вразі не усунення даної дискримінаційної вимоги будемо звертатися в контролюючі органи з проханням перевірки даних торгів, адже вимога від учасників документів, обов'язковість яких не передбачена законодавством дискримінує учасників, зменшує конкурентність!!!
Просимо усунути дані вимоги із оголошення!!!!
Відповідь:
Шановний учаснику, спрощена закупівлі проводиться Замовником згідно ст. 14 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі - Закон). Відповідно до ч. 3 ст 14 Закону в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, крім обов’язкової для заповнення інформації, може зазначатися інша інформація. Замовником здійснюється зкупівля відповідної продукції у дошкільні та шкільні навчальні заклади, а отже основною вимогою до продукції що закупляється є саме показники якості. Наявність у виробника діючих сертифікатів: ISO 9001:2015 «Система управління якості», ISO 14001:2015 щодо екологічного управління, ISO 22000:2007 щодо управління безпечністю харчових продуктів має суттєве значення, оскільки є додатковою гарантією спроможності учасників щодо виробництва та/або поставки виключно якісного товару. Впровадження відповідних систем управління та отримання відповідних сертифікатів на сьогоднішній день є загальнодоступною послугою, і будь-яка компанія, що має належний рівень організації управління якістю та безпечністю, має можливість впровадити у себе ці стандарти та отримати відповідні сертифікати. Таким чином, вимога щодо надання відповідних сертифікатів не є дискримінаційною, а націлена на отримання лише якісного та безпечного продукту для потреб навчальних закладів
Дата відповіді:
29.12.2020 16:45